Ale!

Maija Saraste

Radio-Mikro – Kaikkea antennin ja maan väliltä 1946–1992

norm. 27.00 
Innon hinta: 21.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523511255

Kirjoittaja: Maija Saraste

Julkaisuajankohta: 6 / 2019

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Aikoina ennen jättimäisiä ketjuja ja verkkokauppaa Helsingissä vaikutti radio- ja sähkötarvikekauppa Radio-Mikro. Vuosina 1946–1992 toiminut Radio-Mikro saavutti ennakkoluulottomalla otteellaan kulttimaineen alan harrastajien keskuudessa. Radio-Mikro kertoo yrityksen vaiheiden kautta suomalaisen yhteiskunnan avautumisesta sekä suomalaisten yritysten ja talouden historiasta.

Tarinan keskiössä ovat Radio-Mikrossa vuosien varrella vaikuttaneet persoonat ja yrityksen omintakeiset toimintatavat, kuten myynnin perustana olleet lennokkaat kiertokirjeet ja myymälöiden palvelun puute. Ulkomaille suuntautuneiden messumatkojen kommellukset ja yhteenotot viranomaisten kanssa piirtävät herkullista ajankuvaa.

Kirjan pohjana ovat toimitusjohtaja Yrjö Sarasteen, yhtiön työntekijöiden ja yhteistyökumppanien haastattelut sekä myös legendaariset kiertokirjeet. Kuvituksena on ennen julkaisemattomia valokuvia ja mainoksia, jotka valaisevat kuluttajan arkea menneinä vuosikymmeninä. Liitteessä tekniikan tohtori Kari Leppälä avaa Radio-Mikron roolia Suomen innovaatiokentässä.

FK Maija Saraste toimi pitkään Oulun kaupunginkirjaston apulaisjohtajana. Saraste on Radio-Mikron toimitusjohtajan Yrjö Sarasteen tytär.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Radio-Mikro – Kaikkea antennin ja maan väliltä 1946–1992”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *