Ale!

Tuija Wetterstrand

Punaisten panssarijuna 1918

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-740-5

Kirjoittaja: Tuija Wetterstrand

Julkaisuajankohta: 8 / 2017

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Suomen sisällissodassa punakaarti käytti asetta, jollaista ei ennen ollut näillä main nähty: panssarijunaa. Punakaartin eliittitaistelijoiden miehittämä panssarijuna n:o 1 osallistui sodan tärkeimpiin taisteluihin ympäri Etelä-Suomea. Se nähtiin niin Helsingissä, Tampereella, Lylyssä, Vilppulassa, Orivedellä, Karjaalla, Inkoossa, Riihimäellä, Lahdessa kuin Kouvolassa. Valkoiset pelkäsivät sitä ja punaiset hurrasivat sen puuskuttaessa ohi.

Punaisten panssarijuna 1918 seuraa sisällissodan tapahtumia panssarijunan miesten silmin. He kokevat sodan toiveikkaan alun, verisen käännekohdan ja paniikinomaisen paon vihollisen tieltä. Punaisten huolimattomuus, epäonnistuneet ajoitukset ja silkka huono onni seuraavat toistaan. Silti periksi ei anneta ja puolustaudutaan, vaikka saartorengas kiristyy kaikilla rintamanosilla.

Tietokirjailja Tuija Wetterstrand on tehnyt vuosien arkistotyön kirjaa varten. Tuloksena on vetävä teos, joka koukuttaa lukijansa alusta loppuun. Vaikka sodan lopputulos tiedetään, kirjan loppuratkaisu on yllättävä.

Artikkeleita ei löytynyt.
Wetterstrand, Tuija

Tuija Wetterstrand on filosofian maisteri, arkeologi, historioitsija ja tietokirjailija. Hän on kirjoittanut useita tietokirjoja eri aihepiireistä, harrastaa kalliomaalauksia ja nauttii arkistojen penkomisesta.
Tuija täydentää blogissaan www.wetterstrand.fi panssarijuna-kirjan tapahtumia ja valottaa lisää siinä esiintyvien henkilöiden taustoja.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Punaisten panssarijuna 1918”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *