Uutiset

Kiehtova rikosmysteeri keskiaikaisessa Tallinassa

Kiehtova rikosmysteeri keskiaikaisessa Tallinassa

Into julkaisee Viron dekkarimestari Indrek Harglan rikosromaanin Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru. Kauppiaiden, munkkien ja konnien vanhaan Tallinnaan sijoittuva dekkari vie lukijansa keskiajan pimeälle puolelle. Hargla saapuu julkistamaan romaaninsa Martin markkinoille Tampereelle 13. huhtikuuta ja esiintyy Kirjan ja ruusun päivänä 23. huhtikuuta Helsingin ja Espoon kirjakaupoissa.

Indrek Hargla on maansa kiinnostavimpia ja suosituimpia kirjailijoita. Melchior on Umberto Econ William Baskervillen kaltainen joviaali hahmo, jota erilaiset ihmiset lähestyvät helposti. 

Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru sijoittuu Tallinnaan vuonna 1433. Kaupunki on juuri tuhoutunut suuressa palossa. Melchior saa kirjeessä salaperäisen varoituksen: Gotlannin piru on tullut kaupunkiin ja uhkaa hänen henkeään. Samaan aikaan hänen ovelleen saapuu kauppias henkitoreissaan pyytämään ratkaisua vanhaan verityöhön. Kuolevan viimeinen toive on pyhä, joten Melchior käy toimeen, vaikka ei tiedä kuka on tappanut kenet ja milloin. Hänen ainoa johtolankansa on kuusi hopeaista solkea, jotka johdattavat hänet piispan palatsiin Tartossa. Mitä tapahtuu, kun Melchior saa kuulla hänen poikansa liittyneen salamurhaajien veljeskuntaan? Melchior raottaa ikivanhan hiljaisuuden verhoa, kieroutuneet synnit paljastuvat ja pahuus pääsee valloilleen.

Into julkaisee Gotlannin pirun ohella kaksi muuta Melchior-dekkaria pokkareina: Apteekkari Melchior ja Olevisten kirkon arvoitus sekä Apteekkari Melchior ja Rataskaivonkadun kummitus. Romaanisarjan osat voi lukea itsenäisinä teoksina, mutta teoksesta toiseen päähenkilö ja hänen lähipiirinsä kehittyvät, vanhenevat ja tulevat lukijalle tutuiksi.

Indrek Hargla (s. 1970) on virolaisen dekkari- ja fantasiakirjallisuuden suurimpia nimiä. Gotlannin piru on apteekkari Melchiorista kertovan historiallisen dekkarisarjan kuudes osa. Rikkaan mielikuvituksensa vuoksi ihailtu kirjailija on saanut kotimaassaan useita kirjallisuuspalkintoja, ja myös Suomen dekkari seura ry on myöntänyt hänelle ulkomaisen jännityskirjallisuuden kunniakirjan.

Indrek Hargla vierailee 13.4. Martin markkinoilla Tampereen Pakkahuoneella ja esiintyy Kirjan ja ruusun päivänä 23.4. Helsingissä Akateemisessa kirjakaupassa kello 16:20, Espoon Sellossa Suomalaisessa kirjakaupassa kello 17:30 ja Rosebudin Kolmen sepän uudessa myymälässä kello 19. Hargla antaa haastatteluja Helsingissä perjantaina 12.4. ja Tampereelle 13.4. 

Tilaan Innon verkkokaupasta: intokustannus.fi/hargla-indrek/

Jaa tämä:
Sankaritarinoita pojille tarjoaa rajoja rikkovia esikuvia kaikille

Sankaritarinoita pojille tarjoaa rajoja rikkovia esikuvia kaikille

Tarinamuotoinen tietokirja Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille) on nyt ilmestynyt! Yleisöjulkistustilaisuus järjestetään lauantaina 30.3.2019 klo 13 Aleksanterinkadun Suomalaisessa Kirjakaupassa Helsingissä.

Uutiset täyttyvät huolesta poikien lukutaidon heikentymisestä. Poikien lukutottumuksia vastaavaa kirjallisuutta on vaikeasti saatavilla, joten heitä on vaikea saada lukemaan. Tähän tarpeeseen vastaa nyt tarinamuotoinen tietokirja Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille), joka sai tuekseen suuren määrän joukkorahoittajia. Kirjan kotimainen vastine on viime vuonna julkaistu Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille), joka oli yksi viime vuoden myydyimmistä lasten- ja nuortenkirjoista Suomessa.

Sankaritarinoita pojille käsittelee sankaruutta rajojen rikkomisen näkökulmasta. Kirjan sankarien joukkoon on valittu mm. Martti Ahtisaari, Arvo Ylppö, Antti Tuisku, Heikki Hursti, Aleksis Kivi, Jani Toivola, Paleface, Perttu Häkkinen, Tuure Boelius, Kalle Könkkölä, Hussein Al-Taee ja Syksy Räsänen… ja kymmeniä muita sankareita.

Nämä urheat miehet ovat olleet rohkeita, vahvoja ja pelottomia, mutta myös auliita, uteliaita, herkkiä ja neuvokkaita. He ovat muuttaneet maailmaa olemalla rohkeasti sellaisia kuin ovat ja ottamalla toiset huomioon. Heistä kertovat tarinat ovat hauskoja ja heidän elämänsä käänteet monelle tunnistettavia. Upeasti kuvitettu kirja tarjoaa samaistuttavia esikuvia monenlaisille pojille ja oman elämänsä sankareille.

Kirjan on kirjoittanut ja kuvittanut joukko suomalaisia ammattilaisia. Toimittajina ovat Aleksis Salusjärvi ja Emmi Jäkkö, jotka ovat löytäneet uusia tapoja innostaa nuoria lukemaan. Salusjärvi on ollut kulttuuritoimittaja televisiossa, radiossa sekä useissa julkaisuissa ja toimi vuoden 2017 kaunokirjallisuuden Finlandia-palkinto lautakunnan puheenjohtajana. Jäkkö on työskennellyt kulttuurialalla useissa tehtävissä, minkä lisäksi hän on vetänyt nuorten ja lukemisen välimatkaa kaventaneita hankkeita Lukukeskuksessa. Muita kirjoittajia ovat mm. Ilja Lehtinen (rap-artisti Illmari), Ville Blåfield, Mikko Sarjanen (Atomirotta), Pietari Kylmälä, Erkka Mykkänen, Harri Hertell ja Nina Honkanen. Kuvittajia ovat mm. Ossi Hiekkala, Jussi Kaakinen, Pete “Hende” Nieminen ja Joonas Rinta–Kanto.

Kirja on nyt ilmestynyt ja julkistamistilaisuus järjestetään Helsingissä lauantaina 30.3.2019 klo 13 Aleksanterinkadun Suomalaisessa Kirjakaupassa. Rauhanvälittäjä Hussein Al-Taee, yksi kirjan sankareista pitää puheenvuoron kirjan teemoista ja, tilaisuuden juontaa Sampo Marjomaa

Saatavilla Innon verkkokaupasta:
intokustannus.fi/kirja/sankaritarinoita-pojille-ja-kaikille-muille/

Jaa tämä:
Mulkerot, Työstäkieltäytyjän käsikirja ja Koordinaatiokaaos

Mulkerot, Työstäkieltäytyjän käsikirja ja Koordinaatiokaaos

Innon kirjaprässistä tupsahti neljä uutta tietokirjaa.

Tietokirjailija Ari Turusen 13.3. ilmestyvä kirja Mulkerot – Patsaalle korotettujen suurmiesten elämäkertoja kertoo avartavan tarinan historian suurmiesten saavutuksista. Mitä enemmän yksittäinen ihminen on valloittanut, alistanut ja tappanut, sitä todennäköisemmin hänelle pystytetään patsas. Esimerkiksi Martti Luther kehotti kristittyjä heittämään siansontaa juutalaisten päälle, ja Iivana Julmalla oli torilla kiehuva pata, jossa hän keitti vastustajiaan. Turuselle merkkihenkilöt eivät ole sankareita vaan pahoja poikia, joita kaikkia yhdisti yksi sama piirre: heidän kanssaan ei kannattanut olla eri mieltä.

Ari Turunen on juuri julkaissut toisenkin tietoteoksen, yhdessä Ran Nymanin ja Ari Tikan kanssa: uutuuskirja Koordinaatiokaaos  – Ja miten se kellistetään pelottomalla johtajuudella tarjoaa tuoreita ratkaisuja organisoinnin ja koordinoinnin nykyhaasteisiin.  Miksi monet hyvin alkaneet ja kilpailukykyiset yritykset kasvavat sekaviksi ja kankeiksi byrokratioiksi? Byrokratiaa syntyy helposti kasvun myötä, koska kasvua halutaan ohjata. Hallintokerrosta ja byrokratiaa lisätään, koska yritysten johto pelkää usein kontrollin menetystä. Kirjan lähtökohta on, että koordinoinnin tulisi olla mahdollisimman yksinkertaista ja selkeää, mikä ei välttämättä ole helppoa. 
Nyman, Tikka ja Turunen ammentavat hyödyllisiä ohjeita myös kokemuksistaan Nokian puhelinten noususta ja tuhosta sekä maailmanhistoriasta. Aikansa eläneeseen, pelotteluun ja virheitä peittelevään johtajuuteen kirjoittajat tarjoavat vastalääkkeeksi pelottoman, varman ja turvallisen johtajuusmallin. Nykyaikainen menestysorganisaatio on osallistava, yksinkertainen ja ketterä. Miten se tehdään? 
Ari Tikka on toiminut organisointiasiantuntijana Nokialla ja muutosvalmentajana Saksan autoteollisuudessa. Ran Nyman on raudanluja tuotekehityksen asiantuntija ja konsultti, joka on yksi harvoista sertifioiduista Large-Scale- Scrum -kouluttajista maailmassa. VTL Ari Turunen on työskennellyt eri asiantuntijaorganisaatioissa viestinnän johtotehtävissä. Turunen on arvostettu tietokirjailija, jonka teoksia on käännetty 11 eri kielelle.

Perjantaina 15.3. ilmestyvä Työstäkieltäytyjän käsikirja taas on moniäänisen kirjoittajajoukon keskustelunavaus, joka ravistelee työtä ja työttömyyttä koskevia uskomuksia. Miksi hyväksymme elämänmuodon, jossa vietetään kahdeksan tuntia päivästä työpaikalla? Mitä kaikkea mielekästä ihmiset tekevät jo nyt palkkatyön ulkopuolella? Tavoitteena on löytää tapoja vapautua työttömyyteen liitetystä syyllisyydestä ja häpeästä. Kiistelyt sosiaaliturvan muutoksesta, automatisaatiosta ja työn uusista muodoista osoittavat, että työstä kieltäytymiselle on tilausta. Sitä eivät tee ainoastaan köyhät tai laiskat, vaan myös esimerkiksi sijoittajat, taiteilijat, lakkoilevat palkkatyöläiset ja sosiaalisen median tähdet. 
Kirjaa on ollut tekemässä joukko journalismin, teatteritaiteen, yhteiskunnallisten liikkeiden ja kirjallisuuden toimijoita: Anna Kankila, Eetu Viren, Harry Salmenniemi, Heidi Meriläinen, Joel Kilpi, Johannes Ekholm, Klaus Lumi Maunuksela, Lasse Poser, Mia Haglund ja Pontus Purokuru.

Mitä hyvinvointimallimme pelastamiseksi voi ja pitää tehdä? Jari Heinosen juuri ilmestynyt tietokirja 20-luvun hyvinvointimalli ravistelee sote-katastrofin ryvettämää uskoa hyvinvointiyhteiskuntaan. Hyvinvointimallin uudistaminen on nykyisellään mahdollista, ja sillä alkaa olla jo kiire. Keskeinen ongelma on pitkään ollut sellaisen liikkeen tai historiallisen blokin puuttuminen, joka olisi kyennyt uudistuksen toteuttamaan. 2020-luku ja sitä seuraavat vuosikymmenet voivat hyvinkin olla uuden hyvinvointimallin rakentamisen vuosikymmeniä, samalla kun niistä on tulossa uuden pitkäkestoisen protestijakson vuosikymmeniä. Jari Heinonen esittää sosiaalisen kysymyksen pääratkaisulinjat – kuusi askelta hyvinvointimallin uudistamiseksi.
YTT Jari Heinonen on tietokirjailija ja sosiaalipolitiikan emeritusprofessori Tampereen yliopistossa. Heinosen kirjallinen tuotanto kattaa yli 200 julkaisua.

Jaa tämä:
Maailman tunnetuin korruptiomittari on korruptoitunut

Maailman tunnetuin korruptiomittari on korruptoitunut

Korruptio Suomessa -tietokirja selvittää, kuinka Transparency International -järjestön vuosittain julkaisema korruptiomittari Corruption Perception Index (CPI) mittaa korruptiota hyvin kapeasti sivuuttaen rikkaille maille tyypillisen rakenteellisen korruption. Indeksin luoma virheellinen käsitys Suomesta korruptoitumattomana maana uhkaa ehkäistä tehokkaita toimia korruption kitkemiseksi. Kirja listaa kymmenen suositusta, joilla suomalaista korruptiota voitaisiin kitkeä.

Salla Nazarenkon toimittama Korruptio Suomessa julkaistaan Keskustakirjasto Oodin Kirjataivaassa tiistaina 5.3. klo 17, tervetuloa! Julkistamiskeskusteluun osallistuvat muiden muassa Paavo Arhimäki, Ville Tavio ja Kimmo Sasi. Tilaisuuden juontavat Jarno Liski ja Salla Nazarenko. Kirjan sisältöön johdattaa Erkki Laukkanen.Kirjassa käsitellään suomalaista korruptiota monesta näkökulmasta. Salla Nazarenkon johdolla kirjoittajaryhmä purkaa hellimäämme myyttiä Suomen korruptiovapaudesta. Mielikuva korruptoimattomuudesta voi toimia argumenttina jopa korruptiolle altistavien lakimuutosten edistämiselle, kuten kävi omistustietojen julkisuutta kaventavien osakeomistusten hallintarekisteröintiä koskevien lakihankkeiden yhteydessä.

Korruptiota tutkinut hallintotieteiljä Venla Mäntysalo erittelee kirjassa tuorein esimerkein, mitä on suomalainen rakenteellinen korruptio. Toimittaja Jarno Liski puolestaan kertaa suomalaisia julkisuudessa olleita korkean profiilin korruptiotapauksia ja niiden yhtäläisyyksiä aina 1940-luvulta nykypäivään. Professori Janne Saarikivi käsittelee esseessään sitä, miten on menestynyt perhetaustan, suhteiden ja luokkaidentiteetin avulla.

Korruptioindeksistä kirjassa kirjoittava Transparency Finland -järjestön entinen puheenjohtaja Erkki Laukkanen kritisoi korruptiomittaria kovin sanoin. Hänen mukaansa indeksi mittaa käytännössä lähinnä kilpailuneutraliteeettia ja avointa katukorruptiota. Se ei myöskään perustu kansalaisten todellisiin kokemuksiin, vaan Transparency Internationalin yhteistyöjärjestöjen käyttämien toimitusjohtajien suppean korruptiokäsityksen värittämiin mielipiteisiin.

Suomi on vuodesta toiseen ollut CPI-indeksin kärkipaikoilla yhtenä maailman vähiten korruptoituneena maana. Indeksi ei kuitenkaan mittaa juuri lainkaan rikkaille maille tyypillisiä kehittyneen korruption muotoja. Artikkelissaan Erkki Laukkanen arvioi Suomen korruptoituneisuutta myös Transparency Internationalin Global Corruption Barometer -kyselyn (GCB) pohjalta. Silloinkin Suomi on maailman puhtaimpia maita, mutta ei niin kirkkain lukemin. Tällä mittarilla pisteluku jää noin 60 pisteeseen sadasta, kun CPI-pisteillä tulos on ollut yli 90 pistettä sadasta.

Ero tuloksissa johtuu ennen muuta siitä, että GCB perustuu kansalaisten korruptiokokemuksiin eikä epäedustavan asiantuntijajoukon mielipiteisiin. Laukkasen mukaan Corruption Perception Indexin ongelmat ovat olleet pitkään tiedossa myös Transparency Internationalin johdossa, mutta se ei ole osannut tai halunnut korjata tunnetuimman tuotteensa valuvikoja.

Laukkasen tavoin Transparency International Suomen puheenjohtajana toiminut Tommi Niinimäki kiinnittää kirjassa huomiota julkisen sektorin yhtiöittämisiin ja tarpeeseen tiukentaa yhtiöitä koskevia lahjussäännöksiä vastaamaan julkisen sektorin lahjusrikosten tunnusmerkistöä. Niinimäen toinen artikkeli käsittelee sitä, miten Suomi on edelleen pitänyt kiinni vuonna 2002 tekemästään Euroopan neuvoston rikosoikeudelliseen sopimukseen liittyessään tekemästään varaumasta, johon nojaten Suomessa ei ole kriminalisoitu niin sanottua vaikutusvallan väärinkäyttöä tai kauppaamista. Erkki Laukkanen ja Niinimäki kiirehtivät yhteisessä artikkelissaan myös whistleblowereiden eli ilmoittajien suojelun säätämistä Suomen lakiin.

Teoksen on kirjoittanut toimittaja Salla Nazarenkon johtama journalistien ja asiantuntijoiden työryhmä.  Erkki Laukkanen on eläkkeellä oleva kauppatieteiden tohtori, koulutuksen ja työelämän tutkija. Viimeisten 10 vuoden aikana hän on kirjoittanut paljon myös harmaan talouden ja korruption esiintymismuodoista Suomessa.
Jarno Liski on toimittaja ja tietokirjailija, joka on palkittu muun muassa talousrikoksia ja politiikkaa käsittelevistä jutuistaan.
Venla Mäntysalo on hallintotieteiden tohtori ja erityisasiantuntija. Hän on tehnyt korruptiotutkimusta Suomessa ja osallistunut korruptionvastaiseen toimintaan yhteiskunnan eri sektoreilla.
Salla Nazarenko on toimittaja ja tietokirjailija, jota kiinnostavat yhteiskunnallisen avoimuuden kysymykset Suomessa ja kansainvälisesti.
Tommi Niinimäki on valtiotieteiden maisteri. Hän on toiminut useissa asiantuntijatehtävissä korruption torjuntaan liittyen sekä tehnyt korruptioon, rahanpesuun ja hallinnon avoimuuteen liittyvää tutkimusta Suomessa, Keniassa ja Ugandassa.
Janne Saarikivi on suomalais-ugrilaisen kielentutkimuksen professori, kolumnisti ja tietokirjailija.

Kirja tilattavissa Innon verkkokaupasta
(ISBN: 9789523510524, 222 sivua).

Jaa tämä:
Näkymättömät sankarit kertoo 2500 chileläistä pelastaneesta Tapani Brotheruksesta – TV-sarja huhtikuussa

Näkymättömät sankarit kertoo 2500 chileläistä pelastaneesta Tapani Brotheruksesta – TV-sarja huhtikuussa

Heikki Hiilamon tietokirja Näkymättömät sankarit kertoo Tapani Brotheruksesta, joka onnistui pelastamaan jopa 2500 chileläisen hengen kenraali Pinochetin vallankaappauksen aikana.

Heikki Hiilamo johdattaa Näkymättömät sankarit -kirjassaan lukijan ”Suomen Schindlereiden” saappaisiin Chilen verisissä vainoissa vuoden 1973 sotilasvallankaappauksessa. Suomalainen diplomaatti Tapani Brotherus kollegoineen onnistui pelastamaan jopa 2 500 vainotun hengen raakojen puhdistusten aikana. Kirjan pohjalta julkaistaan 6-osainen tv-sarja Ylellä huhtikuussa 2019. Tv-ohjelmaa tähdittää Beck-elokuvasarjasta tunnettu Mikael Persbrandt. Hän esittää Ruotsin suurlähettiläs Harald Edelstamia.

Suomalaiset kävivät vastarintaa kahdella rintamalla: toisaalta vastoin kenraali Pinochetin julmuuksia, toisaalta vastoin Suomen ulkoministeriön ohjeita. Diplomaateille käy selväksi, että vastarinnalla on korkea hinta. Hiilamo onnistuu mukaansatempaavasti kertomaan suomalaisten sankareiden tarinan, joka kytkeytyy myös nykyiseen pakolaiskeskusteluun kiehtovalla tavalla.

Heikki Hiilamo (s. 1964) on tunnettu ja arvostettu yhteiskunnallinen keskustelija. Hän on myös Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori, joka teoksissaan keskittyy muun muassa tupakkateollisuuden, politiikan ja köyhyyden kysymyksiin. Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo on toiminut sote-uudistuksen valmistelussa asiantuntijana kolmessa keskeisessä työryhmässä. Tapani Brotherus asuu Helsingissä.

Ylen artikkeli tv-sarjasta

Näkymättömät sankarit saatavilla Innon verkkokaupasta.

Jaa tämä:

Avaruusaiheisia kysymyksiä, kasvamista sekä dekkareita Innon helmikuun uutuuskirjoissa

Tim PeakeKysy astronautilta – kaikki avaruudessa elämisestä
Tim Peake on brittiläinen ESA:n astronautti, joka palatessaan komennukseltaan kotiin sai paljon paljon kysymyksiä avaruuteen matkaamisesta ja siellä elämisestä.
Kysy astronautilta kokoaa yhteen kaiken olennaisen tiedon avaruuslennon vaiheista, astronauttien rankasta valmennuksesta, avaruuskävelystä ja takaisinpaluusta. Kysy astronautilta oli British Book Awards -palkintoehdokas 2018. Peake on kutsuttu Suomeen loppukeväästä.
Lisätietoja kirjasta ja kirjailijasta

Vappu TaipaleRakas lapsi – Muistoja ja ymmärrystä kasvamisesta 
Vappu Taipale on vuosikymmenten aikana osallistunut lasten maailmaan poliitikkona, lastenpsykiatrina, äitinä ja isoäitinä sekä rauhanliikeen toimijana. Kirjassaan Rakas lapsi hän kokoaa yhteen tutkimustietoa ja kokemuksiaan: lempeitä ajatuksia kasvamisesta ja asiantuntevaa kasvatusetiikkaa, mutta myös Taipaleen muisteluksia vuosien varrelta. Kirjaa voi lukea myös elämäkertana.
Lisätietoja kirjasta ja kirjailijasta

Anu Patrakka: Syyllisyyden ranta
Anu Patrakka kyllästyi suomalaiseen yritysmaailmaan ja muutti Portugaliin, joka oli hänelle ennestään tuttu vain lomamatkoilta.Nyt hän asuu pienellä maatilalla Portugalin rannikolla miehensä ja eläintensä kanssa ja kirjoittaa dekkareita.
Syyllisyyden rannassa suomalainen taiteilija Rafael katoaa portugalilaisen kalastajakylän rannalla, ja jäljet johtavat mereen. Samana aamuna samaiselta rannalta löytyy vanhan miehen ruumis. Ennen kuin tutkinta on ehtinyt edetä, myös taiteilijan Pia-vaimo häviää kuin tuhka tuuleen. Miksi toisensa tarkkaan tuntevat kyläläiset eivät kuitenkaan tunnut tietävän mitään? Patrakka vierailee keväällä Helsingissä.
Lisätietoja kirjasta ja kirjailijasta

Denise Rudberg: Kun kello lyö viisi
Denise Rudberg
 on tukholmalainen suihkuseurapiirikirjailija, mutta hän on kasvanut hippikommuunissa. Uudessa dekkarissa Kun kello lyö viisi raiskaaja-murhaaja riehuu Tukholman hienostokortteleissa, ja vain Marianne Jidhoff yhdistää tapauksen kahdenkymmenen vuoden takaiseen raiskausten sarjaan Lundissa.
Kun kello lyö viisi -dekkarin upea sankari on yli 55-vuotiaas, suklaasta ja viinistä pitävä tunneälyinen syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff. Ruberg vierailee keväällä Helsingissä.
Lisätietoja kirjasta ja kirjailijasta

Jaa tämä:

Keskustan valtakunta – Kertomus rahasta, vallasta ja korruptiosta julkaistaan 31.1.

Jyri Hännisen ja Jarno Liskin uutuuskirja “Keskustan valtakunta –Kertomus rahasta, vallasta ja korruptiosta” kertoo miten keskustapuolue kytkeytyy talous­rikollisiin, veroparatiiseihin ja kyseenalaisiin kiinteistö­kauppoihin.

Tutkivat toimittajat Jyri Hänninen ja Jarno Liski selvittävät KESKUSTAN VALTAKUNNASSA, kuinka keskustataustaiset yhteisöt pyörittävät pimeää rahaa rakennushankkeiden kautta. Suurimman roolin saa Nuorisosäätiö ja sen entiset johtajat, jotka ovat epäiltynä useista rikoksista. Tapausta tutkiva Helsingin poliisi kuvaa rikostutkintaa poikkeuksellisen laajaksi Suomen oloissa.

Keskeisessä roolissa KESKUSTAN VALTAKUNTASSA on myös liikemies Juha Sipilä, joka rikastui valtionomaisuuden myynnillä ja nousi pikavauhtia keskustan johtoon. Kirjassa avataan, kuinka Sipilä rikastui ja kuinka hänen liikemiestaustansa on näkynyt myös pääministerin työssä. Millaisia bisnesmahdollisuuksia hän on järjestänyt verkostoilleen Suomen pääministerinä? 
KESKUSTAN VALTAKUNTA kertoo myös, kuinka kaksijakoinen suhtautuminen keskustalla on Venäjään ja veroparatiiseihin. Entinen pääministeri Esko Aho ei näe mitään ongelmaa työskennellä venäläiselle pankille, joka on käytännössä osa Kremlin valtakoneistoa. Veroparatiiseja keskusta pitää pahana, paitsi jos ne liittyvät jotenkin keskustaan.

Kaiken kaikkiaan verojen kiertämiseksi tehtävät järjestelyt, siitä voisin sanoa että itsekkyys Suomessa ylittää jo sairauden asteen.” –Juha Sipilä

Jyri Hänninen on Yleisradion toimittaja, joka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Helsingin Sanomissa. Hän sai tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon vuonna 2015 veroparatiiseja koskevasta juttusarjasta, kirjasta ja tietokannasta. Jarno Liski on hämeenlinnalainen vapaa toimittaja, joka oli mukana tekemässä Ylegate-kirjaa (2017). Hänet palkittiin vuoden freelancerina vuonna 2016 ja Sananvapauden miekalla joulukuussa 2018.

Tilaa Innon verkkokaupasta:
intokustannus.fi/kirja/keskustan-valtakunta-kertomus-rahasta-vallasta-ja-korruptiosta/

Jaa tämä:
Hevoselle kaikki niityt ovat rumpuja  on vuoden aforismikirja

Hevoselle kaikki niityt ovat rumpuja on vuoden aforismikirja

Vuoden aforismikirja on valittu neljännentoista kerran. Kirjaksi
valittiin Ramón Gómez de la Sernan aforismikirja Hevoselle kaikki  
niityt ovat rumpuja. Kirjan on suomentanut ja toimittanut Arto
Rintala. Kirjan taiton ja kannen on tehnyt Timo Salo.

Vihdin kirkonkylän kirjastonjohtaja Taina Sirola valitsi vuoden 2018
aforismikirjan. Taina Sirola on perehtynyt aforistiikkaan ja aforismit
kuuluvat Vihdin kirkonkylän kirjaston painopisteisiin. Sirola antaa
seuraavan arvion teoksesta:

”Kirja kuplii ja pulppuilee, se on sarja hervottomia nyrjähdyksiä.
Teoksessa viehättää sen luonnollinen luovuus,  helpon syntymän tuntu
ja lapsenkaltainen utelias havainnointi.  Ramón ei saarnaa eikä ole
lukijaa viisaampi vaan uskaltaa olla vapauttavalla tavalla vähän
pöljä. Hän ei tarjoa agendaa tai yhtenäistä maailmanselitystä,
pikemminkin kannustaa kulkemaan aistit auki, jolloin tavanomainen
muuttuu ihmeelliseksi.  Monen viisaan  kirjan joukossa  tämä kirja
hykerrytti ja venytti todellisuuden rajoja. Iloa kannattaa  aina
kierrättää  – toivotan vuoden aforismikirjalle onnellista  matkaa
ilahduttamaan ja haastamaan lukijoita.”

Janne Hopsu / MTV Uutiset arvio kirjaa näin:

”De la Serna ei aidannut mielikuvituksen voimaansa ja taiturimaista
sanojen käyttöä tehomaataloudelliseksi tekstin laatimiseksi. Hänen
jalankulkijansa poukkoilevat kaupungissa ja härkänsä juoksevat
laitumilla ja tasangoilla vapaasti.”

Hevoselle kaikki niityt ovat rumpuja

Jaa tämä:

Into julkistaa tuhdin sarjan ajankohtaista yhteiskunnallista kirjallisuutta

Innon tammikuun uutuuskirjoissa on monia ajankohtaisia tietokirjoja koulutuksen, historian, luonnon ja musiikin alalta. Lataa koko kevään katalogi täältä: issuu.com/intokustannus/docs/into_k19_katalogi

Keskiviikkona 16.1. julkaistaan seksuaalipoliittinen tietokirja Nautinnon aika  – Sexpon seksuaalipoliittinen ohjelma, jossa käsitellään muun muassa seksuaalirikoksia.
Nautinnon aika on kattava, 200-sivuinen kokonaisuus aikamme seksuaalipoliittisia kysymyksiä. Teos tarjoilee vankkoja näkökulmia, punnittuja analyyseja sekä argumentaatiota seksuaalipolitiikasta. Kirjassa käsitellään monia vaikeita aiheita, kuten lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Timo Jantusen, Susanna Suutarlan & Niina Heinon Leikin taikaa vie lukijan tutkimaan jotain salaperäistä, nimittäin sadun ja leikin maailmaa. Kirjassa pohditaan leikin käytäntöjä, syitä ja tarkoituksia sekä tutustutaan leikin juuriin ja sen merkitykseen henkisen hyvinvoinnin tukijana. Leikin taikaa tarjoaa suuren määrän konkreettisia ja helposti sovellettavia neuvoja leikin kehittämiseen. 
Kasvatusasiantuntija ja tietokirjailija Jarno Paalasmaan uutuuskirja Steinerkoulun ABC kertoo mikä tekee 100-vuotisesta steinerkoulusta ajankohtaisen juuri nyt – ja tulevaisuudessa.  Teos kehittää ajatusta kokonaisvaltaisesta kasvatuksesta, joka huomioi tietojen ja taitojen oppimisen ohella myös luovuuden, tunne-elämän ja vuorovaikutustaitojen kehityksen. 
Sekä Steinerkoulun ABC että Leikin taikaa julkistetaan Educa-messuilla Helsingin messukeskuksessa perjantaina 25.1.2019: intokustannus.fi/steinerkoulu-on-100-vuotias-radikaali

Kirjassaan Toivon politiikka Veronica Honkasalo haluaa tuoda politiikan takaisin politiikkaan ja kertoo, miltä politiikan tekeminen tuntuu ja mihin hänen oma politiikkansa perustuu. Sen tähtäimessä on toiveikas tulevaisuus, jossa hyvinvointivaltio on päivitetty, jossa tasa-arvo kasvaa ja jossa luottamus politiikkaan ei ole turhaa. Kirja on rohkaiseva ja omakohtainen puheenvuoro paremman maailman puolesta.
Toivon politiikka julkaistaan tiistaina 29.1. klo 17 Café Artistissa Svenska Teaternin katutasolla (Pohjoisesplanadi 2, Helsinki).

1940–70-lukujen Kallio oli erityislaatuinen mesta. Se piti sisällään kaiken, mitä sen ajan lapset kaipasivat ja osasivat vaatia. Meidän Kallio -kirjaan on kerätty tarinoita ja valokuvia noin sadalta kalliolaiselta. Tarinat keskittyvät Elannon henkilökunnan suurimpiin asuintaloihin osoitteissa Viides linja 4 ja Neljäs linja 3–5, joissa oli yhteensä 285 asuntoa. Isoilla piha-alueilla oli loistavat leikkimahdollisuudet. Mestoilla sijaitsivat myös Elannon autohallit ja korjaamot, vulkaamo ja sepän paja, Apinatalo ja Vihris sekä elokuvateatteri Arina.
Meidän Kallio julkistetaan 31.1. kello 16:30 Suomalaisen kirjakaupan lippulaivamyymälässä Aleksi 15:ssä (Aleksanterinkatu 15, Helsinki).

Kyöstin Suonojan Yrjö Kallinen – Pasifisti puolustusministerin tarkastelee Kallisen paradoksaalista elämää, ajattelua ja politiikkaa, ristiriitoja ja perintöä. Pitkän elämänsä aikana Yrjö Kallinen  nousi Suomen politiikan ikimuistoisimpien hahmojen joukkoon. Hänet tunnettiin kansanvalistajana, osuustoimintamiehenä, sosiaalidemokraattina, puhujana, mystikkona, pasifistina ja puolustusministerinä. Runsain lainauksin ja muisteloin varustettu teos päästää ääneen henkilöitä Kallisen elämän eri vaiheilta.
Yrjö Kallinen – Pasifisti puolustusministerinä julkistetaan 7.2. klo 17.00 Työväenliikkeen kirjastossa (Sörnäisten rantatie 25, 00500 Helsinki). Samalla työväen Arkisto julkaisee teoksen Aseettomat kädet — Muistoja aseistakieltäytymisestä.


Jaa tämä:

Tammikuun uutuuskirjoissa naisräppäreitä, psykiatrian historiaa, sotaromaani, luontoa ihmisen aikakaudella

Into Kustannuksen tammikuun uutuuskirjoissa on ajankohtaisia tietokirjoja historian, luonnon ja musiikin alalta sekä klassikkoromaani: Pentti Haanpään sodanvastainen klassikko Korpisotaa.

Hyvä verse
Monella suomalaisella naisräppärillä on hyvä verse. Heini Strandin kirjoittama kirja on ensimmäinen kirja Suomen räppäävistä naisista. Mukana ovat mm. Mariska, Mercedes Bentso ja Sini Sabotage. Räppärit kertovat kirjassa, kuinka he pukeutuivat löysiin vaatteisiin välttääkseen seksualisoinnin ja toisaalta siitä, kuinka he alkoivat pyytää samaa liksaa kuin muut ja luomaan verkostoja.

Luonto ihmisen aikakaudella
Korkeasaaren entisen johtajan Seppo Turusenesseekokoelma Luonto ihmisen aikakaudella sisältää positiivisen viestin: ilmastonmuutos jyllää mutta toisaalta väestönkasvu hidastuu, metsien pinta-ala kasvaa ja uusiutuva energia muuttaa maailmaa. Luonnon ja ihmisen yhteinen taival ei ehkä olekaan pelkkä tragedia. Esimerkiksi kaupungistuminen on siunaus planeetallemme, koska sen ansiosta luonnolle jää elintilaa. 
Ilmestyy 7.1.

Kuningatar Viktoria
Kuningatar Viktoria on ainoa nainen, jonka mukaan on nimetty kokonainen aikakausi. Viktoria hallitsi Britanniaa ja Irlantia vuosina 1837–1901. Kuka oli suurnainen brittiläisen imperiumin takana? 
Ilmestyy 20.1.
Iso kansikuva

Psykiatrian historia
Edward Shorterin kirjoittama kiehtova kirja on matka mielisairaaloiden synnystä neurotieteeseen ja Freudista Prozaciin. Mukaan mahtuu kuvausta sekä vanhoista hoitomuodoista että tautien luokittelun kehityksestä aina lobotomia- ja sähkösokkihoitoihin asti.

Korpisotaa
Mestarikirjailija Pentti Haanpään omaelämäkerrallinen sotaromaani Korpisotaa ilmestyi välirauhan aikana ja oli ensimmäinen merkittävä suomalaiskirjailijan kuvaus koko kansaa ravisuttaneesta talvisodasta. Sodan julmuus ja  muodostuu kirjan pääteemaksi. Korpisotaa teki Haanpäästä koko kansan kirjailijan.

Lataa koko kevään katalogi täältä

Jaa tämä:
Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.