Uutiset

Avaruusaiheisia kysymyksiä, kasvamista sekä dekkareita Innon helmikuun uutuuskirjoissa

Tim PeakeKysy astronautilta – kaikki avaruudessa elämisestä
Tim Peake on brittiläinen ESA:n astronautti, joka palatessaan komennukseltaan kotiin sai paljon paljon kysymyksiä avaruuteen matkaamisesta ja siellä elämisestä.
Kysy astronautilta kokoaa yhteen kaiken olennaisen tiedon avaruuslennon vaiheista, astronauttien rankasta valmennuksesta, avaruuskävelystä ja takaisinpaluusta. Kysy astronautilta oli British Book Awards -palkintoehdokas 2018. Peake on kutsuttu Suomeen loppukeväästä.
Lisätietoja kirjasta ja kirjailijasta

Vappu TaipaleRakas lapsi – Muistoja ja ymmärrystä kasvamisesta 
Vappu Taipale on vuosikymmenten aikana osallistunut lasten maailmaan poliitikkona, lastenpsykiatrina, äitinä ja isoäitinä sekä rauhanliikeen toimijana. Kirjassaan Rakas lapsi hän kokoaa yhteen tutkimustietoa ja kokemuksiaan: lempeitä ajatuksia kasvamisesta ja asiantuntevaa kasvatusetiikkaa, mutta myös Taipaleen muisteluksia vuosien varrelta. Kirjaa voi lukea myös elämäkertana.
Lisätietoja kirjasta ja kirjailijasta

Anu Patrakka: Syyllisyyden ranta
Anu Patrakka kyllästyi suomalaiseen yritysmaailmaan ja muutti Portugaliin, joka oli hänelle ennestään tuttu vain lomamatkoilta.Nyt hän asuu pienellä maatilalla Portugalin rannikolla miehensä ja eläintensä kanssa ja kirjoittaa dekkareita.
Syyllisyyden rannassa suomalainen taiteilija Rafael katoaa portugalilaisen kalastajakylän rannalla, ja jäljet johtavat mereen. Samana aamuna samaiselta rannalta löytyy vanhan miehen ruumis. Ennen kuin tutkinta on ehtinyt edetä, myös taiteilijan Pia-vaimo häviää kuin tuhka tuuleen. Miksi toisensa tarkkaan tuntevat kyläläiset eivät kuitenkaan tunnut tietävän mitään? Patrakka vierailee keväällä Helsingissä.
Lisätietoja kirjasta ja kirjailijasta

Denise Rudberg: Kun kello lyö viisi
Denise Rudberg
 on tukholmalainen suihkuseurapiirikirjailija, mutta hän on kasvanut hippikommuunissa. Uudessa dekkarissa Kun kello lyö viisi raiskaaja-murhaaja riehuu Tukholman hienostokortteleissa, ja vain Marianne Jidhoff yhdistää tapauksen kahdenkymmenen vuoden takaiseen raiskausten sarjaan Lundissa.
Kun kello lyö viisi -dekkarin upea sankari on yli 55-vuotiaas, suklaasta ja viinistä pitävä tunneälyinen syyttäjänsihteeri Marianne Jidhoff. Ruberg vierailee keväällä Helsingissä.
Lisätietoja kirjasta ja kirjailijasta

Jaa tämä:

Keskustan valtakunta – Kertomus rahasta, vallasta ja korruptiosta julkaistaan 31.1.

Jyri Hännisen ja Jarno Liskin uutuuskirja “Keskustan valtakunta –Kertomus rahasta, vallasta ja korruptiosta” kertoo miten keskustapuolue kytkeytyy talous­rikollisiin, veroparatiiseihin ja kyseenalaisiin kiinteistö­kauppoihin.

Tutkivat toimittajat Jyri Hänninen ja Jarno Liski selvittävät KESKUSTAN VALTAKUNNASSA, kuinka keskustataustaiset yhteisöt pyörittävät pimeää rahaa rakennushankkeiden kautta. Suurimman roolin saa Nuorisosäätiö ja sen entiset johtajat, jotka ovat epäiltynä useista rikoksista. Tapausta tutkiva Helsingin poliisi kuvaa rikostutkintaa poikkeuksellisen laajaksi Suomen oloissa.

Keskeisessä roolissa KESKUSTAN VALTAKUNTASSA on myös liikemies Juha Sipilä, joka rikastui valtionomaisuuden myynnillä ja nousi pikavauhtia keskustan johtoon. Kirjassa avataan, kuinka Sipilä rikastui ja kuinka hänen liikemiestaustansa on näkynyt myös pääministerin työssä. Millaisia bisnesmahdollisuuksia hän on järjestänyt verkostoilleen Suomen pääministerinä? 
KESKUSTAN VALTAKUNTA kertoo myös, kuinka kaksijakoinen suhtautuminen keskustalla on Venäjään ja veroparatiiseihin. Entinen pääministeri Esko Aho ei näe mitään ongelmaa työskennellä venäläiselle pankille, joka on käytännössä osa Kremlin valtakoneistoa. Veroparatiiseja keskusta pitää pahana, paitsi jos ne liittyvät jotenkin keskustaan.

Kaiken kaikkiaan verojen kiertämiseksi tehtävät järjestelyt, siitä voisin sanoa että itsekkyys Suomessa ylittää jo sairauden asteen.” –Juha Sipilä

Jyri Hänninen on Yleisradion toimittaja, joka on työskennellyt aikaisemmin muun muassa Helsingin Sanomissa. Hän sai tutkivan journalismin Lumilapio-palkinnon vuonna 2015 veroparatiiseja koskevasta juttusarjasta, kirjasta ja tietokannasta. Jarno Liski on hämeenlinnalainen vapaa toimittaja, joka oli mukana tekemässä Ylegate-kirjaa (2017). Hänet palkittiin vuoden freelancerina vuonna 2016 ja Sananvapauden miekalla joulukuussa 2018.

Tilaa Innon verkkokaupasta:
intokustannus.fi/kirja/keskustan-valtakunta-kertomus-rahasta-vallasta-ja-korruptiosta/

Jaa tämä:
Hevoselle kaikki niityt ovat rumpuja  on vuoden aforismikirja

Hevoselle kaikki niityt ovat rumpuja on vuoden aforismikirja

Vuoden aforismikirja on valittu neljännentoista kerran. Kirjaksi
valittiin Ramón Gómez de la Sernan aforismikirja Hevoselle kaikki  
niityt ovat rumpuja. Kirjan on suomentanut ja toimittanut Arto
Rintala. Kirjan taiton ja kannen on tehnyt Timo Salo.

Vihdin kirkonkylän kirjastonjohtaja Taina Sirola valitsi vuoden 2018
aforismikirjan. Taina Sirola on perehtynyt aforistiikkaan ja aforismit
kuuluvat Vihdin kirkonkylän kirjaston painopisteisiin. Sirola antaa
seuraavan arvion teoksesta:

”Kirja kuplii ja pulppuilee, se on sarja hervottomia nyrjähdyksiä.
Teoksessa viehättää sen luonnollinen luovuus,  helpon syntymän tuntu
ja lapsenkaltainen utelias havainnointi.  Ramón ei saarnaa eikä ole
lukijaa viisaampi vaan uskaltaa olla vapauttavalla tavalla vähän
pöljä. Hän ei tarjoa agendaa tai yhtenäistä maailmanselitystä,
pikemminkin kannustaa kulkemaan aistit auki, jolloin tavanomainen
muuttuu ihmeelliseksi.  Monen viisaan  kirjan joukossa  tämä kirja
hykerrytti ja venytti todellisuuden rajoja. Iloa kannattaa  aina
kierrättää  – toivotan vuoden aforismikirjalle onnellista  matkaa
ilahduttamaan ja haastamaan lukijoita.”

Janne Hopsu / MTV Uutiset arvio kirjaa näin:

”De la Serna ei aidannut mielikuvituksen voimaansa ja taiturimaista
sanojen käyttöä tehomaataloudelliseksi tekstin laatimiseksi. Hänen
jalankulkijansa poukkoilevat kaupungissa ja härkänsä juoksevat
laitumilla ja tasangoilla vapaasti.”

Hevoselle kaikki niityt ovat rumpuja

Jaa tämä:

Into julkistaa tuhdin sarjan ajankohtaista yhteiskunnallista kirjallisuutta

Innon tammikuun uutuuskirjoissa on monia ajankohtaisia tietokirjoja koulutuksen, historian, luonnon ja musiikin alalta. Lataa koko kevään katalogi täältä: issuu.com/intokustannus/docs/into_k19_katalogi

Keskiviikkona 16.1. julkaistaan seksuaalipoliittinen tietokirja Nautinnon aika  – Sexpon seksuaalipoliittinen ohjelma, jossa käsitellään muun muassa seksuaalirikoksia.
Nautinnon aika on kattava, 200-sivuinen kokonaisuus aikamme seksuaalipoliittisia kysymyksiä. Teos tarjoilee vankkoja näkökulmia, punnittuja analyyseja sekä argumentaatiota seksuaalipolitiikasta. Kirjassa käsitellään monia vaikeita aiheita, kuten lasten seksuaalista hyväksikäyttöä.

Timo Jantusen, Susanna Suutarlan & Niina Heinon Leikin taikaa vie lukijan tutkimaan jotain salaperäistä, nimittäin sadun ja leikin maailmaa. Kirjassa pohditaan leikin käytäntöjä, syitä ja tarkoituksia sekä tutustutaan leikin juuriin ja sen merkitykseen henkisen hyvinvoinnin tukijana. Leikin taikaa tarjoaa suuren määrän konkreettisia ja helposti sovellettavia neuvoja leikin kehittämiseen. 
Kasvatusasiantuntija ja tietokirjailija Jarno Paalasmaan uutuuskirja Steinerkoulun ABC kertoo mikä tekee 100-vuotisesta steinerkoulusta ajankohtaisen juuri nyt – ja tulevaisuudessa.  Teos kehittää ajatusta kokonaisvaltaisesta kasvatuksesta, joka huomioi tietojen ja taitojen oppimisen ohella myös luovuuden, tunne-elämän ja vuorovaikutustaitojen kehityksen. 
Sekä Steinerkoulun ABC että Leikin taikaa julkistetaan Educa-messuilla Helsingin messukeskuksessa perjantaina 25.1.2019: intokustannus.fi/steinerkoulu-on-100-vuotias-radikaali

Kirjassaan Toivon politiikka Veronica Honkasalo haluaa tuoda politiikan takaisin politiikkaan ja kertoo, miltä politiikan tekeminen tuntuu ja mihin hänen oma politiikkansa perustuu. Sen tähtäimessä on toiveikas tulevaisuus, jossa hyvinvointivaltio on päivitetty, jossa tasa-arvo kasvaa ja jossa luottamus politiikkaan ei ole turhaa. Kirja on rohkaiseva ja omakohtainen puheenvuoro paremman maailman puolesta.
Toivon politiikka julkaistaan tiistaina 29.1. klo 17 Café Artistissa Svenska Teaternin katutasolla (Pohjoisesplanadi 2, Helsinki).

1940–70-lukujen Kallio oli erityislaatuinen mesta. Se piti sisällään kaiken, mitä sen ajan lapset kaipasivat ja osasivat vaatia. Meidän Kallio -kirjaan on kerätty tarinoita ja valokuvia noin sadalta kalliolaiselta. Tarinat keskittyvät Elannon henkilökunnan suurimpiin asuintaloihin osoitteissa Viides linja 4 ja Neljäs linja 3–5, joissa oli yhteensä 285 asuntoa. Isoilla piha-alueilla oli loistavat leikkimahdollisuudet. Mestoilla sijaitsivat myös Elannon autohallit ja korjaamot, vulkaamo ja sepän paja, Apinatalo ja Vihris sekä elokuvateatteri Arina.
Meidän Kallio julkistetaan 31.1. kello 16:30 Suomalaisen kirjakaupan lippulaivamyymälässä Aleksi 15:ssä (Aleksanterinkatu 15, Helsinki).

Kyöstin Suonojan Yrjö Kallinen – Pasifisti puolustusministerin tarkastelee Kallisen paradoksaalista elämää, ajattelua ja politiikkaa, ristiriitoja ja perintöä. Pitkän elämänsä aikana Yrjö Kallinen  nousi Suomen politiikan ikimuistoisimpien hahmojen joukkoon. Hänet tunnettiin kansanvalistajana, osuustoimintamiehenä, sosiaalidemokraattina, puhujana, mystikkona, pasifistina ja puolustusministerinä. Runsain lainauksin ja muisteloin varustettu teos päästää ääneen henkilöitä Kallisen elämän eri vaiheilta.
Yrjö Kallinen – Pasifisti puolustusministerinä julkistetaan 7.2. klo 17.00 Työväenliikkeen kirjastossa (Sörnäisten rantatie 25, 00500 Helsinki). Samalla työväen Arkisto julkaisee teoksen Aseettomat kädet — Muistoja aseistakieltäytymisestä.


Jaa tämä:

Tammikuun uutuuskirjoissa naisräppäreitä, psykiatrian historiaa, sotaromaani, luontoa ihmisen aikakaudella

Into Kustannuksen tammikuun uutuuskirjoissa on ajankohtaisia tietokirjoja historian, luonnon ja musiikin alalta sekä klassikkoromaani: Pentti Haanpään sodanvastainen klassikko Korpisotaa.

Hyvä verse
Monella suomalaisella naisräppärillä on hyvä verse. Heini Strandin kirjoittama kirja on ensimmäinen kirja Suomen räppäävistä naisista. Mukana ovat mm. Mariska, Mercedes Bentso ja Sini Sabotage. Räppärit kertovat kirjassa, kuinka he pukeutuivat löysiin vaatteisiin välttääkseen seksualisoinnin ja toisaalta siitä, kuinka he alkoivat pyytää samaa liksaa kuin muut ja luomaan verkostoja.

Luonto ihmisen aikakaudella
Korkeasaaren entisen johtajan Seppo Turusenesseekokoelma Luonto ihmisen aikakaudella sisältää positiivisen viestin: ilmastonmuutos jyllää mutta toisaalta väestönkasvu hidastuu, metsien pinta-ala kasvaa ja uusiutuva energia muuttaa maailmaa. Luonnon ja ihmisen yhteinen taival ei ehkä olekaan pelkkä tragedia. Esimerkiksi kaupungistuminen on siunaus planeetallemme, koska sen ansiosta luonnolle jää elintilaa. 
Ilmestyy 7.1.

Kuningatar Viktoria
Kuningatar Viktoria on ainoa nainen, jonka mukaan on nimetty kokonainen aikakausi. Viktoria hallitsi Britanniaa ja Irlantia vuosina 1837–1901. Kuka oli suurnainen brittiläisen imperiumin takana? 
Ilmestyy 20.1.
Iso kansikuva

Psykiatrian historia
Edward Shorterin kirjoittama kiehtova kirja on matka mielisairaaloiden synnystä neurotieteeseen ja Freudista Prozaciin. Mukaan mahtuu kuvausta sekä vanhoista hoitomuodoista että tautien luokittelun kehityksestä aina lobotomia- ja sähkösokkihoitoihin asti.

Korpisotaa
Mestarikirjailija Pentti Haanpään omaelämäkerrallinen sotaromaani Korpisotaa ilmestyi välirauhan aikana ja oli ensimmäinen merkittävä suomalaiskirjailijan kuvaus koko kansaa ravisuttaneesta talvisodasta. Sodan julmuus ja  muodostuu kirjan pääteemaksi. Korpisotaa teki Haanpäästä koko kansan kirjailijan.

Lataa koko kevään katalogi täältä

Jaa tämä:

Steinerkoulu on 100-vuotias radikaali

Vuonna 1919 steinerkoulu oli radikaali vaihtoehto ja uudistaja. Mikä tekee steinerkoulusta ajankohtaisen juuri nyt?

Jarno Paalasmaa: 
Steinerkoulun ABC – Leikistä luovaan ajatteluun

Ilmastonmuutos muuttaa myös koulumaailman. Taloudelliset tavoitteet ja yksilön valintoihin kasvattaminen ohjaavat koulutuspolitiikkaa, ja kilpailutalouden arvoista ja ylikulutuksesta on tullut osa normaalina pidettyä elämää. Kasvatuksen tulee kuitenkin olla itsekkyyden vastakulttuuria. Politiikalla muutetaan nykyhetkeä ja kasvatuksella tulevaisuutta. Viisaampi suhde luontoon on välttämätön.

100-vuotisjuhlavuottaan aloittava steinerkoulu on ajankohtainen juuri nyt, koska sen lähtökohtana on rakentaa kasvatuskäytännöt siitä, minkälainen on lapsi sekä lapsen ja nuoren kehitys. Perimmäinen idea ei ole kasvattaa lapsia yhteiskuntaa varten, vaan kasvattaa aikuisia, jotka pystyvät rakentamaan yhteiskuntaa ihmistä varten. Tarkoitus ei ole vain sopeuttaa kuluttajaksi ja lisätä kilpailukykyä, vaan kasvattaa luovia ja aktiivisia paremman maailman tekijöitä.

”Jokainen muutoksentekijä on tarpeen. Ihmisten pitäisi kasvaa paitsi luoviksi ja ajatteleviksi myös rohkeiksi.”, Steinerkoulun ABC:n kirjoittaja Jarno Paalasmaa korostaa.

Steinerpedagogiikan mukaan ihmisen luontosuhde kehittyy ensisijaisesti luonnossa olemalla, ei opetusta digitalisoimalla eikä valmiista oppimateriaaleista luokkahuoneessa opiskelemalla. Tärkeitä oppimisympäristöjä ovat metsät, puutarhat ja pellot. “Ylipäätään tärkeintä on myötäelämisen kyky ja sydämen sivistys. Voi myös sanoa, että ilman taidetta ihminen ei kasva kokonaiseksi”, Paalasmaa toteaa.

Ilmastokriisin lisäksi koulumaailman on löydettävä toimivia ratkaisuja digitalisaation ja tiedon luonteen muutoksen, monikulttuuristumiskehityksen sekä yleisen hyvinvoinnin laskun esille tuomiin haasteisiin. Käytännössä myös oppilaiden kannalta mielekkäin oppiminen siirtyy nopeasti koulun ulkopuolelle.

Steinerkoulun ABC kertoo, miten steinerkouluissa ratkaistaan nämä kysymykset ja miten oppimista tuodaan lähemmäs elämää. Kirja kehittää ajatusta kokonaisvaltaisesta kasvatuksesta, joka huomioi tietojen ja taitojen oppimisen ohella myös luovuuden, tunne-elämän ja vuorovaikutustaitojen kehityksen. Steinerpedagogiikka saa kirjassa ajan hermolla olevaa tutkimusperustaista läpivalaisua ja kuvausta siitä, miten sitä voi soveltaa uusissa yhteiskunnallisissa olosuhteissa. Kirjassa käsitellään myös steinerkouluun liittyviä ennakkoluuloja.

100-vuotista taivaltaan juhliva steinerpedagogiikka on maailmanlaajuisesti elinvoimainen. Se on pisimpään Suomessa vaikuttanut ja vahvimmin suomalaiseen koulujärjestelmään juurtunut vaihtoehtopedagogiikka. Kirjan avulla vanhemmat saavat monipuolisia perusteita oman lapsensa kouluvalintaan ja opettajat uusia näkökulmia yksilöllisyyden ja luovuuden tukemiseen koulussa. Paalasmaan mukaan steinerkoulun kuluneet 100 vuotta näyttäytyvät vähintäänkin kohtalaisena menestystarinana, mutta tulevaisuudessa steinerkoulu voi olla entistä näkyvämmin myös kriittisen ajattelun kehto, joka haastaa vallitsevat näkemykset ja yrittää vaikuttaa yhteiskunnassa.

Paalasmaa pitää steinerkoulun keskeisimpänä vahvuutena kokonaisvaltaista ajattelua ihmisestä, kasvusta ja kasvatuksesta. Ihminen ei ole pelkkä pää, vaan sillä on myös sydän ja kädet. Ajattelun sivistyksen lisäksi olennaista on tunteen sivistys (sydämen sivistys) sekä tahdon ja tekojen sivistys. Kyse on tasapainoisesta ihmisyyteen kasvamisesta. Ylipäätään kasvatus on tasapainon etsimistä. Tämä koskee myös opettajan ja oppilaan suhdetta. Vapaus äärimmilleen vietynä on kasvatuksen loppu, liiallinen vapauden pois ottaminen taas tappaa luovuuden.

Kasvatusasiantuntija ja tietokirjailija Jarno Paalasmaa työskentelee kahdettakymmenettä vuotta päätoimisena opettajana. Lisäksi hän on ollut Steinerkasvatuksen liiton puheenjohtaja ja Opetushallituksen opetussuunnitelman perusteita laativan työryhmän jäsen. Paalasmaa on myös asiantuntijana Yle Areenassa julkaistussa Kasvatusviisautta kiireisille -podcast-sarjassa ja tekee väitöskirjaa Tampereen yliopistossa. Paalasmaan aiempia teoksia ovat Omassa rytmissä (2009), Lapsesta käsin (2011), Steinerkoulun tulo Suomeen (2011), Aktivoi oppilaasi (2014) ja Maailman parhaat kasvatusajatukset (2016).

Jarno Paalasmaan STEINERKOULUN ABC -kirja julkistetaan Educa-messuille perjantaina 25.1.2019 kello 12.00–13.00, tervetuloa (Educa-messut, Messukeskus, Siipi, Tila 207)! Kello 14:45 Educa-messujen Tieto-lavalla keskustellaan kuinka steinerkoulu vastaa muuttuvaan maailmaan, mitä ratkaisuja steinerkoululla on ilmastokriisiin ja ympäristökysymyksiin, digitalisaatioon ja tiedon luonteen muutokseen. Keskustelussa Jarno Paalasmaan kanssa steinerkoulun entisiä oppilaita: näyttelijä Alina Tomnikov, politiikko Oras Tynkkynen ja muusikko Antti “Letku” Lehtinen.

Jarno Paalasmaa: 
Steinerkoulun ABC – Leikistä luovaan ajatteluun
ISBN 978-952-351-077-7

Jaa tämä:

Yleisö-Finlandia 2018 voittajaksi äänestettiin Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille)

Taru Anttosen ja Milla Karppisen toimittama satukirja Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) – Kertomuksia rohkeista naisista Minna Canthista Almaan (Into) vei kategoriassaan (Lasten- ja nuortenkirjallisuus) yli puolet äänistä.

Kirjaa kehuttiin kommenteissa inspiroivaksi ja rohkaisevaksi. Eräs lukija kommentoi: “Äärettömän hieno ja helposti lähestyttävä teos suomalaisista naisista voimaannuttaa ja herättää nuortenkin lukijoiden mielenkiinnon monipuolisuudellaan.”

Into Kustannus haluaa onnitella kaikkia työryhmän jäseniä sekä jokaista äänensä antanutta – suurkiitos!

Lue lisää kirjasta tästä.

 

Jaa tämä:

Ilkka Taipaleen Sata innovaatiota Suomesta on Kalevalan jälkeen toiseksi käännetyin kirja

Ilkka Taipaleen kirjoittama Sata  innovaatiota Suomesta on nyt Kalevalan jälkeen toiseksi käännetyin kirja. Kirja on ilmestynyt jo 40:llä kielellä, ja työn alla on vielä yksitoista kieltä. Kalevala on käännetty 59 kielelle.

Etelä-Koreassa kirja jaettiin maan 700:lle teollisuuden, kaupan ja politiikan johtohenkilölle. Se on maan hallintokorkeakoulun oppikirjana.  Kazakstanissa Kansalliskirjasto jakoi sen maan 2000:een kirjastoon. Taiwanissa ja Hongkongissa se oli tietokirjojen bestseller-listalla. Mongolian presidentti kirjoitti siihen esipuheen. Venäjän nomenklaturan päälehti Rossinskaya Gazeta käsitteli sitä kolmasti. Eestiksi kirjan käänsi sata vapaaehtoista, joukossa mm neljä entistä pääministeriä. Tamiliksi sen käänsi Intian suurlähettilään puoliso.

Myös nimellä Sata sosiaalista keksintöä kulkeva kirja on käännetty alla mainituille kielille (tilanne 18.10.2018; p=painosten lukumäärä): ALBANIA ARABIA ARMENIA AZER BENGALI BULGARIA BURMA DAR EESTI ENGLANTI (5 p) ESPANJA (2 p) FARSI (2 p) GRUUSIA HINDI JAPANI (2 p) KASAKKI KHMER KIINA/Taiwan/Hongkong (3-4 p) KIRGIISI KOREA (2 p) KREIKKA LATVIA LIETTUA (2 p) MONGOLIA PORTUGALI PASHTU PUNJABI PUOLA (3 p) RANSKA RUOTSI SAKSA (2 p) TAMILI TURKKI UKRAINA (3 p) UNKARI URDU (2 p) VALKO-VENÄJÄ VENÄJÄ (3 p) VIETNAM (2 p) (=39 kieltä + suomi).

Teos on parhaillaan käännettävänä italiaksi, makedoniaksi,  romaniaksi, serbiaksi (ja sen lähikieliksi bosniaksi, kroatiaksi ja montenegroksi), slovakiksi, somaliaksi, thaiksi ja tsekiksi (11). Lisäksi teoksen kappaleista puolet on käännetty sloveeniksi. Neuvottelut käynnissä laoksi, tadzikiksi, turkmeeniksi ja uzbekiksi. Lisäksi kiinnostuneita Indonesia, Malesia, Nepal ja Sri lanka.

Jaa tämä:

Innon keväässä uudenlaisia sankaritarinoita, historian typerimpiä “suurmiehiä”, astronautteja, kirja ”Suomen Schindleristä”

Into Kustannus cheviot 2019

Into Kustannuksen keväässä on uudenlaisia miesten sankaritarinoita, historian pelätyimpiä ja tyhmimpiä ”suurmiehiä”, keskiaikaiseen Tallinnaan sijoittuva dekkari, Vappu Taipaleen näkemyksiä kasvatuksesta, astronautteja, kirja ”Suomen Schindleristä” ja kausisadon vegaanireseptejä.

Koko katalogia pääset selaamaan Issuusta
tai lataamalla pdf:n.

Anu Patrakan Syyllisyyden ranta on hyytävä psykologinen dekkari, jonka elementteinä ovat idylliset portugalilaiset pikkukylät, maalaustaide ja rikos. Indrek Harglan keskiaikaiseen Tallinnaan sijoittuva Apteekkari Melchior ja Gotlannin piru on 2000-luvun Umberto Econ Ruusun nimi. Saara Turusen Tavallisuuden aave ja muita näytelmiä sisältää palkitun kirjailijan neljä huippunäytelmää esipuheineen. Kynä & kamera sisältää legendaarisen suomalaisen kitaristin Dave ”Isokynä” Lindholmin humoristis-aforistista grafiikkaa ja mainetta niittäneen valokuvaajan Harri Hinkan kiehtovia otoksia. Alun perin välirauhan aikana vuonna 1940 ilmestynyt Pentti Haanpään romaani Korpisotaa on Tuntemattoman sotilaan edeltäjä ja armoton kuvaus sodan turhuudesta. Denise Rudbergin dekkarissa Kun kello lyö viisi ollaan sarjaraiskaajan jäljillä.

Lasten- ja nuortenkirjoista odotetuin on Emmi Jäkön ja Aleksis Salusjärven toimittama Sankaritarinoita pojille (ja kaikille muille), jonka ”isosisko” Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) on Finlandia-ehdokas. Uudella tavalla ajatellut sankaritarinat tarjoavat samastuttavia esikuvia monenlaisille pojille. Matikka 30 sekunnissa on hauska koko perheen tietopaketti matematiikasta sopii kaikille, jotka haluavat löytää sisältään neron. Maia Raitasen Muurahainen lypsyllä on riemastuttavasti kuvitettu ja kirjoitettu koko perheen hyönteiskirja. Ville Hytösen ja Mira Malliuksen kirja Beppe ja mausteyllätys kannustaa kokeilemaan Beppen loihtimia herkkuja myös kotona.

Elämäkerroissa Ari Turunen esittää kirjassaan Mulkerot historian merkkihenkilöt pahoina poikina, joita he jalustalle nostamista huolimatta todellisuudessa olivat. Vappu Taipaleen Rakas lapsi on niin lähellä elämäkertaa kuin me tulemme näkemään, lisäksi Taipale miettii kirjassa Suomen ja maailman lapsia. Kyösti Suonojan Yrjö Kallinen – pasifisti puolustusministerinä kertoo neljä kertaa kuolemaantuomitun, itseoppineen pasifistin elämäkerran. Heikki Hiilamo kertoo kirjassaan Näkymättömät sankarit diplomaatti Tapani Brotheruksen järjestelemistä uskomattomista pelastustoimista vallankaappauksen aikaan Chilessä vuonna 1973. Kirjan pohjalta on tehty myös kansainvälinen tv-sarja, joka esitetään Ylellä keväällä.

Tietokirjojen huippua on Tim Peaken Kysy astronautilta – Kaikki avaruudessa elämisestä, jossa Peake  kertoo elämästä avaruudessa asiantuntevasti ja tieteellisellä tarkkuudella, mutta silti ymmärrettävästi ja huumoria unohtamatta. Peake on kutsuttu Suomeen.

Meidän Kallio – ei päivää ilman Elantoa keskittyy Kallion kaupunginosan tarinoihin. Sanna Autereen ja Sanna Peurakosken Vegesato!-kirjan vegaanisissa resepteissä loistavat eri vuoden aikojen parhaat raaka-aineet satokausiajattelun mukaisesti.

Tuija Sorjasen ja Annina Vainion Millenniaalit tarjoaa kiehtovan katsauksen 1980–1990-luvuilla syntyneiden yhteiskuntaan, jossa edellisten sukupolvien turvallinen elämäntapa on muuttunut säännöstä poikkeukseksi. Michael Marmotin Terveyskuilu haastaa radikaalilla tavalla käsityksemme terveydestä ja yhteiskunnasta, jossa köyhyys ei ole yksin syy sairauksille vaan epätasa-arvo. Edward Shorterin Psykiatrian historia on yleistajuinen kuvaus eurooppalaisen ja yhdysvaltalaisen psykiatrisen hoidon juurista. Daniel Innerarityn Vieraanvaraisuuden etiikka käsittelee eettis-filosofisessa kirjassaan vieraanvaraisuuden lisäksi muun muassa hyvää elämää, etiikkaa, aikaa ja onnea.  Seppo Turusen Luonto ihmisen aikakaudella sisältää viisaita pohdintoja luonnon ja ihmisen vivahteikkaasta suhteesta sekä ihmiskunnan ja luonnon tulevaisuudesta.
Johannes Ekholmin, Eetu Virenin ja Pontus Purokuron Työstäkieltäytyjän käsikirja ravistelee työtä ja työttömyyttä koskevia uskomuksia.

Populaarikulttuurin alalta Klaus Lindgrenin Tavastian kulisseissa kertoo kohta 50-vuotiaan Tavastian tarinan sen työntekijöiden silmin. Heini Strandin Hyvä verse – Suomiräpin naiset on lajissaan ensimmäinen teos suomiräpin naisista. Artemi Troitskin Vastarintaa Venäjällä nostaa valokeilaan venäläisen taiteen ja musiikin kapinoijat 1800-luvulta nykypäivään.

Vaalin teemoihin liittyviä kirjoja on useita. Veronika Honkasalon Toivon politiikka valaisee suomalaisen vasemmistolaisuuden nykytilaa Honkasalon omakohtaisten kokemusten kautta. Marja Pulkkisen Vihreiden vastahistoria käsittelee kriittisesti vihreiden muutosta lähtökohtaisesti uusvasemmistolaisesta protestipuolueesta nykyiseksi porvarilliseksi myötäilijäpuolueeksi. Paula Hirsjärven, Marianna Norringin ja Laura Uotilan Eläinkokeet Suomessa toimii keskustelunavauksena eläinkokeiden käytänteisiin ja niiden eettisiin kysymyksiin. Salla Nazarenkon ja työryhmän Korruptio Suomessa pureutuu suomalaisen korruption erityisilmiöihin, joista esiin nousevat kirjassa muun muassa vaalirahaskandaali, Helsingin opetusviraston kavallus-ja petosrikokset, keisari Aarnio ja Vantaan kaupungin johtajan rikostuomio. Lisäksi alkuvuodesta ilmestyy tutkivien toiimittajien Jyri Hännisen ja Jarno Liskin Keskustan valtakunta, joka kertoo muunmuassa, miten poliitikot ovat sotkeutuneet kyseenalaisiin kiinteistöbisneksiin ja rakennushankkeisiin sekä veroparatiiseihin.

Jaa tämä:
Jevgeni Vodolazkin vierailulla, uusi romaani Lentäjä julkaistaan

Jevgeni Vodolazkin vierailulla, uusi romaani Lentäjä julkaistaan

Venäläinen mestarikertoja Jevgeni Vodolazkin vierailee Suomessa.  Viime vuosina  kansainväliseen maineeseen nousseen Vodolazkinin uusin romaani Lentäjä julkistetaan maanantaina 26.11. kello 18–20 Rikhardinkadun kirjastossa Helsingissä, vapaa pääsy, tervetuloa! Julkistustilaisuudessa Jevgeni Vodolazkinia haastattelee hänen romaaniensa suomentaja Elina Kahla.

Lentäjä on koskettava teos muistista, syyllisyydestä ja rakkaudesta, joka kestää läpi ajan, kaaoksen ja jopa kuoleman. Siinä Innokenti Petrovitš Platonov herää sairaalassa muistinsa menettäneenä. Muistot palaavat hiljalleen, ja niistä rakentuu elävä kuva 1900-luvun alun Venäjästä, vallankumouksen pyörteistä ja sen jälkimainingeista. Mutta miten hän voi muistaa 1900-luvun alun tapahtumia, kun lääkkeet vuoteen vieressä on päivätty vuodelle 1999?

Lentäjä on kunnianosoitus Fjodor Dostojevskin Rikokselle ja rangaistukselle ja Mihail Bulgakovin Valkokaartille. Kiehtova romaani vakiinnuttaa Vodolazkinin aseman venäläisen kirjallisuuden uutena tähtenä. Russian Booker Prize- ja Big Book Award -palkintoehdokkaanakin olleen teoksen käännösoikeudet on myyty 13 maahan. Vodolazkinin edellinen romaani Arsenin neljä elämää voitti Venäjän merkittävimmän kirjallisuuspalkinnon Big Book Awardin ja Jasnaja Poljanan vuonna 2013 ja oli lisäksi National Bestseller Prize-, Russian Booker Prize- ja New Literature Award -ehdokas. Suurenmoinen romaani rakkaudesta ja menetyksestä sijoittuu ruton riivaamalle keskiajan Venäjälle. Mestarillisessa tarinankerronnassa Umberto Econ Ruusun nimi kohtaa Andrei Tarkovskin Andrei Rublevin. Teos on julkaistu jo 18 kielellä, ja käännösoikeudet myyty 30 maahan.

Pietarissa asuva Jevgeni Vodolazkin on keskiaikaisen historian ja kirjallisuuden tutkija. Hän syntyi Kiovassa vuonna 1964 ja on työskennellyt Venäläisen kirjallisuuden instituutissa (Puškinin talo) vuodesta 1990. Vodolazkin on kirjoittanut lukuisia tieteellisiä julkaisuja ja artikkeleita ja toiminut Toepfer- ja Alexander von Humboldt -säätiöiden stipendiaattina Saksassa.

Jevgeni Vodolazkin: Lentäjä
Suomentaja: Elina Kahla
Alkuperäinen nimi: Авиатор
ISBN: 978-952-264-940-9, 376 sivua

Jaa tämä:
Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.