Uutiset

Satumuotoinen tietokirja suomalaisista sankarinaisista on ilmestynyt – Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) julkistus 8.9.

Satumuotoinen tietokirja Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) on ilmestynyt. Ennätyksellisellä summalla (34 000 euroa) osin rahoitettu teos kokoaa yhteen 60 voimaannuttavaa sankaritarinaa rohkeista suomalaisista naisista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja saaneet aikaan jotain merkittävää.

Kirjan sankareissa on sekä tunnettuja että suurelle yleisölle tuntemattomampia henkilöitä. Tunnetumpia sankareita ovat mm. Alma, Eva Wahlström, Linda Liukas sekä Suomen suosituimpiin lukeutuva tubettaja Mansikkka eli Maiju Voutilainen. 

Suurelle yleisölle tuntemattomampia ovat esimerkiksi saamelaisaktivisti Petra Laiti, down-malli Maija Mattila, viittomakielinen järjestöneuvos Liisa Kauppinen ja sensimmäinen naispuolinen lentokapteeni Orvokki Kuortti. Saduista vastasi 24 eri-ikäistä kirjoittajaa ja kuvista 41 suomalaista kuvittajaa.

Kirjan esikuvana on supersuosion Suomessakin saanut kirja Iltasatuja kapinallisille tytöille.

Kirja julkaistaan koko perheen yleisötilaisuudessa
lauantaina 8.9. kello 13 alkaen Aleksin Suomalaisessa kirjakaupassa (Aleksanterinkatu 23, Helsinki). Paikalle on lupautunut yhdeksän sankaria Mansikkka-bloggarista Koko Hubaraan ja Saara Särmään (listaa alla). Lisäksi paikalla on useita kirjan 65 tekijästä.

Ohjelma
13-13.15 Drag-artisti Maimu Brushwood o.s. Huolirinta lukee kirjan sankaritarinoita
13.15.13.30 Kirjat lahjoitetaan paikalle saapuneille sankareille, myös tekijöitä paikalla (tekijälista alla)
13.30-13.45 Maimu lukee tarinoita kirjasta
14.00 Tilaisuus päättyy

Tulonsa vahvistaneet (lista täydentyy)

Tubettaja Maiju Voutilainen
Päätoimittaja Koko Hubara
Tutkija, aktivisti Saara Särmä
Ympäristöaktivisti Riikka Karppinen
Saamelaisaktivisti Àsllat-Mihku Ilmará Mika Petra eli Petra Laiti
Sirkustirehtööri Silja Kyytinen
Poliitikko Pazilaiti Simayijiang
Viittomakielinen järjestöneuvos Liisa Kauppinen
Down-malli Maija Mattila

Kirjan kansikuva ja esittely sekä kirjan kaikkien tekijöiden luettelo

Jaa tämä:

Bändin käsikirja – tytöt rokkaa tykimmin

Bändin käsikirja on monipuolinen ja käytännönläheinen opas bändissä soittamiseen. Kirja ottaa erityisesti huomioon tytöt, naiset ja muunsukupuoliset, joiden voi olla vaikea päästä sisään perinteisesti hyvin miesvaltaiseen bändikulttuuriin, mutta sopii kaikille soittoharrastuksesta ja bänditoiminnasta kiinnostuneille. Kuten kirjoittajat esipuheessa sanovat: “Ainoa este bändissä soittamiselle on se, ettei uskalla pistää itseään likoon – anna siis mennä!”

Laura Haaralan, Hanna Kauppisen ja Aiju Salmisen kirja perustuu kirjoittajien oman asiantuntemuksen lisäksi lukuisiin haastatteluihin. Ääneen pääsevät suomalaismuusikot ja musiikintekijät laidasta laitaan Aija Puurtisesta ja Mariskasta underground-nimiin saakka. Kirjaa varten on haastateltu myös taiteilijoiden henkiseen valmennukseen erikoistunutta psykoterapeuttia, joka valottaa muun muassa bänditoiminnan ja esiintymisen psykologisia ulottuvuuksia.

Kirja etenee bändin ja soittoharrastuksen elinkaaren mukaisesti. Aivan kirjan alussa etsitään bändikavereita sekä treenikämppää, valitaan instrumentit, harjoitellaan sekä soittamista että biisinkirjoittamista, mutta myös erilaisten bänditoimintaan liittyvien laitteiden valintaa ja käyttöä. Kirjassa annetaan vinkkejä muun muassa siihen, kuinka äänitetään demo, ja kuinka bändi voi saada keikkoja tai levytyssopimuksen. Myös konemusiikille on oma osionsa. Kirjan loppua kohti pureudutaan myös bänditoiminnan ongelmatilanteisiin ja niiden ratkaisuihin. Bändin käsikirja tarjoaa roolimalleja, mentorointia ja musiikkialan ihmisten kokemuksiin perustuvaa vankkaa tietoa jokaiselle bändissä soittamisesta kiinnostuneelle.

Kirjan ovat kirjoittaneet Laura Haarala (kulttuurituottaja AMK, FM), joka on erikoistunut bänditoimintaan sekä nuoriso- ja populaarikulttuurin tutkimukseen sekä FM Hanna Kauppinen, joka on vapaa kirjoittaja ja diy-muusikko. Kirjan idean takana on sen kuvittaja Aiju Salminen, joka on freelancekuvittaja, sarjakuvapiirtäjä ja keskinkertainen rumpali sekä aloitteleva laulaja.

Tervetuloa Bändin käsikirjan julkkareihin lauantaina 8.9.2018 klo 17.30 alkaen Oranssi ry:n tiloihin Kalasatamaan osoitteessa Kaasutehtaankatu 1.
Illan ohjelma:
OVET klo 17.30
PANEELIKESKUSTELU klo 18.00: Keskustelu musan tekemisen hauskuudesta ja siitä, miksi naispuolisia soittajia näkyy festarilavoilla niin paljon vähemmän kuin mies- ja poikabändejä. Keskustelemassa muusikko Aija Puurtinen, rap-artisti Rauhatäti, Girls Rock! Finland -aktiivi Mari Korsu ja tapahtumatuottaja Hanna Räty. Keskustelun vetää Hanna Kauppinen.
BÄNDIT klo 19.00: Piinaviikko/The Matricides/Goo-Hags

Laura Haarala, Hanna Kauppinen ja Aiju Salminen: Bändin käsikirja
ISBN: 978-952-264-933-1, 220 sivua

Arvostelukappaleet: arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Lisätietoja: Kustantaja Mika Rönkkö, mika.ronkko@intokustannus.fi, puh. 050 4362170

Jaa tämä:

Tulopolitiikan nousu ja tuho – onko konsensuksen aika lopullisesti ohi?

Risto Korhosen uusi tietokirja Etelärannan mahtivuodet – Tulopolitiikan nousu ja tuho 2000-luvulla julkistetaan perjantaina syyskuun 7. päivänä. Niin työnantaja- kuin palkansaajapuolella arvostettuna kokeneena työmarkkinatoimittajana Risto Korhonen on käyttänyt kirjaansa paitsi vuosikymmenien aikana kokoamaansa arkistoa myös haastatellut työmarkkinapolitiikan keskeisiä vaikuttajia.

Kirjassa ovat antaneet haastatteluja muiden muassa SAK:n entiset puheenjohtajat, kansanedustaja Lauri Ihalainen ja Tampereen pormestari Lauri Lyly, työnanantajakeskusjärjestöjen pitkäaikainen työmarkkijohtaja  Seppo Riski, Akavan puheenjohtaja Sture Fjäder, SAK:n varapuheenjohtaja Matti Huutola, Palvelualojen ammattiliiton pitkäaikainen varapuheenjohtaja Kaarlo Julkunen, STTK:n pitkäaikainen puheenjohtaja Mikko Mäenpää viime kierroksella Teknologiateollisuuden työmarkkinatoimintaa johtanut Eeva-Liisa Inkeroinen kuten myös Antti Herlin,  Jaana Laitinen-Pesola ja Riku Aalto.

Emu-ratkaisu ja globalisaatio muuttivat aikanaan suomalaisen työmarkkinapolitiikan suunnan. Tuposta tuli kirosana työnantajille ja lopulta EK poisti sen säännöistään. Mutta onko konsensuksen aika lopullisesti ohi?

Vaikka puoluepolitiikka näytti katoavan ammattiyhdistysliikkeestä, todellisuus oli toista. Sari Sairaanhoitajan sanotaan aiheuttaneen lähes 10 vuotta kestäneen taloudellisen taantuman. Pelasivatko kokoomus ja sairaanhoitajat uhkapeliä tuhansien potilaiden hengillä? Oliko näin?

Palkansaajajärjestöjen ja työnantajien peli oli kulisseissa kovaa, vaikka julkisivu haluttiin säilyttää. Työtaistelujen aikana naamiot kuitenkin karisivat. Palkansaajapuolella yhteistyö ei myöskään ollut aina auvoista.

Saatavilla Innon verkkokaupasta:
ETELÄRANNAN MAHTIVUODET – TULOPOLITIIKAN NOUSU JA TUHO 2000-LUVULLA
ISBN: 978-952-264-958-4, 260 sivua

Jaa tämä:

Risto Isomäki herättää Suomen muinaishistorian eloon uutuusromaanissaan Viiden meren kansa

Kirjailija Risto Isomäen historiallinen romaani Viiden meren kansa sisältää tarinoita Suomen kansan alkuperästä ja keskeisistä tapahtumista 11 000 vuoden ajalta.

Isomäki perustaa tarinansa laajoihin tutkimuksiin arkeologian, kielitieteen ja geenitutkimuksen alalta. Romaanissa esitellään muun muassa ensimmäinen pikkukaupuki Yli-Iissä, jonka suuri tulva-aalto tuhos, ja jätinkirkkojen yllättävä yhteys Stonehengeen. Esihistorian kätkössä on kuitenkin asioita, joita ei voi tieteellisesti tutkia, ja nämä aukot Isomäki on täyttänyt mielikuvituksellaan.

 

Kirja julkistetaan torstaina 23.8. Helsingin Taiteiden yössä, jossa Risto Isomäki kertoo uutuusromaanistaan kello 18.30 Akateemisen kirjakaupassa (Keskuskatu 1), kello 19 Aleksin Suomalaisessa kirjakaupassa 22(Aleksanterinkatu 23) ja kello 19.40 Helsingin yliopiston Tiedekulmassa (Yliopistonkatu 4).

Episodiromaani alkaa ensimmäisten asukkaiden saapumisesta Suomeen ja päättyy kristinuskon ja kansanuskon verisiin törmäyksiin 1200-luvulla. Teos viivähtää ajanlaskun alkua edeltäneiden vuosituhansien tragedioissa ja voitoissa. Myös Lemminkäisen ja Lallin tarinat avautuvat meille uudella tavalla. Tuloksena on kirjallista arkeologiaa 11 000 vuoden ajalta.

 

Risto Isomäki (s. 1961) on laaja-alainen ja arvostettu kirjailija, kolumnisti ja ympäristöaktivisti. Hän on julkaissut yli 20 romaania ja tietokirjaa. Sarasvatin hiekkaa (Tammi 2005) oli Finlandia-ehdokas ja voitti Tähtivaeltaja- ja Kiitos kirjasta -palkinnot. Romaanista tehty sarjakuva voitti Sarjakuva-Finlandian. Isomäen kirjoja on käännetty lähes 20 kielelle, ja hänelle on myönnetty myös European Science Fiction Associationin palkinto.

Risto Isomäki: Viiden meren kansa

Jaa tämä:

Sauli Niinistö -kirja pikavauhtia uuteen painokseen

Sauli Niinistön poliittisesta elämäkerrasta Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra otetaan uusi painos alle viikko kirjojen ilmestymisestä kirjakauppoihin. 

  – Osasimme odottaa kysyntää, mutta painoksen loppuminen näin pian yllätti, toimitusjohtaja Jaana Airaksinen sanoo.

Kirjan kuvitukseen on lisätty Sauli Niinistön ensimmäinen vaalimainos vuoden 1976 kunnallisvaaleista (kuva ohessa) Salon Seudun Sanomien etusivulla. Kirjassa kerrotaan, miten Niinistö varttui Salossa ja lähti mukaan politiikkaan vennamolaisin teemoin. Niinistöä epäilyttivät paikallisen sosiaalidemokraatin yrityksen saamat kaupungin urakat ja hän lähti vennamolaisella innolla rötösherrajahtiin.

Matti Mörttinen & Lauri Nurmi: Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra
ISBN: 978-952-264-942-3, 324 sivua
ekirja: 978-952-351-014-2 (Epub)
Kirjan kansikuva

Jaa tämä:

Raha-asiat? Työpaikka? Vapaa-aika? Lue parhaat vinkit elämänhallintaan!

(Kaupallinen yhteistyö – Into Kustannus)

Railakas rahakirja
– näin hoidat taloutesi viisaasti
23.90 € (Into)

Hillittömän hauska ja suorasukainen asiantuntijakaksikko Saara Henriksson ja Aino-Maija Leinonen iskevät jälleen naulan kantaan. Railakas rahakirja on superluettavaa nuorille naisille ja kaikille muillekin! Se jatkaa tukevasti kirjoittajien ensimmäisen paljon huomiota saaneen Leppoisa opas huusholliin –oppaansa linjalla ja antaa suorasukaisia elämää helpottavia neuvoja, joita on helppo soveltaa omaan arkeen.

Kirja opettaa hanskaamaan oman talouden, keinot pitää se tasapainossa ja olemaan velkaantumatta. Kaiken avain on pitää talous plussalla pienin konstein – sen jälkeen koittaa vapaus. Ja vapautta kannattaa käyttää juuri siihen, mitä itse haluaa, viis muista! Työelämä on muuttunut rajusti viime vuosina, ja kirja neuvoo, miten rakentaa itselleen toimiva tarina ja cv, jotta saa haluamansa unelmatyön. Opas valaa nuoriin paljon kaivattua itseluottamusta ja näkee tulevaisuuden valoisana. Kaikki järjestyy!

Kirjoittajat muistuttavat, että työnhaku on itsessään työtä. Hyvä tuuri koostuu tyypillisesti kahdesta asiasta: siitä että on aavistus, mitä haluaa, ja siitä, että oikean tilaisuuden tunnistaa, kun se tulee kohdalle. Sano ääneen, mitä kaipaat! Tilaisuus voi muodostua pienistä osista, mutta ne on osattava bongata.

Railakas rahakirja – näin hoidat taloutesi viisaasti” on saatavilla:

Into Kustannuksen verkkokaupasta

Adlibriksestä

Suomalaisesta Kirjakaupasta

Jaa tämä:

Sibeliuksen ja Mahlerin kohtaaminen Helsingissä 1907 jätti pitkän jäljen

Tietokirjailija Antti Vihisen odotettu kirja Sibelius & Mahler – Kohtaaminen Helsingissäjulkaistaan keskiviikkona 22.8. kello 18.00–19.30 Finlandia-talon Cafe Verandalla osana Art goes Kapakka -festivaalia.

Miksi Sibelius ei saanut kaipaamaansa maailmansuosiota ja miksi Mahler on päässyt ansaitsemaansa arvostukseen Suomessa vasta viime aikoina? Vihisen seurana aihetta pohtii myös musiikkitieteilijä, filosofian tohtori Susanna Välimäki. Lopuksi yleisö saa äänestää suosikkiaan. 

Säveltäjät Gustav Mahler ja Jean Sibelius kohtasivat syksyisessä Helsingissä 1907, ja kävivät historiallisen ajatustenvaihdon sinfonian olemuksesta. Koolla olivat sinfonian jättiläiset, joiden kannattajat jakautuivat jyrkästi kahteen leiriin. Säveltäjät eivät pitäneet toistensa musiikista, mutta arvostivat toisiaan ihmisinä. Toisaalta heillä oli myös paljon yhteistä, surullistakin: kumpikin oli menettänyt traagisella tavalla lapsensa.

Sibelius & Mahler – Kohtaaminen Helsingissä kartoittaa Sibeliuksen ja Mahlerin elämäntarinoiden yhtäläisyyksiä ennen ja jälkeen kohtaamisen Helsingissä. Kirja on myös ensimmäinen laajempi suomenkielinen kokonaisuus Mahlerin elämästä.

Antti Vihinen selvittää kuinka politiikka vei lopulta molemmat umpikujaan: Sibeliukselle kansallisuusaatteesta rakentui kultainen häkki, ja natsien musiikkipolitiikka nosti hänet kiiltokuvapojan asemaan. Mahler edusti natsien silmissä rappiollista juutalaista musiikkiestetiikkaa, ja hänen sisarentyttärensä päätyi Auschwitzin tyttöorkesterin johtajaksi.

Antti Vihinen on monipuolinen kulttuurivaikuttaja, jonka väitöskirja valotti Sibeliuksen natsiyhteyksien merkitystä säveltäjän maineelle Keski-Euroopassa. Hänen edellinen teoksensa Minä ja Mozart ilmestyi vuonna 2014.

Tilaa Innon verkkokaupasta: 
Sibelius & Mahler – Kohtaaminen Helsingissä

ISBN 978-952-264-944-7, 422 sivua

Jaa tämä:

Millainen Sauli Niinistö on populistina? Uusi elämäkerta paljastaa

Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen poliittinen elämäkerta Sauli Niinistö – Möntyniemen herra tarjoaa analyysin Sauli Niinistön poliittisesta urasta 1960-luvulta vuoteen 2018 saakka. Kirja analysoi presidentti Niinistön ulkopolitiikan läpikotaisin ja tuo uutta valoa hänen persoonaansa. Miten pikku “Saukista” kasvoi eduskunnan “Tuomari” ja lopulta “Mäntyniemen herra”, joka käyttää sen vallan jonka laki hänelle sallii?

Kirjaa varten on haastateltu poikkeuksellisen paljon henkilöitä: opettajaa, nuoruuskavereita, Niinistön kanssa työskennelleitä sekä hänen kanssaan vallasta kilpailleita. Omalla nimellään haastattelut ovat antaneet muun muassa presidentti Tarja HalonenAlexander Stubb, Erkki Tuomioja, Suvi-Anne Siimes, Jyri Häkämies, Petteri Orpo, Tanja Karpela ja Antti Rinne.

Kirjaa varten on tehty paljon arkistotutkimusta, jonka tulokset tuovat suomalaisten luettavaksi runsaasti uusia tietoja Niinistöstä ja hänen elämästään ja urastaan.

Matti Mörttinen on Aamulehden artikkelitoimituksen päällikkö. Hän on toimittanut EU-aiheisia kirjoja, ja hänet on palkittu kahdesti Aamulehden vuoden toimittajana. Lauri Nurmi on Aamulehden politiikan toimittaja ja viime vuonna julkaistun Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirjan kirjoittaja. Hänet palkittiin vuonna 2017 Suomen kuvalehden journalistipalkinnolla.

 

Jaa tämä:

Revontulibongausta, Suomen muinaishistoriaa, Sauli Niinistöä ja sankaritarinoita tytöille Into Kustannuksen kirjasyksyssä

Innon syksyn 2018 katalogi on luettavissa pdf-versiona ja sähköisenä katalogina. Kirjoja voi ennakkotilata täältä.

Romaanit
Innolle siirtyvä kirjailija Risto Isomäki kuvaa Suomen historian keskeisimpiä tapahtumia 11 000 vuoden ajalta suurromaanissaan Viiden meren kansa. Toimittaja-kirjailija Markus Leikola seuraa viittä ihmiskohtaloa vuoden 1918 alusta loppuun romaanissaan Sakean veren vuosiPentti Haanpään parhaat on Haanpään parhaimpien kirjoitusten kokoelma. Juhana Petterssonin Kuparihärkä sijoittuu ilmastokatastrofin kynnykselle, ja romaanin maailman ympärille suunnitellaan myös liveroolipeliä.Uuden dekkaristimme Mari Pyyn dekkarisarjan aloitusosassa Minä katoan psykologi ja entinen rauhanturvaaja Sandra Mattson selvittää äitinsä murhatapausta räjähdysherkässä Egyptissä.
Puhu hereille – Kirjoituksia autismikirjolta tutkii kieltä ja kommunikaatiota autismikirjon henkilöiden tekstien pohjalta.

Käännöskirjoissa Arne Dahl julkaisee elokuussa menestysdekkarisarjansa toisen osan Sydänmaa ja vierailee mm. Helsingin Dekkarifestivaaleilla. Denise Rudberg ja Hugo Rehnberg ovat kirjoittaneet vauhdikkaan ihmissuhderomaanin Niin se sitten meni.
Venäläinen Jelena Tzisova kirjoittaa #metoo-hengessä äitien, isoäitien ja tytärten salaista vastarintaa romaanissaan Naisten aikaJevgeni Vodolazkinin, Venäjän arvostuimpiin kuuluvan nykykirjailijan romaanissa Lentäjä kuljetaan vankileiriltä mysteerinomaisesti vuoteen 1999.

Elämäkerrat
Vauhdikkaimman lähdön sai Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille), jonka joukkorahoituskampanja keräsi 34 000 euroa. Kirja esittelee rohkeita suomalaisia naisia sadun muodossa ja kauniiden muotokuvien avulla. Antti Vihinen kirjoittaa historiaa muuttaneesta Sibeliuksen ja Mahlerin kohtaamisesta Helsingissä teoksessa Sibelius & Mahler.

Sauli Niinistö saa elämäkerran ja ulkopoliittisen analyysin Lauri Nurmen ja Matti Mörttisenkirjassa Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra. Matti Salmisen kirjoittama kirja Erno Paasilinnan kirjallinen elämä kertoo miehestä, jonka kynästä on virke “on elettävä sellainen elämä, että syntyy kirjailija“.  Elämäkertansa saavat myös senaattori ja pasifisti Leo Mechelin sekä valtiopäivä- ja tasa-arvomies Yrjö Mäkelin sekä Elton John.

Tietokirjat
Ulla Koskinen
 selvittää kirjassa Suomessa selviytymisen historiaa, miten Suomessa selviydyttiin kivikaudelta 1900-luvulle pelkällä sammakonkudulla ja kirveellä.

Revontulibongarin opas on kovan tekijökolmikon (Minna Palmroth, Markus Hotakainen, Jouni Jussila) opas siitä, miten tunnistat erilaisia revontulia.Eläintieteilijä Jukka Salon ja toimittaja Petri Sarasteen Pandakirjassa on pandatietoutta koko perheelle sekä kertomus ensimmäisten pandojen matkasta Suomeen.

Demokraattien presidenttiehdokkaana Yhdysvalloissa ollut Bernie Sanders kirjoittaa teoksessaan Mahdollisuuksien maa, miten saavuttaa lähes tyhjästä 13 miljoonan äänestäjän massaliike. Silja Pitkäsen ja Ville-Juhani Sutisen Propagandan historia kertoo siitä, miten meihin on vaikutettu antiikista infosotiin.

Laura Haaralan, Hanna Kauppisen ja Aiju Salmisen Bändin käsikirjas isältää kaiken tarpeellisen tiedot bändinharrastajille treenikämpän etsimisestä äänitysstudioon. Radiomafia saa Pentti Kemppaisen ja Pakilan lastenpaikka -päiväkoti Laura Honkasalon kirjoittaman historiikin .

Yhteiskunnallisessa osastossa
on kaksi tärkeää eläinkirjaa: Kristo Muurimaan ja Juho Kerolan Eläintehtaat sekä Philip Lymberlyn ja Isabel Oakeshottin Farmageddon – halvan lihan todellinen hintaVille Lähde ja Johanna Vehkoo ovat toimittaneet kirjan Jakautuuko Suomi?, joka kertoo eriarvoisuudesta tutkijoiden, toimittajien ja taiteilijoiden silmin. Anna Kontula kirjoittaa kirjassa Eduskunta siitä, millainen työpaikka eduskunta on. Risto Korhonen kirjoittaa Etelärannan mahtivuodet -kirjassa tulopolitiikan noususta ja tuhot, haastateltavina ovat olleet muun muassa Antti Herlin, Lauri Ihalainen ja Jaana Laitinen-Pesola. Pentti Sainio selvittää Minne Suomi pommittaa.

 

Jaa tämä:
Suomen lippu sata vuotta – Leijonasta siniristiin -kirja avaa Suomen historiaa lippujen kautta

Suomen lippu sata vuotta – Leijonasta siniristiin -kirja avaa Suomen historiaa lippujen kautta

Suomen lippu täyttää 100 vuotta 28.5.2018. Ennen itsenäisyyttä Suomen tunnuksena oli 1500-luvulta alkaen leijonavaakuna. Miksi punainen leijonalippu hylättiin ja alettiin käyttää siniristiä, jota kaiken kukkuraksi pidettiin venäläisenä? Mitä tapahtui niinä vuosikymmeninä, jolloin kaikki eivät suinkaan olleet vielä nykyisen lipun kannalla?

Tähän ja moniin muihin kysymyksiin tarjoaa perusteltuja ja yllättäviä vastauksia Haminan lippumaailman toiminnanjohtaja ja ex-kansanedustaja Kimmo Kiljusen uusi kirja Leijonasta siniristiin – Suomen liput ja historia.

Kimmo Kiljusen Leijonasta siniristiin avaa Suomen poliittisen historian mieleenpainuvasta näkökulmasta, lippujen ja heraldiikan kautta, ja käyttää hyväkseen ainutlaatuista kuvitusta. Kirja käy läpi Suomen kansallisten tunnusten vaiheet 1000-luvun alkupuolen Ruotsin kuninkaiden vaakunoista aina tämän päivän moderneihin symboleihin.

Leijonasta siniristiin – Suomen lippu 100 vuotta -juhlanäyttely on avoinna Etelä-Karjalan museossa Lappeenrannassa  10.6. asti. Haminan Bastionissa vietetään 28.5. Suomen lipun valtakunnallista 100-vuotisjuhlaa.  Kansallisarkisto järjestää yhdessä Suomen Heraldisen Seuran kanssa iltapäiväseminaarin juhlistamaan Suomen lipun 100-vuotispäivää 29.5.2018 klo 12.30–16.00 Vanha tutkijasalissa (Rauhankatu 17, Helsinki).

Kimmo Kiljunen on valtiotieteen tohtori ja Haminan lippumaailman toiminnanjohtaja. Ex-kansanedustaja ja entinen ulkoministerin rauhanvälityksen erityisedustaja on julkaissut parikymmentä kirjaa kansainvälisestä politiikasta ja kotimaisista yhteiskunnallisista haasteista.

Tilattavissa Innon verkkokaupasta:
Kimmo Kiljunen: Leijonasta siniristiin – Suomen liput ja historia
ISBN: 978-952-264-930-0, 238 sivua

Jaa tämä:
Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.