Uutiset

Sankaritarinoita tytöille kisaa Lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkinnosta

Anttonen, Taru & Milla Karppinen (toim.): Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) – Kertomuksia rohkeista naisista Minna Canthista Almaan (Into) on yksi kuudesta Lasten- ja nuortenkirjallisuuden ehdokkaista. Raadin mielestä  “teos tekee näkyväksi tyttöjen ja naisten kyvykkyyden, tahdon ja rohkeuden monilla eri aloilla ja eri aikakausina. Vaikka kirjoittajia ja kuvittajia on paljon, kokonaisuus on yhtenäinen niin kielen, tyylin kuin kuvituksen ja taiton kannalta. Tiedon ja sadun yhteenpunominen on onnistunutta ja pienempikin lukija kykenee ymmärtämään ja hahmottamaan tarinat.

Muut ehdokkaat ovat:

Enoranta, Siiri: Tuhatkuolevan kirous (WSOY)
Hai, Magdalena: Royaumen aikakirjat 1: Kolmas sisar (Otava)
Hurme, Maija & Anssi: Skuggorna / Varjostajat (Schildts & Söderströms / S & S)
Mattila, Riina: Järistyksiä (WSOY)
Vuori, Sanna Sofia. Kuvitus: Linda Bondestam: Ägget / Muna (Förlaget / Teos)

Finlandia-palkinnot jaetaan 28.11.
Onnea ehdokkaille!

Jaa tämä:

Suuri Niinistö-paneeli kirjamessuilla sunnuntaina

Helsingin kirjamessuilla järjestetään sunnuntaina mielenkiintoinen keskustelu syksyn paljon puhutuista Niinistö-kirjoista veteraanitoimittaja Unto Hämäläisen johdolla. “Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra” tekijät Matti Mörttinen ja Lauri Nurmi, “Sauli Niinistö – tasavallan presidentti” kirjoittaja Risto Uimonen ja “Presidentti ja porvarivalta” kirjoittaja Tuomo Yli-Huttula keskustelevat Sauli Niinistön politiikasta ja kansansuosiosta Hakaniemi-lavalla sunnuntaina kello 13:30.

Into Kustannuksen messuohjelmissa esiintyy viikonloppuna reilut 30 kirjailijaa, muiden muassa Matti Salminen, Ebba Witt-Brattström, Linda Liukas, Dave Lindholm, Markus Leikola, Risto Isomäki: https://kauppa.intokustannus.fi/into-helsingin-kirjamessuilla.

Ulkomaisista vieraista lauantaina esiintyy Philip Lymbery, jonka kansainvälistä kohua herättänyt kirja Farmageddon – Halvan lihan hinta paljastaa maailmanlaajuisen tehotuotannon ongelmat ja vaikutukset.

 

Jaa tämä:

Saimaannorppa ja ihminen on yksi viidestä vuoden parhaasta tietokirjasta

Minttu Jaakkolan, Timo Vuorisalon ja Lasse Peltosen Saimaannorppa ja ihminen – Sosiaalisesti kestävän luonnonsuojelun haaste (Into) on yksi viidestä Kanava-palkintoehdokkaasta.

Aikakauslehti Kanava ja Otavan Kirjasäätiö myöntää 10 000 euron suuruisen Kanava-palkinnon vuoden parhaalle yhteiskunnan, politiikan, historian, kulttuurin tai talouden alan suomalaiselle tietokirjalle. Ehdokaskirjat valittiin kaikkiaan 21 kustantajan lähettämien 163 teoksen joukosta.

Palkintoraadin mukaan Saimaannorppa ja ihminen “on ajankohtainen puheenvuoro tarjoaa yhden eläinlajin suojelun kautta konkreettisen ja monitieteellisen näkökulman kestävään kehitykseen ja ihmisen ja luonnon väliseen suhteeseen. Teos perustuu kirjoittajien omaan tutkimustyöhön, mutta pyrkii myös esittelemään monipuolisesti erilaisia norppakeskustelussa esitettyjä näkökulmia ja mielipiteitä. Kirja nostaa esiin tärkeitä kysymyksiä luonnonsuojelun linkittymisestä ihmisten elinkeinoihin ja ajanviettotapoihin, omistusoikeuteen ja valtakunnan- ja paikallispolitiikkaan. Samalla se avaa keskustelua siitä, miten kiistelystä päästään eri tahojen onnistuneeseen yhteistyöhön.”

Jaa tämä:

Into Helsingin kirjamessuilla 2018

Tervetuloa Helsingin kirjamessuille 25.–28.10.2018!

Into on mukana kolmella eri osastolla ja kymmenet kirjailijamme esiintyvät torstaista sunnuntaihin messulavoilla. Katso listaus messujen kiinnostavimmista puheenvuoroista!

 

Jaa tämä:

Jakautuuko Suomi? Uutuuskirja kertoo siitä, miten yhteiskunnan eriarvoistuminen näkyy Suomessa

Ville Lähteen ja Johanna Vehkoon painotuore tietokirja Jakautuuko Suomi? kertoo siitä, miten monisyisesti Suomi on eriytynyt.

Kirja julkistetaan Aamiais-Kaivo-keskustelutilaisuudessa perjantaina 26.10. klo 9.00–10.30 Koneen Säätiön toimitilassa Lauttasaaren kartanossa (Otavantie 10, Helsinki). Keskustelemassa tiedejohtaja Kalle Korhosen kanssa kirjailija ja dokumenttielokuvaohjaaja Elina Hirvonen ja filosofi Ville Lähde (ilmoittautumiset: koneensaatio.fi/28838-2).

Samana päivänä 26.10. järjestetään keskustelutilaisuus Helsingin Kirjamessuilla klo 17.30–18.00 (Kruununhaka-lava). Keskustelemassa kirjan teemoista toimittaja Johanna Vehkoon johdolla toimittaja Reetta Räty, tieteenfilosofi Inkeri Koskinen ja päätoimittaja Tuukka Tammi.

Koneen  Säätiö  rahoitti  Jakautuuko  Suomi?  -ohjelmassa  pariakymmentä  yhteishanketta,  joissa  tutkittiin  suomalaista  yhteiskuntaa  ja  avattiin  tutkimustietoa  laajemmalle  yleisölle. Hankkeesta syntyneessä kirjassa tutkijat ja toimittajat valottavat eriarvoisuutta ja sen mekanismeja leipäjonoissa, lähiöissä, vastaanottokeskuksissa ja verkossa. Miten eriarvoisuus vaikuttaa nuorten, vanhusten ja kaikkein rikkaimman promillen elämään?

Kirjan kirjoittajia ovat mm. Lena Näre, Maria Ohisalo, Veronica Honkasalo, Heikki Hiilamo, Reetta Räty, Inkeri Koskinen, Marko Juntunen, Hannele Huhtala, Paavo Järvensivu, Mikko Hautakangas, Tapio Nykänen, Atte Oksanen, Anu Silfverberg ja Antti Järvi.

Teoksen ovat toimittaneet Ville Lähde ja Johanna Vehkoo. Lähde on BIOS-tutkimusyksikön tutkija, tietokirjailija ja niin & näin -lehden toimittaja. Vehkoo on toimittaja, tietokirjailija ja yksi Long Play -verkkojulkaisun perustajista, joka on erikoistunut disinformaatioon ja faktantarkistukseen.

Ville Lähde & Johanna Vehkoo: Jakautuuko Suomi?
ISBN: 978-952-264-960-7, 186 sivua

Jaa tämä:

Kirjauutuudet ihmisten ja eläinten suhteesta: Kristo Muurimaan Eläintehtaat ja Philip Lymberyn Farmageddon

Into Kustannus julkaisee kaksi erittäin ajankohtaista tietokirjaa ihmisen ja tuotantoeläinten suhteesta. 
Kristo Muurimaan kirja Eläintehtaat sisältää valokuvia tuotantotiloilta sekä artikkeleita kirjan eläinten käyttäytymistarpeista, niiden kasvatusoloista ja kasvattamisen ja tuottamisen politiikasta. Kirjan tarkoitus on vastata kysymykseen tulisiko meidän vakavasti uudelleen harkita sitä, miten me suhtaudumme eläimiin?
Brittiläinen alan klassikkoteos Farmageddon on puolestaan Philip Lymberyn ja Isabel Oakshottin järisyttävä tutkimusmatka ruuantuotannon suljettujen ovien taakse ympäri maailman.
Philip Lymbery vierailee Helsingissä 26.–27.10. ja molemmista kirjoista keskustellaan Helsingin kirjamessuilla:
Torstaina 25.10. klo 18 Kallio-lavalla Risto Muurimaa: Eläintehtaat
Lauantaina 27.10. klo 16 Hakaniemi-lavalla Philip Lymbery ja Mai Kivelä: Farmageddon – Halvan lihan todellinen hinta

ELÄINTEHTAAT
Salakuvat eläintiloilta ovat herättäneet Suomessa keskustelua vuodesta 2007 lähtien, jolloin ensimmäiset kuvat ja videot tulivat julkisuuteen. Tämän jälkeen kuvaajat ovat vierailleet sadoilla tiloilla: sikaloissa, navetoissa, kanaloissa, broilerihalleissa ja turkistarhoilla. Eläintehtaat-kuvateoksessa tekstien rinnalla kulkevat tarinat kuvien takaa: miten kuvat on otettu, mistä niissä on kuvaajan näkökulmasta kysymys.

Kristo Muurimaa on dokumentoinut eläinten oloja kymmenen vuoden ajan. Hänen valokuvansa tuotantotiloilta pyrkivät tuomaan julkiseen keskusteluun ja katsojien arvioitavaksi sen, miten tuotantoeläimiä kohdellaan. Muurimaan eläinkuvia on julkaistu Sunday Timesissä, Newsweekissä, Helsingin Sanomissa ja kymmenissä muissa lehdissä ympäri maailmaa.

FARMAGEDDON
Kirja paljastaa maailmanlaajuisen tehotuotannon ongelmat ja laaja-alaiset vaikutukset. Emme enää tiedä varmasti, mitä syömme. Tehomaatalous uhkaa maaseutua, terveyttä ja ruuan laatua ympäri maailman. Tuotantoeläimille syötettävät antibiootit edesauttavat lääkkeille vastustuskykyisten superbakteerien kehittymistä, ja kemikaalien runsas käyttö tuhoaa luonnonvaraisen hyönteispopulaation. Viljakasvit, joilla voitaisiin ruokkia miljoonia ihmisiä, päätyvät enenevässä määrin eläinten rehuksi. Farmageddon herättelee meitä muuttamaan nykyisenkaltaista ruuantuotantoamme ja pyrkii löytämään ratkaisuja parempaan maatalouteen.

Philip Lymbery (s. 1965) on johtavan maailmanlaajuisen tuotantoeläinten hyvinvointiin keskittyvän Compassion in World Farming -järjestön toiminnanjohtaja ja tunnettu tehotuotannon vaikutusten arvostelija.

Philip Lymbery ja Isabel Oakeshott: Farmageddon – halvan lihan todellinen hinta
Kirjan lisätiedot ja iso kansikuva
Farmageddonin julkistustilaisuus lauantaina 27.10. kello 11:30 Kaisa-talon Kirja ja Kahvissa

Kristo Muurimaa
Eläintehtaat
Kirjan lisätiedot ja iso kansikuva
Pressikuvia
Eläintehtaat-sivusto

Jaa tämä:

Palavalta risteilyalukselta pelastautunut venäläiskirjailija Jelena Tšižova kirjamessuille sekä isolle kirjakiertueelle ympäri Suomea

Palkittu venäläiskirjailija Jelena Tšižova vierailee lokakuun lopussa Helsingin kirjamessuilla ja marraskuussa kuudella muulla suomalaisella paikkakunnalla: Tampereella, Mynämäellä, Kuopiossa, Oulussa, Jyväskylässä ja Joensuussa.

Tšižova kertoo kirjastaan  kirjamessuilla 25.10.2018 kello 18 Töölö-lavalla.

Venäläinen Jelena Tšižova (s. 1957) päätti ryhtyä kirjailijaksi pelastuttuaan palavalta risteilyalukselta. Aiemmin hän työskenteli niin talousasiantuntijana, opettajana kuin yrittäjänäkin. Hän on sittemmin kirjoittanut omistautuneesti ja saanut työstään tunnustusta: kolme hänen viidestä romaanistaan on ollut venäläisen Booker-palkinnon ehdokkaina. Hän on Pietarin PEN:in puheenjohtaja.

Hänen juuri suomeksi ilmestynyt romaaninsa Naisten aika kuvaa äitien, isoäitien ja tytärten kokemuksia ja salaista vastarintaa. Kirja on käännetty usealle kielelle ja sovitettu teatteri­esitykseksi. Lue Apu-lehden blogiarvio

Kirjakiertue
Helsinki ma 22.10. klo 18, luento Rikhardin kadun kirjastossa, haastattelijana Kristina Rotkirch

Helsinki ti 23.10. klo 18 Käpylän kirjastossa. Keskustelemassa myös kirjailija Sirpa Kähkönen.

Helsinki to 25.10.
klo 14 Helsingin kirjallisuusmessujen Akateemisen kirjakaupan lavaklo 18 Helsingin kirjamessujen Töölö-lava

To 8.11. klo 18 Tampereen pääkirjasto Metso

Pe 9.11. klo 18 Mynämäen kirjasto

La 10.11. klo 13 Kuopion pääkirjasto

Ma 12.11. klo 18 Oulun pääkirjasto

Ke 14.11. klo 12-14 Jyväskylän yliopisto, Vanha juhlasali, keskustelemassa myös kirjailija Sirpa Kähkönen.

To 15.11. klo 17 Joensuun pääkirjasto

Jaa tämä:

Menestysdekkaristi Arne Dahl Helsingin kirjamessuille torstaina 25.10.

Suosittu ruotsalaisdekkaristi Arne Dahl vierailee jälleen Suomessa. Hän esiintyy  Helsingin kirjamessuilla 25.10. kello 14.30 Senaatintori-päälavalla.

Dahlin uusi dekkari Sydänmaa jatkaa tiiviistunnelmaista Berger&Blom-sarjaa. Sam Berger ja Molly Blom saavat tehtävän, joka liittyy vanhaan järkyttävään murhaan. Tutkimusten edetessä Berger joutuu kasvotusten oman menneisyytensä kanssa, ja hän joutuu myös miettimään, luottaako edes partneriinsa Molly Blomiin. Sydänmaan edellinen osa Rajamaat keikkuu pokkarimyyntilistojen kärjessä.

Arne Dahl matkustaa kirjojensa kanssa kenties enemmän kuin kukaan kirjailija; matkapäiviä kertyy parhaimmillaan vuodessa 200. Suomessakin dekkaristi on tuttu näky. Hän myös puhuu auttavasti suomea. Dahlia on kiitelty uudessa sarjassa erityisesti hänen taidostaan rakentaa jännittävää tarinaa.

 

 

Tervetuloa tapaamaan Arne Dahlia!

Jaa tämä:

INTO TURUN KIRJAMESSUILLA 2018

Tervetuloa Turun kirjamessuille 5.–7.10.2018!

Into on mukana omalla osastollaan ja useat kirjailijamme esiintyvät viikonlopun aikana messulavoilla. Katso lista messujen kiinnostavimmista puheenvuoroista.

Mukana muiden muassa Matti Mörttinen & Lauri Nurmi ja Anna Kontula sekä Markus Leikola, Matti Salminen,  Risto Isomäki että Mari Pyy.

 

Jaa tämä:

Anna Kontulan kirja Eduskunta kertoo Suomen julkisimmasta ja salaisimmasta työpaikasta – julkistus 10.10.

Eduskunta on pienoismaailma, jossa ammattipoliitikot taistelevat vallasta, punovat juonia, etsivät ratkaisuja ja vetävät linjaa. Samalla he kuitenkin ovat myös ihmisiä,  jotka riemastuvat, pettävät ja kokevat riittämättömyyttä kuin kuka tahansa meistä.
Into julkaisee 10.10.  Anna Kontulan kirjan Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä, joka kertoo Suomen julkisimmasta ja salaisimmasta työpaikasta. Se kertoo vihamiesten ystävyydestä, hallitusta kaaoksesta ja yksinäisyydestä väentungoksessa.

Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä julkistetaan eduskunnan Kansalaisinfossa (Arkadiankatu 3, Helsinki) keskiviikkona 10.10. klo 10.  Tilaisuudessa Anna Kontula johdattelee uuteen kirjaansa ja sen tekemiseen, ja pitkän linjan poliitikko Liisa Hyssälä ja politiikan tutkija Anne Holli kommentoivat. Tilaisuuteen on avaa pääsy.

Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä

Sosiologi ja kansanedustaja Anna Kontula tutkii havainnoiden ja edustajakollegojaan haastatellen, miten hänen työympäristössään hallitaan jatkuvaa konfliktia. Tarve sen hallitsemiseen selittää monia sellaisia eduskunnan sisäisiä käytäntöjä, joita on muuten mahdotonta ymmärtää.

Demokratia perustuu erilaisten näkökulmien koettelulle toisiaan vastaan. Siksi politiikan ytimessä on ristiriita. Ihmiset kuitenkin voivat huonosti konfliktissa. Miten tämä pitäisi ratkaista? Miten se on eduskunnassa ratkaistu, vai onko?

Anna Kontula on toisen kauden kansanedustaja ja sosiologi.  Tutkimustyön ohella Kontula on osallistunut politiikkaan, seksityöntekijöiden ihmisoikeusliikkeeseen, ay- ja kansalaisjärjestötoimintaan ja erilaiseen yhteiskunnalliseen ohjelmatyöhön. Hän on aktiivinen mielipidevaikuttaja, joka tunnetaan erityisesti työelämän muutokseen, siirtolaisuuteen, seksiin ja feminismiin liittyvistä puheenvuoroistaan.

Anna Kontula:
Eduskunta – Ystäviä ja vihamiehiä
Julkaistaan 10.10.
ISBN: 978-952-264-953-9, 192 sivua
Kansikuva pikkukuvaa klikkaamalla

Kontulan esittely ja ladattava kirjailijakuva

Lisätiedot ja haastattelupyynnöt: Viestintäpäällikkö Nora Varjama, nora.varjama@intokustannus.fi, puh. 050 547 6868

Jaa tämä:

Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.