Uutiset

katumuksen kallio kansi

Suomalaiset turistit löytävät ruumiin joesta Portugalissa – rikosetsivä Rui Santos tutkii

Karismaattinen pappi Nicolau on joko hypännyt jokeen tai hänet on murhattu. Dekkarisarjan kuudes osa raottaa katolisten pappien salaperäistä maailmaa ja punoo taitavasti yhteen modernin portugalilaisen yhteiskunnan ja ikivanhat perinteet.

Anu Patrakan uuden dekkarin tapahtumat sijoittuvat portugalilaiseen satamakaupunki Portoon ja kaupungin lähialueelle. Rikosetsivä Rui Santosin tutkimuksissa käy ilmi, että papin yksityiselämä oli pahasti ristiriidassa kirkon vaatimusten kanssa.  Nicolaun elämäntapa ja uudismielinen suhtautuminen pappilan asioihin ei miellyttänyt kaikkia. Sillä välin, kun poliisi penkoo sielunpaimenen menneisyyttä, synkkä tapahtumaketju jatkuu.

Katumuksen kallio vie syvälle ihmismielen saloihin ja yhteisön jäsenten välisiin oikullisiin suhteisiin. Se kuljettaa lukijaa unelmien ja pettymysten, katumuksen ja sovituksen poluilla, joilla Rui Santosin on opittava itsekin omalla tahollaan suunnistamaan.

Porvoolaislähtöinen Anu Patrakka on kymmenen Portugalissa viettämänsä vuoden aikana päässyt perehtymään niin portugalilaiseen yhteiskuntaan kuin mentaliteettiin. Hän tarkkailee näkemäänsä ulkopuolisen silmin ja pystyy poimimaan lukijan iloksi pieniä ja erikoisiakin yksityiskohtia. Tätä nykyä hän asuu maatilalla lähellä Portoa.

Patrakan aiemmat Rui Santos ­dekkarit ovat Huomenna sinä kuolet (Myllylahti 2017), Kuolet vain kahdesti (Myllylahti 2018), Syyllisyyden ranta (Into 2019), Totuuden portaat (Into 2020) ja Häpeän aukio (Into 2021).

Jaa tämä:
Kumpi voittaa, solidaarisuus vai tarve pysyä hengissä?

Kumpi voittaa, solidaarisuus vai tarve pysyä hengissä?

Nattavaara on koukuttava kuvaus lähitulevaisuudesta, luonnonkatastrofien, sotien ja pandemioiden romahduttamasta yhteiskunnasta.

Tervetuloa Nordmarkiin, Ruotsista itsenäistyneeseen tasavaltaan ja Pohjois-Suomen uuteen naapurivaltioon, jota hallitsee addiktoitunut suurudeenhullu jaarli.

Nattavaara on aviopari Thomas Engströmin ja Margit Richertin yhdessä kirjoittaman Pohjoinen-trilogian avaus.

Teini-ikäinen Erik löytää vanhempansa kuolleina saunasta. Marja joutuu valitsemaan elämän ja kuoleman välillä kun hänen miehensä ei palaa markkinareissulta. Polttopuun ja ravinnon hankkiminen on kokopäivätyötä, sillä sähköä ja bensiiniä riittää enää harvoille. Ilmastonmuutoksen vuoksi kesät ovat kuivia ja paahteisia, talvet hyytäviä.

Älykäs, mukaansatempaava, inhimillinen, koukuttava, Game of Thronesin ja Mad Max II:n sekoitus, sanottiin kirjasta Ruotsissa.

Tarina on kihelmöivä yhdistelmä Margaret Atwoodia, Stephen Kingiä ja Ursula K. Le Guinia. Niin Erikin kuin Marjan kohtaloissa herää jatkuvasti kysymys siitä, kumpi voittaa, solidaarisuus vaiko tarve selviytyä hengissä.

Kirjan on suomentanut Kari Koski.

Jaa tämä:
Lupaus paremmasta

Lupaus paremmasta

Demokratia on yhteisöllisen elämämme perusta, ja siihen kasvamisessa koululla on keskeinen tehtävä. Mutta mitä on demokratiaan ja osallisuuteen kasvaminen? Kuinka hyvin suomalainen koulu siinä onnistuu? Mitä tulisi tehdä toisin?

Lupaus paremmasta -kirjassa käsitellään demokratian ja koulun monimutkaista suhdetta Suomessa erilaisista tutkimusperustaisista näkökulmista. Teos antaa suuntaviivoja kasvattajille ja opettajille demokratiakulttuurin ja osallistumisen vahvistamiseksi kouluissa.

Kirjan ovat toimittaneet yliopistonopettajat Mikko Hiljanen ja Perttu Männistö sekä Jyväskylän yliopiston vanhempi yliopistonlehtori Matti Rautiainen. Muita kirjoittajia ovat Aleksi Fornaciari, Sari Hietamäki, Tuija Kasa, Minna-Kerttu KekkiJesper KristianssonOlli-Pekka Moisio ja Tero Toivanen.

Jaa tämä:
Kriitikoiden ylistämä uutuusromaani kertoo kolmesta sukupolvesta saman katon alla

Kriitikoiden ylistämä uutuusromaani kertoo kolmesta sukupolvesta saman katon alla

7.1.2022 ilmestyvä tanskalainen bestseller-teos ”Palermotien taivaallinen laulu” on elämänmyönteinen ja mieleenpainuva romaani vuosisadan rakkaustarinan metsästyksestä ja siitä, miten jatkaa eteenpäin suurista menetyksistä huolimatta.

Kun Estherin isoisä Hannibal ostaa talon Palermotieltä, hän kuvittelee sen täyteen musiikkia, elämää ja suuria tunteita. Mutta hänen morsiamensa, venäläinen sirkustaiteilija Varinka, ei ole päästänyt ketään lähelleen sen jälkeen, kun menetti ensirakkautensa virtahevon kitaan.

Riemukkaasti pirskahteleva Palermotien taivaallinen laulu on valloittava perhesaaga kolmesta sukupolvesta, jotka asuvat saman katon alla Amagerin saarella Kööpenhaminan kupeessa. Maagisen realismin elementeillä maustettu romaani on kiihkeä rakkaudenjulistus elämälle sen kaikissa väreissä.

Lukijoiden ja kriitikoiden sydämet valloittanut Palermotien taivaallinen laulu oli ehdolla arvostetun Martha-palkinnon, Mofibo-palkinnon ja BogForumin esikoisromaanipalkinnon saajaksi. Kirja ylsi tanskalaisten bestseller-listojen ykkössijalle, ja sen käännösoikeudet on myyty 17 maahan.

Annette Bjergfeldt on tanskalainen taiteellinen monilahjakkuus. Hän on paitsi kirjailija myös palkittu ja Grammy-ehdokkaaksi valittu laulaja-lauluntekijä, kuusi levyä julkaissut artisti, kuvataiteilija ja tunnettu laulunkirjoittamisen opettaja.

Kirjan on suomentanut Outi Menna.

Arvostelukappaleet:

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Ajanhallinnan opas "Tehokkuuden taika" avuksi uudenvuoden lupauksiin

Ajanhallinnan opas ”Tehokkuuden taika” avuksi uudenvuoden lupauksiin

Jos odotat enemmän viikonloppua kuin maanantaita, on syytä pysähtyä pohtimaan tilannetta ja lukea tämä kirja.

Vuodenvaihteessa ilmestyvä Leo Straniuksen Tehokkuuden taika kertoo miten itseään voi johtaa ja aikaansa hallita. Kirjassaan Stranius käy läpi viisi perusajatusta ajanhallinnasta sekä kuvaa rutiinien ja tapojen voimaa. Teos sisältää kolmen askeleen mallin asioiden hoitamiseen sekä vinkit aamuun, iltapäivään ja iltaan.

Kirja syntyi ajanhallintavalmennuksien pohjalta. Tehokkaana ajan hallitsijana tunnettu Stranius järjesti ensimmäisen valmennuksen ystäviensä pyynnöstä 2015 ja sen jälkeen kyselyjä alkoi tulla säännöllisesti eri tahoilta.

Teos sopii erityisen hyvin itsenäistä tieto- ja asiantuntijatyötä tekeville.

Leo Stranius on toimitusjohtaja ja yhteiskunnallinen vaikuttaja. Hänet tunnetaan ekologisen elämäntavan puolestapuhujana. Stranius on hallintotieteiden maisteri ja hän on opiskellut yksityisten ja julkisten yhteisöiden johtamista. Aiemmin Leo Straniukselta on julkaistu elämäkerta Ekoistin muistelmat (2019).

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Haastattelupyynnöt:
riikka.kamppi@intokustannus.fi, 040 572 9733

Jaa tämä:
"Rakkaudesta harmonikkaan" kertoo muusikko Sirkka Kelopuron pitkästä urasta

”Rakkaudesta harmonikkaan” kertoo muusikko Sirkka Kelopuron pitkästä urasta

1.12. ilmestynyt uutuuskirja avaa kiinnostavasti Kelopuron uraa harmonikan soittajana.

Sirkka Kelopuro rakastui harmonikan soittamiseen yhdeksänvuotiaana ja on elänyt suomalaisen harmonikan historiaa siitä lähtien. Miesten hallitsemaan maailmaan astuminen vaati paljon rohkeutta ja sitkeyttä.

Rakkaudesta harmonikkaan -kirjassaan Kelopuro avaa muusikon elämää ja esteitä, joita rajoja rikkova artisti kohtasi. Kelopuro muistelee opiskeluaikojaan Saksassa, esiintymisiä TV-ohjelmissa ja konserteissa sekä levytyksiä ja radionauhoituksia. Hän avaa kiinnostavasti nuoren muusikon matkaa unelmien ja pettymysten kautta arvostetuksi ammattilaiseksi.

Muusikko Sirkka Kelopuro on voittanut Suomen mestaruuden ja yltänyt neljään kakkossijaan kansainvälisissä harmonikkakilpailuissa. Kelopuro äänitti Yleisradiolle ja äänilevyille taidemusiikkia ja koulutti soitonopettajia Helsingin Konservatoriossa ja Helsingin ammattikorkeakoulussa 25 vuotta. Lisäksi hän on laatinut kolme harmonikkaoppikirjaa.

Arvostelukappaleet:

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Vappu ja Ilkka Taipaleella - matkakertomuksia kuuden vuosikymmenen ajalta

Vappu ja Ilkka Taipaleella – matkakertomuksia kuuden vuosikymmenen ajalta

Taipaleet ovat matkustaneet maailmalla ja kutsuneet ulkomaisia vieraita kotiinsa kuuden vuosikymmenen ajan. Näistä kohtaamisista syntyi ainutlaatuinen kuvaus maailmasta ja sen muutoksesta. ”Taipaleella” -kirja ilmestyy 4.12.2021.

Taipaleiden kiinnostus kansainväliseen yhteistyöhön virisi varhain 1960-luvun alussa, ja sitä perua ovat monet pitkäaikaiset ystävyyssuhteet. Pariskunnan Latinalaiseen Amerikkaan, Afrikkaan ja Aasiaan suuntautuneet matkat ovat olleet kaukana lomailusta tai huvimatkailusta. Matkanteolle on aina tavoitteita, eivätkä ne ole olleet tavanomaista turismia vaan maailmanparantamista.

Melkein aina matkoihin on kuulunut tutustumiskäynti vankilaan tai mielisairaalaan. Reissuilla tavataan ministereitä, professoreita, asunnottomia, nobelisteja, mieleltään sairastuneita ja vankeja. Maisemat vaihtuvat, olosuhteet muuttuvat – ihmisiä yhtä kaikki.

Vappu ja Ilkka Taipale ovat molemmat julkaisseet lukuisia teoksia. Taipaleella on ensimmäinen kirja, jonka aviopari on kirjoittanut yhdessä.

Vappu Taipale on lasten- ja nuorisopsykiatrian- ja Ilkka Taipale joukkolääketieteen dosentti. Vappu on aiempi ministeri, pääjohtaja ja kansainvälisen Lääkärit ydinsotaa vastaan -järjestön co-presidentti ja nykyinen HelpAge Internationalin hallituksen jäsen ajaen vanhojen ihmisten asiaa. Ilkka on aiempi Rauhanliiton toiminnanjohtaja, kansanedustaja, Järvenpään sosiaalisairaalan ja Kellokosken sairaalan ylilääkäri sekä nykyinen Helsingin kaupunginvaltuutettu.

Arvostelukappaleet:

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Uutuuskirjat tosielämän mysteereistä ja rikoksista

Uutuuskirjat tosielämän mysteereistä ja rikoksista

1.12. ilmestyvä ”Mysteeritarinoiden parhaat” on kiehtova tutkimusmatka historian jännittävimpien mysteerien äärelle. Samana päivänä julkaistava ”Tutkinnassa RIKOS” tarjoaa puolestaan kattavan läpileikkauksen rikollisuuteen halki vuosisatojen.

Mikä aiheutti maailmanhistorian suurimman räjähdyksen? Mitä olivat Ylöjärvellä 1800-luvulla räyhänneet Martinin pirut? Miten ihminen voi kadota jäljettömiin nyky-yhteiskunnassa? Mysteeritarinoiden parhaat kokoaa yhteen Eetu Pesosen suositun Mysteeritarinat-podcastin kymmenen suosituinta jaksoa. Jokaisessa luvussa Pesonen kertoo yhdestä kutkuttavasta, kysymyksiä herättävästä tapahtumasta ihmiskunnan historiassa. Internetin rajatonta aarreaittaa hyödyntäen Pesonen kutoo yhteen hurjia tarinoita, jotka ovat parhaimmillaan, kun annat mielikuvituksesi viedä sinut tapahtumien keskelle.

Eetu Pesonen
 on suomalainen nettisisällön konkari, videobloggaaja ja podcastaaja. Hänen YouTube-kanavallaan Eeddspeaks on yli 325 000 tilaajaa. Vuonna 2017 Pesonen aloitti oman Eeddcast-podcastinsa, jossa hän keskustelee ajankohtaisista asioista tubettajien kanssa. Vuodesta 2019 hän on tuottanut Suplaan suosittua Mysteeritarinat-podcastia.

Millainen on murhaajan muotokuva? Mikä ajaa sarjamurhaajan julmiin tekoihinsa? Miten oikeuskäytännöt ovat muuttuneet eri aikoina? Millaisia epäoikeudenmukaisia – ja jopa vääriä tuomioita – on historian saatossa langetettu? Tutkinnassa RIKOS esittelee rikollisuutta eri aikoina. Se johdattaa Bodomin kolmoissurman kaltaisten klassikkotapausten lisäksi unohdettujen, vaikkakin aikanaan paljon julkisuutta saaneiden rikosten äärelle. Kirjassa kerrotut oikeus- ja rikosjutut perustuvat eri viranomaisten arkistomateriaaliin, pöytäkirjoihin ja asianosaisten haastatteluihin.

Asko Sole on julkaissut kaksi runokokoelmaa, kaksi dokumenttiromaania ja kolme pienoishistoriikkia. Solen kiinnostus rikostapahtumiin alkoi jo alakoulussa tiedotusvälineiden rikosuutisia innokkaasti seuratessa.

Jaa tämä:
Emilia Kukkalan "Kaiken jälkeen" Savonia-palkintoehdokkaana

Emilia Kukkalan ”Kaiken jälkeen” Savonia-palkintoehdokkaana

”Kaiken jälkeen” on riemukas ja raivokas kertomus merkityksen etsimisestä sekä rakkaudesta rassausta kaipaaviin autoihin, lähtöihin ja totuuteen.

Emilia Kukkalan esikoisromaani Kaiken jälkeen on valittu Savonia-kirjallisuuspalkintoehdokkaaksi. Savonia-palkinto jaetaan vuosittain tunnustuspalkintona savolaiselle kirjailijalle kyseisenä vuonna julkaistusta merkittävästä kaunokirjallisesta teoksesta. Muut vuoden 2021 ehdokkaat ovat: Antti Heikkinen: Latu (WSOY), Martta Kaukonen: Terapiassa (WSOY), JP Koskinen: Haukansilmä (Like), Sirpa Kähkönen: Vihreä Sali (Otava) ja Maritta Lintunen: Boriksen lapset (WSOY).

Palkintoraadin perustelut: ”Kukkalan esikoisromaanissa etsitään omaa itseä, elämän merkitystä, totuutta menneestä, mutta eletään tässä hetkessä. Kukkalan teksti on virkistävän elävää, rosoista ja voimakasta, se luo komediaa ja tragediaa tässä ajassa. Kirjan henkilöt elävät Euroopan sykkeessä sekä keskellä korpea kaukana kaikesta. Kirjan päähenkilö on kirjallisuudessa uudenlainen naishahmo: traaginen antisankari.”

Emilia Kukkala on kirjailija ja toimittaja, joka tekee myös taidekritiikkiä. Esikoisromaanissaan hän etsii vastausta kysymykseen, mikä lopulta on tärkeää. Päähenkilön vimmainen ryntäily ympäri Eurooppaa rinnastuu ihmiskunnan hortoiluun ekokriisin todellisuudessa, kytö tien päälle yhteiskunnan öljyriippuvuuteen. Kukkalan kieli on poikkeuksellisen omaleimaista, tarkkanäköistä ja voimakasta, henkilöt ja miljööt kaunokirjallisuudessa vähemmän nähtyjä. Kukkalan esseitään on julkaistu muun muassa Nuoressa Voimassa ja Suomen arvostelijain liiton vuosikirjassa Kritiikin ääniä (2020). Hän on  myös toinen Luokkavallan vahtikoirat -tietokirjan (Into 2016) kirjoittajista ja on ollut mukana tekemässä Mureneva valtio -tietokirjaa (Kulttuurivihkot 2021).

Savonia-palkintoraatiin kuuluvat Varpu Puskala, Nina Pelli, Riitta Cederberg, Seppo Kononen, Auli Poutiainen, Lissu Rossi, Petri Tossavainen, Jussi Tuovinen ja Kari Turunen.

Palkinto jaetaan 9.12. ja sen suuruus on 12 000 euroa.

Haastattelupyynnöt:
emmi-julia.lepisto@intokustannus.fi/ 0409135292

Arvostelukappaleet:
arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Pulitzer-palkitulta kirjailijalta trilleri, joka ennusti kaiken

Pulitzer-palkitulta kirjailijalta trilleri, joka ennusti kaiken

Lawrence Wrightin uutuuskirja Tappava uhka on tiheätunnelmainen trilleri, jossa virus on saanut koko maailman polvilleen.

Salaperäinen kuume on iskenyt pakolaisleiriin Indonesiassa, joka on lyhyessä ajassa vaatinut uhrikseen kymmeniä leirin asukkaita. Maailman terveysjärjestö WHO lähettää tarttuvien tautien asiantuntijan, tohtori Henry Parsonsin, paikan päälle tutkimaan asiaa. Henrylle selviää pian, että vastassa on ennennäkemätön, hengenvaarallinen virus.

Kansainväliset jännitteet lisääntyvät ja hallitukset ryhtyvät ennennäkemättömiin toimenpiteisiin tilanteen hallitsemiseksi. Henry löytää itsensä juoksemassa kilpaa ajan kanssa päästäkseen viruksen alkuperän jäljille ja löytääkseen parannuskeinon – ennen kuin se on liian myöhäistä.

Lawrence Wrightin Tappava uhka -teos ravistelee lukijaa ja kuvaa hiuksia nostattavan todentuntuisesti uhkaa, joka langettaa koko maailman polvilleen.

Yhdysvaltalainen Lawrence Wright (s. 1947) on kirjailija ja The New Yorkerin toimittaja, joka on niittänyt mainetta Pulitzer-palkitulla bestsellerillään The Looming Tower: Al-Qaeda and the Road to 9/11. Wright on kirjoittanut menestystietokirjastaan myös näytelmän, josta on tehty elokuvasovitus. Hän asuu Austinissa, Texasissa.

Kirjan on suomentanut Arja Kantele.

Arvostelukappaleet:

arvostelukappaleet@intokustannus.fi

Jaa tämä:
Jaa tämä:

Sinulle on kirjoja.

X