Ale!

Ismo Nykänen & Ari Rannisto 

Ysiviisseiska – Yltiöpäinen radio 1985–90

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523513495

Kirjoittaja: Ismo Nykänen & Ari Rannisto 

Julkaisuajankohta: 2 / 2021

Sivumäärä: 270

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Tamperelainen Radio 957 oli yksi ensimmäisistä vapaista radioasemista kun paikallisradiotoiminta alkoi Suomessa vuonna 1985. Ensimmäisen lähetyksensä samana vuon na tehnyt kanava synnytti nuoren, ennakkoluulottoman journalismi­-, musiikki-­ ja populaarikulttuuriyhteisön, jo­ka kehitti ’paikallisuuden’ paljon laajemmaksi käsitteeksi kuin vain pelkäksi maantieteeksi.

Autenttinen ajankuvahistoriikki kertoo legendaari­sen radioaseman kulta­-ajasta kahdeksankymmentäluvun jälkipuoliskolla. Manserockin kotiradion toimituksessa ja takahuonekeittiössä viettivät aikaansa niin Juice Les­kinen, Dave Lindholm, Matti ’Peltsi’ Pellonpää kuin Popedakin. 957:n juhlissa Eppu Normaali oli vakiovieras.

Teos kertoo myös Alivaltiosihteerin synnyn ja sen tör­mäyksen arvokonservatiivisuuteen. Valtaosa Ysiviiseiskan alkutaipaleen tekijöistä löysi tiensä näkyviin tehtäviin mediamaailmassa.

Radioasema oli ennalta­arvaamaton häirikkö, joka erosi aikalaisistaan tinkimättömyydellään.

Ari Rannisto ja Ismo Nykänen olivat kollegoineen pe­rustamassa Radio 957:ää sen alkumetreistä lähtien. Kirja perustuu vanhoihin kalenterimerkintöihin, muistikuviin ja ydin­joukon haastatteluihin vuosina 2019 ja 2020.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ysiviisseiska – Yltiöpäinen radio 1985–90”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *