Ale!

Ruurik Holm

Yksilönvapaus

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-829-7

Kirjoittaja: Ruurik Holm

Julkaisuajankohta: 9 / 2017

Sivumäärä: 320

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,

Tulevaisuuden hyvinvointivaltion peruskivi

Miten yhteiskunta voi olla tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen olematta kollektivistinen? Tasa-arvo ei edellytä, että vahva valtio päättäisi asioista yksilöiden puolesta. Yksilönvapaus on keskeinen hyvä, joten valtion on rajoitettava puuttumistaan ihmisten elämään. Toisaalta valtion aktiivista läsnäoloa tarvitaan yksilönvapauden toteuttamiseksi ja edistämiseksi. Valtion tehtäviin kuuluu vapauden jakaminen yksilöiden kesken tasa-arvoisella ja oikeudenmukaisella tavalla.

Angloamerikkalaiseen poliittiseen filosofiaan nojautuvaa keskustelua on Suomessa melko vähän. Filosofi Ruurik Holmin Yksilönvapaus korjaa omalta osaltaan tätä puutetta ja samalla nostaa filosofiaa yhteiskunnallisen ja poliittisen analyysin keskiöön. Perinteinen vasemmisto saa Holmilta kritiikkiä, koska se on asettanut yksilöllisyyteen ja vapauteen liittyvät pyrkimykset tasa-arvon retoriseksi vastakohdaksi. Vasemmisto ei ole pysynyt mukana individualismin nousussa eikä ole kyennyt uudistamaan ajatteluaan jälkiteollisen yhteiskunnan mukaiseksi.

Kirjailija Ruurik Holm Kalle Haatasen vieraana Ylen Radio 1:ssä 2.9.2017

Artikkeleita ei löytynyt.
Holm, Ruurik

Ruurik Holm (FT) on teoreettinen filosofi, joka pyrkii käytännön tuloksiin. Holm on toiminut ajatuspajan johtajana sekä todennäköisyyden käsitteen tutkijana. Hän työskentelee Deduktia-konsulttiyrityksessään.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Yksilönvapaus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *