Ale!

Jaana Torninoja-Latola

Yhä katselen pilviä – Elvi Sinervon elämä

norm. 32.00 
Innon hinta: 19.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-812-9

Kirjoittaja: Jaana Torninoja-Latola

Julkaisuajankohta: 8 / 2017

Sivumäärä: 320

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Sinervon suurta sisarusparvea yhdisti kaksi intohimoa: rakkaus kirjallisuuteen ja työväenaatteeseen. Vanhin sisaruksista, Sylvi Kyllikki Kilpi, oli pitkäaikainen kansanedustaja ja kaksi nuorimmaista, Elvi ja Aira Sinervo tunnetaan kirjailijoina. Nyt ilmestyvä Jaana Torninoja-Latolan kirjoittama elämäkerta Yhä katselen pilviä – Elvi Sinervon elämä on kattava kuvaus yhden sisaren elämästä. Teoksen lähdemateriaalina on käytetty mm. Elvi Sinervon henkilökohtaista kirjeenvaihtoa ja sisarten päiväkirjoja.

Elvi Sinervo oli kiihkeä vasemmistolainen ja se näkyi hänen elämänsä kaikilla osa-alueilla. Aate yhdisti Elviä ja hänen aviomiestään, tunnettua kommunistia Mauri Ryömää, ja oli Elville myös tärkein kirjallisen työn innoittaja. Aatteen palo vei hänet jatkosodan aikana vankilaan valtiopetoksen valmistelusta, ja vankilassa sai alkunsa hänen tunnetuin runokokoelmansa Pilvet. Vankilan tiukkojen sääntöjen vuoksi Elvi kirjoitti runoja salaa vessapaperille. Vankien yhteistyönä runoista sidottiin kokoelma, joka kiersi kädestä käteen. Kokoelman kuuluisimpia runoja on ukrainalaisesta partisaanista kertova Natalia, joka tunnetaan erityisesti 70-luvun sävellettynä versiona.

Teoksen kirjoittaja Jaana Torninoja-Latola on elämäkerroista innostunut historioitsija, jonka sydäntä lähellä on myös suomalaisen työväenliikkeen historia ja kirjallisuus. Hän on valmistellut väitöskirjaa Sinervon sisaruksista Airasta, Elvistä ja Sylvi-Kyllikistä ja kirjoittanut heistä useita artikkeleita tieteellisiin antologioihin. Elämäkerta Elvi Sinervosta on syntynyt väitöskirjan sivupolkuna.

Artikkeleita ei löytynyt.
Torninoja-Latola, Jaana

Jaana Torninoja-Latola on elämäkerroista kiinnostunut historioitsija. Hän valmistelee väitöskirjaa Sinervon sisaruksista Airasta, Elvistä ja Sylvi-Kyllikistä on kirjoittanut heistä useita artikkeleita tieteellisiin antologioihin. Elämäkerta Elvi Sinervosta on syntynyt väitöskirjan sivupolkuna.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Yhä katselen pilviä – Elvi Sinervon elämä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Tuntuu suorastaan mahdottomalta uskoa, että kaikki tässä teoksessa kerrottu on mahtunut yhden ihmisen elämään.” Valetulenkantajan kirjablogi 27.9.2017

”Tutkija lähestyy kohdettaan melko ”perhekeskeisesti”, vaikkei laakeampiakaan näköaloja suinkaan peitellä. Tietynlaiseen lähinäköön Torninoja-Latolaa vie hänen tärkein lähteistönsä, Sinervon–Ryömän–Kilven-klaanin kirjeenvaihto. Se on runsaana versoilevaa, suorapuheista ja tekstinäkin tasokasta perhearkistoa. Monet asiat valottuvat intiimimmin kuin virallisista papereista.”
Helsingin Sanomat 10.12.2017