Jaana Torninoja-Latola

Yhä katselen pilviä – Elvi Sinervon elämä

norm. 32.00 

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-812-9

Kirjoittaja: Jaana Torninoja-Latola

Julkaisuajankohta: 8 / 2017

Sivumäärä: 320

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,

Sinervon suurta sisarusparvea yhdisti kaksi intohimoa: rakkaus kirjallisuuteen ja työväenaatteeseen. Vanhin sisaruksista, Sylvi Kyllikki Kilpi, oli pitkäaikainen kansanedustaja ja kaksi nuorimmaista, Elvi ja Aira Sinervo tunnetaan kirjailijoina. Nyt ilmestyvä Jaana Torninoja-Latolan kirjoittama elämäkerta Yhä katselen pilviä – Elvi Sinervon elämä on kattava kuvaus yhden sisaren elämästä. Teoksen lähdemateriaalina on käytetty mm. Elvi Sinervon henkilökohtaista kirjeenvaihtoa ja sisarten päiväkirjoja.

Elvi Sinervo oli kiihkeä vasemmistolainen ja se näkyi hänen elämänsä kaikilla osa-alueilla. Aate yhdisti Elviä ja hänen aviomiestään, tunnettua kommunistia Mauri Ryömää, ja oli Elville myös tärkein kirjallisen työn innoittaja. Aatteen palo vei hänet jatkosodan aikana vankilaan valtiopetoksen valmistelusta, ja vankilassa sai alkunsa hänen tunnetuin runokokoelmansa Pilvet. Vankilan tiukkojen sääntöjen vuoksi Elvi kirjoitti runoja salaa vessapaperille. Vankien yhteistyönä runoista sidottiin kokoelma, joka kiersi kädestä käteen. Kokoelman kuuluisimpia runoja on ukrainalaisesta partisaanista kertova Natalia, joka tunnetaan erityisesti 70-luvun sävellettynä versiona.

Teoksen kirjoittaja Jaana Torninoja-Latola on elämäkerroista innostunut historioitsija, jonka sydäntä lähellä on myös suomalaisen työväenliikkeen historia ja kirjallisuus. Hän on valmistellut väitöskirjaa Sinervon sisaruksista Airasta, Elvistä ja Sylvi-Kyllikistä ja kirjoittanut heistä useita artikkeleita tieteellisiin antologioihin. Elämäkerta Elvi Sinervosta on syntynyt väitöskirjan sivupolkuna.

Artikkeleita ei löytynyt.
Torninoja-Latola, Jaana

Jaana Torninoja-Latola on historioitsija, joka on kirjoittanut useita artikkeleita Sinervon sisaruksista Airasta, Elvistä ja Sylvi-Kyllikistä. Hänen Elvi Sinervo -elämäkertansa Yhä katselen pilviä (Into 2017) sai kiittäviä arvosteluja ja runsaasti palstatilaa mm. Helsingin Sanomissa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Yhä katselen pilviä – Elvi Sinervon elämä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *