Ale!

Harold A. Feiveson, Alexander Glaser, Zia Mian & Frank N. von Hippel 

Ydinpommin anatomia

norm. 29.00 
Innon hinta: 10.00 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-642-2

Kirjoittaja: Harold A. Feiveson, Alexander Glaser, Zia Mian & Frank N. von Hippel 

Julkaisuajankohta: 08 / 2016

Sivumäärä: 320

Suomentaja: Eila Salomaa ja Mikael Böök

Alkuperäinen nimi: Unmaking the Bomb: A Fissile Material Approach to Nuclear Disarmament and Nonproliferation

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Loppu plutoniumin ja rikastetun uraanin tuotannolle

Ydinpommin anatomia antaa ratkaisuja ydinaseiden riisuntaan, niiden leviämisen estämiseen ja ydinaseterrorismin ehkäisemiseen. Teoksen kirjoittaneiden fyysikoiden ja ydinturvallisuusasiantuntijoiden mukaan huomio on keskitettävä ydinaseiden ”ydinaineksiin” eli fissiileihin.

Ratkaisun avain piilee plutoniumin ja rikastetun uraanin tuotannon, varastoinnin ja hävittämisen ymmärtämisessä. Teos kertoo näiden aineiden historiasta, tuotannosta ja kansallisista varastoista sekä niiden sotilas- ja siviilikäytöstä nykypäivänä. Kirja ehdottaa myös keinoja vähentää ja lopulta hävittää ydinasemateriaalit maailmanlaajuisella tasolla. Keinoina on plutoniumin ja rikastetun uraanin tuotannon lopettaminen, niiden käytön lopettaminen ydinvoimaloissa ja kansallisten varastojen tuhoaminen.

Harold A. Feiveson on kansainvälisen turvallisuuden vanhempi tutkija, Alexander Glaser avustava professori Woodrow Wilson Schoolissa ja Princetonin yliopiston kone- ja lentotekniikan laitoksella ja Zia Mian on tutkija ja Etelä-Aasian rauhaa ja turvallisuutta käsittelevän hankkeen johtaja. Frank N. von Hippel on vanhempi fyysikko ja emeritusprofessori ja entinen kansallisen turvallisuuden avustava johtaja Valkoisen talon tieteen ja teknologian osastolla.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Ydinpommin anatomia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *