Ale!

Hanna Nikkanen

Viaton imperiumi – Kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta

norm. 19.50 
Innon hinta: 5.00 

Kun suomalaistaustaiset jättiyritykset perustavat plantaaseja Kiinaan, rakentavat televerkkoja Lähi-itään tai kaivavat kobolttia Kongon tantereesta, ne vaikuttavat lukemattomien paikallisten ihmisten kohtaloihin. Valtion tiedonjulkistamispalkinto Hanna Nikkaselle.

Normaali norm. 19.50 
Innon hinta: 5.00 
ISBN: 978-952-01-0514-3

Kirjoittaja: Hanna Nikkanen

Julkaisuajankohta: 10 / 2010

Sivumäärä: 204

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Suomen talouden perusta on muuttunut muutamassa vuosikymmenessä rajusti. Olemme yksi maailman vauraimmista maista, ja meidän nokiamme, botniamme ja outokumpumme toimivat kaikkialla maailmassa. Vaurautemme nojaa Etelän raaka-aineisiin ja kasvaviin markkinoihin. Yrityksemme toimivat samassa ristipaineessa kuin muutkin kansainväliset suuryhtiöt: voittoja ja markkinaosuuksia pitää kasvattaa samalla, kun kuluttajille halutaan viestiä vastuunkannosta ja eettisyydestä.

Kun suomalaistaustaiset jättiyritykset perustavat plantaaseja Kiinaan, rakentavat televerkkoja Lähi-itään tai kaivavat kobolttia Kongon tantereesta, ne vaikuttavat lukemattomien paikallisten ihmisten kohtaloihin. Päätökset kaupoista tehdään täällä vauraassa pohjoisessa, ja täällä myös esitetään anteeksipyynnöt, kun jossakin on mokattu.

Kirja purkaa yritysvastuun käsitettä konkreettisesti, esimerkkien avulla. Teoksessa on kolme osaa: Kongo: Tinan ja koboltin tarina; Iran: Mullah ja mobiilinetti ja Brasilia: Eukalyptus ja konsultti.

Kirjailija Hanna Nikkanen palkittiin Valtion tiedonjulkistamispalkinnolla 2011 tutkivasta journalismista ja erityisesti teoksesta Viaton imperiumi.

Viaton imperiumi tiedotusvälineissä:
Iltalehti 5.11.: Verkko-Nokia myönsi virheen
Taloussanomat 5.11.: Sasi: Iranista ei puhuttu Ylen Kivisen valinnan yhteydessä

Artikkeleita ei löytynyt.
Nikkanen , Hanna

Hanna Nikkanen (s. 1981) on tutkiva toimittaja ja tietokirjailija, joka käsittelee työssään digitaalisen teknologian ja talouden globaalisaation aiheuttamia murroksia erityisesti ihmisoikeuksien ja demokratian kannalta.

Nikkasen esikoisteos Viaton imperiumi (Like 2010) tutkii suomalaistaustaisten suuryhtiöiden kohtaamaa kritiikkiä Iranin kansannousun yhteydessä, Kongon kaivoksilla ja Brasilian sellupelloilla. Sittemmin Nikkanen on tutkinut muun muassa arabikevättä, internetin valvontaa ja Fennovoima-hanketta.

Nikkanen kuuluu pitkää journalismia julkaisevan Long Playn perustajajäseniin. Hänet on palkittu Euroopan komission journalistipalkinnolla (2010), tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla (2011) sekä Suurella journalistipalkinnolla (2013, yhdessä Anu Silfverbergin kanssa).

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Viaton imperiumi – Kolme kertomusta suomalaisesta yritysvastuusta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *