Ale!

Hanna Nikkanen

Verkko ja vapaus

9.90 14.00 

Onko internet-yhteys ihmisoikeus? Kuinka suurta osaa kommunikaatiostamme voidaan valvoa? Verkossa pesivät sekä vapausunelmat että ihmiselämän rujoimmat puolet.

Normaali 24.00  9.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) 16.90  14.00 
ISBN: 978-952-264-125-0

Kirjoittaja: Hanna Nikkanen

Julkaisuajankohta: 05 / 2012

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Verkko ja vapaus tutkii verkon pimeää ja valoisaa puolta. Kirjassa käydään muun muassa Kuubassa, Egyptissä ja Islannissa selvittämässä, millaista on hyvä digitaalinen elämä, ketkä sitä uhkaavat ja mistä löytyvät verkon riemastuttavimmat uudet mahdollisuudet. Internetissä pesivät sekä vapausunelmat että ihmiselämän rujoimmat puolet. Kiinan ja Saudi-Arabian viranomaisille digitaalinen viestintäteknologia on ollut onnenpotku, ja eurooppalaisille yrityksille urkintavälineiden kauppa on hurjaa vauhtia kasvava bisnes.

Verkko ja vapaus mediassa:
Verkko on musta ja valkoinen
, Helsingin Sanomat
Lapsiporno, arabikevät ja ulkoistettu valvonta, Suomen Kuvalehti
Internetin vapaus puntarissa, Kansan Uutiset
Kirja-arvio, Tietokone

Artikkeleita ei löytynyt.
Nikkanen , Hanna

Hanna Nikkanen (s. 1981) on tutkiva toimittaja ja tietokirjailija, joka käsittelee työssään digitaalisen teknologian ja talouden globaalisaation aiheuttamia murroksia erityisesti ihmisoikeuksien ja demokratian kannalta.

Nikkasen esikoisteos Viaton imperiumi (Like 2010) tutkii suomalaistaustaisten suuryhtiöiden kohtaamaa kritiikkiä Iranin kansannousun yhteydessä, Kongon kaivoksilla ja Brasilian sellupelloilla. Sittemmin Nikkanen on tutkinut muun muassa arabikevättä, internetin valvontaa ja Fennovoima-hanketta.

Nikkanen kuuluu pitkää journalismia julkaisevan Long Playn perustajajäseniin. Hänet on palkittu Euroopan komission journalistipalkinnolla (2010), tiedonjulkistamisen valtionpalkinnolla (2011) sekä Suurella journalistipalkinnolla (2013, yhdessä Anu Silfverbergin kanssa).

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Verkko ja vapaus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *