Ale!

 Ylönen, Matti & Remes, Mikko

Velkatohtorit – Kuinka Eurooppa unohti historian ja oppi rakastamaan talouskuria

norm. 26.00 
Innon hinta: 10.00 

Velkatohtorit on veitsenterävä talouskirja, jota varten
kirjoittajat tekivät haastatteluja useissa maissa ja pitkän taustatyön
pahasti kärsineessä Kreikassa. Kirja avartaa talouskriisien historiaa
ympäri maailman 1920-luvulta nyky­päivään.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-357-5

Kirjoittaja:  Ylönen, Matti & Remes, Mikko

Julkaisuajankohta: 02 / 2015

Sivumäärä: 210

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Onko kurjuus koko Euroopan tie, vai voidaanko menneistä kriiseistä oppia jotakin? Velkatohtorit on veitsenterävä talouskirja, jota varten kirjoittavat haastattelivat tutkijoita, poliitikkoja, kriisistä kärsiviä kansalaisia ja asiantuntijoita kreikkalaisista lääkäreistä YK:n kauppa- ja kehitysjärjestön pääsihteeriin. Kirja avartaa velkakriisien historiaa ympäri maailman 1920-luvulta nykypäivään.

Millaista jälkeä velkojien ”troikan” politiikka teki Kreikassa? Mitkä ongelmat johtuvat Kreikan korruptiosta, mitkä EU:sta? Mitä vakavasti sairaat kreikkalaiset tekevät, kun pitää valita joko kalliit lääkkeet tai kuolema?

Velkatohtorit kertoo, miten Euroopan kriisejä ratkaistaessa on sivuutettu niin Euroopan sosiaalisten oikeuksien peruskirja, vastuullisen lainaamisen periaatteet, ihmisoikeussopimukset kuin kansalliset parlamentitkin.

”Matti Ylösen ja Mikko Remeksen äärimmäisen ajankohtainen Velkatohtorit yllättää: kirjaa ymmärtääkseen ei tarvitse tajuta taloutta. Kymmenien asiantuntijoiden ja kansalaisten haastatteluihin sekä mittavaan lähdeaineistoon perustuva kerronta on niin sujuvaa, että tarina vie mukanaan.” Kati Pietarinen, Vihreä Lanka, 9.3.2015

Katso videotraileri

Remes , Mikko
Mikko Remes jakaa aikansa yhteiskunnallisten kysymysten ja elokuvan välillä. Hän toimi neljä vuotta DocPoint-dokumenttielokuvafestivaalin katalogin pää­toimittajana ja on tuottanut yhteiskuntapoliittisia reportaaseja muun muassa Yleisradiolle. Lue lisää..
Ylönen , Matti
Matti Ylönen on tutkija, kirjailija ja toimittaja, joka on aiemmin kirjoittanut kirjat Mahti kukkarossa – Johdatus Maailmanpankkiin ja IMF:ään (2012), Veroparatiisit – 20 ratkaisua varjotalouteen (2008), Tulosvaroitus (yhdessä Teppo Eskelisen kanssa, 2011) sekä Konsulttidemokratia – Miten valtiosta tehdään tyhmä ja tehoton (yhdessä Hanna Kuuselan kanssa, 2013). Vuonna 2015 Ylönen sai yhdessä toisen Into-kirjailijan Teivo Teivaisen kanssa Yalen yliopiston Amartya Sen -palkinnon liikeyritysten siirtohinnoittelua koskevasta artikkelista". Kotisivut: http://blogs.helsinki.fi/mattiylo/ Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Velkatohtorit – Kuinka Eurooppa unohti historian ja oppi rakastamaan talouskuria”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *