Artemi Troitski

Vastarintaa Venäjällä – Puškinista Pussy Riotiin

norm. 29.00 

Tilattavissa

ISBN: 9789523510425

Kirjoittaja: Artemi Troitski

Julkaisuajankohta: 5 / 2019

Sivumäärä: 250

Suomentaja: Anton Nikkilä

Alkuperäinen nimi: Subkultura: Stories of Youth and Resistance in Russia 1815–2017

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Tämä on kirja erilaisesta Venäjästä – anarkistien, taiteilijoiden, punkkareiden, dandyjen ja hipstereiden maasta. Kirja nostaa valokeilaan venäläisen yhteiskunnan vallankumoukselliset sankarit, jotka ovat muuttaneet maata marginaalista 1800-luvulta nykypäivään. Artemi Troitski, yksi Venäjän tunnetuimmista toisinajattelijoista, kurkistaa Venäjän vaihtoehtoiseen historiaan ja antaa samalla uutta näkökulmaa Venäjän nykytilanteeseen ja tulevaisuuteen.

Tunnettu venäläinen toisinajattelija ja mielipidevaikuttaja Artemi Troitski (s. 1955) ei ole vain historioitsija vaan myös historiaan osallistuja. Työskennellessään toimittajana, musiikkikriitikkona, konserttijärjestäjänä ja akateemikkona hän on seurannut läheltä vastakulttuurisia liikkeitä, jotka ovat muovanneet nyky-Venäjää.

”Loistava kirja, joka kertoo mukaansatempaavan tarinan Venäjän vastakulttuurista.”
–Ruth Adams

”Rehellinen kuin jääkylmä vodkashotti.”
–Lucy Ash

Artemi Troitski (s. 1955) on yksi putinismin vastaisen opposition näkyvimmistä mielipidevaikuttajista. Troitski tuli jo 1980-luvulla tunnetuksi venäläisen rockin puhemiehenä ja historioitsijana sekä lännessä että Neuvostoliitossa. Nykyisin hän kirjoittaa poliittisia kolumneja, tekee radio-ohjelmia ja luennoi venäläisestä yhteiskunnasta, kulttuurista ja journalismista eri maiden yliopistoissa. Troitski muutti vuonna 2014 Tallinnaan, mutta käy edelleen kerran kuukaudessa Moskovassa nauhoittamassa radio-ohjelmiaan. Häneltä on aiemmin suomennettu neuvostoliittolaisen rockin historiasta kertova Terveisiä Tšaikovskille – Rock Neuvostoliitossa (1988) sekä kaksi kolumnikokoelmaa, Kiinnostavia aikoja – Kirjoituksia 90-luvun Venäjältä (1999) ja Venäjän viimeinen diversantti (2007).

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vastarintaa Venäjällä – Puškinista Pussy Riotiin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.