Ale!

Amartya Sen & Jean Drèze

Vastakohtien Intia

norm. 29.00 
Innon hinta: 16.90 

Nobel-palkittu Amartya Sen ja Jean Drèze ovat Intian johtava taloustieteilijäkaksikko. Vastakohtien Intia-kirjassaan he perehdyttävät lukijan Intian nykyiseen tilaan: tuloerot, luokkien ja sukupuolten välinen epätasa-arvo ja lapsikuolleisuus rehottavat. Teoksessa Sen ja Drèze tarjoavat syväluotaavan analyysin ongelmien ytimiin sekä esittävät mahdollisia ratkaisuja haasteiden selättämiseksi.

”Erinomainen ja hämmentävä uusi kirja.” – The Economist

”Tyylikästä ja hillittyä proosaa tuorein esimerkein.” – Ramachandra Guha, Financial Times

 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-752-8

Kirjoittaja: Amartya Sen & Jean Drèze

Julkaisuajankohta: maaliskuu / 2017

Sivumäärä: 450

Suomentaja: Annukka Kolehmainen

Alkuperäinen nimi: An Uncertain Glory – India and Its Contradictions

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , ,

Kestävä kasvu ja demokratia ovat tärkeitä Intialle, mutta ihmisten epätasa-arvoinen kohtelu uhkaa heikentää maan menestymismahdollisuuksia. Nobel-palkittu Amartya Sen ja Jean Drèze, maan johtavat taloustieteilijät, osoittavat, kuinka Intian suurimmat ongelmat liittyvät köyhien ja naisten ongelmien sivuuttamiseen. Tuloerot ovat valtavat, eri osavaltioiden kehityksessä on suuria eroja ja kaikkien oikeus kunnolliseen koulutukseen ja sukupuolten tasa-arvo ovat vielä kaukaisia tavoitteita. Vastakohtien Intia pureutuu siihen, miksi näin on.

Analyysin yleissävy on kuitenkin toiveikas: Intian tilanne ei ole mahdoton, vaan asioiden parantamiseksi on monia keinoja, joista jotkut ovat jo käytössäkin. Sen ja Drèze tuovat myös esille, kuinka muut samankaltaisessa tilanteessa olleet maat, esimerkiksi Bangladesh, ovat jo pystyneet kirimään Intian ohi vaikkapa lapsikuolleisuuden vähentämisessä ja tyttöjen koulunkäynnin lisäämisessä.

Nobel-palkittu Amartya Sen työskentelee kansantaloustieteen ja filosofian professorina Harvardin yliopistossa.

Jean Drèze on vierailijaprofessori Delhin School of Economicsissa ja Allahabadin yliopistossa. Drèze ja Sen ovat kirjoittaneet useita kirjoja yhdessä.

Sen, Amartya
Amartya Sen on saanut  Nobelin taloustieteen palkinnon 1998. Hän työskentelee kansantaloustieteen ja filosofian professorina Harvardin yliopistossa. Sen on kirjoittanut yhdessä  Jean Drèzen kanssa useita kirjoja. Heidän teoksensa Vastakohtien Intia pureutuu siihen, mikä on syynä Intian ihmisten tasa-arvon ongelmiin. Lue lisää..
Drèze, Jean
Jean Drèze on vierailijaprofessori Delhin School of Economicsissa ja Allahabadin yliopistossa. Drèze on kirjoittanut yhdessä  Amarty Senin kanssa useita kirjoja. Heidän 2017 ilmestyvä teoksensa Vastakohtien Intia pureutuu siihen, mikä on syynä Intian ihmisten tasa-arvon ongelmiin. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vastakohtien Intia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *