Ale!

Juha Suoranta

Vastaanottokeskus

norm. 17.00 
Innon hinta: 5.00 

Jossain päin suomalaista maaseutua on vastaanottokeskus. Siellä varastoidaan ihmisiä, joiden turvapaikkapäätös viipyy. Kirja antaa puheenvuoron kahdeksalle turvapaikanhakijalle. Into onnittelee Juha Suorantaa oppikirjailijapalkinnosta.

Tilattavissa

ISBN: 9789522640918

Kirjoittaja: Juha Suoranta

Julkaisuajankohta: 10 / 2011

Sivumäärä: 150

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Jossain päin suomalaista maaseutua on vastaanottokeskus, maa ei-enää-eikä-vielä-missään. Siellä varastoidaan ihmisiä, joiden turvapaikkapäätös viipyy byrokratian rattaissa. Suomi jää sen asukkaille vieraaksi, kun elämä pyörii pientä piiriä siivousvuorojen ja kuukausittaisten kauppareissujen ympärillä. Työ, opiskelu, itsenäisyys ja tuleva koti ovat sietämättömän kaukana; kaikissa ovissa on lukot ja avaimet vain ohjaajilla. Yksi jos toinenkin syö masennuslääkkeitä.

Piilottajan päiväkirjan kirjoittaja Juha Suoranta halusi ymmärtää, millaisen Suomen turvapaikanhakija näkee. Tamperelainen professori lähti tutkimusmatkalle maalaisidyllissä nököttävään keskukseen, jonka yllä liehuu punainen risti. Sitä kutsutaan tässä kirjassa Mäntyläksi.

Suoranta antaa puheenvuoron kahdeksalle keskuksen asukkaalle, jotka pohtivat omaa paikkaansa tuntemattomassa Suomessa. He ovat osa Eurooppaa, jonka kansallisvaltiot ovat menettäneet rahamarkkinoiden hallinnan, mutta tiukentaneet otettaan turvapaikanhakijoiden elämästä.

Kirjan taustatyön on tehnyt Jaana Salo.

Oppikirjailijapalkinto 2010 Juha Suorannalle!

Artikkeleita ei löytynyt.
Suoranta , Juha

Juha Suoranta (s. 1966) on kirjoittanut kymmeniä kirjoja. Hän intoilee sellaisen yhteiskuntatieteen puolesta, joka tarjoaa taisteluvälineitä ihmisten elämänolosuhteiden parantamiseksi yhdessä heidän kanssaan.
Piilottajan päiväkirjassa (2010) Juha Suoranta raportoi kriittisestä toimintatutkimuksesta, jolla hän auttoi ahtaalle Suomessa joutunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa. Yhdessä Sanna Ryynäsen kanssa kirjoittamassaan teoksessa Taisteleva tutkimus (2014) Suoranta esitteli laajasti toiminnallisia ja yhteiskuntaa muuttamaan tähtääviä tutkimusmenetelmiä.
Trilogian päättävässä osassa Paulo Freire – Sorrettujen pedagogi Suoranta tarkastelee terävästi kriittisen toimintatutkimuksen pioneerin Paulo Freiren elämää ja ajattelua.
Päivätyönsä hän tekee Tampereen yliopiston aikuiskasvatuksen professorina.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vastaanottokeskus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *