Ale!

Sirpa Puhakka

Vasemmistoliiton synty

norm. 27.00 
Innon hinta: 5.00 

Vapun alla 1990 tehtiin Suomen poliittista historiaa. Tuhansia ihmisiä
kokoontui Kulttuuritalolle perustamaan uutta puoluetta.
Vasemmistolainen liike siirtyi uuteen vaiheeseen. Kirja kertoo uuden puolueen jännittävistä synnytystuskista.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-365-0

Kirjoittaja: Sirpa Puhakka

Julkaisuajankohta: 02 / 2015

Sivumäärä: 230

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Vapun alla 1990 tehtiin Suomen poliittista historiaa. Tuhansia ihmisiä kokoontui Kulttuuritalolle perustamaan uutta puoluetta. Vasemmistolainen liike siirtyi uuteen vaiheeseen, puheenjohtajanaan Claes Andersson. Toisen maailmansodan jälkeen perustettu Skdl lakkautettiin.

Perustaminen oli varsin värikäs prosessi. Skdl:n puheenjohtaja ja uuden puolueen arkkitehdiksi luonnehdittu Reijo Käkelä löi hanskat tiskiin ja jätti puolueen kesken perustamisprosessin. Omien sanojensa mukaan romantikot tuhosivat hänen unelmansa puolueesta halutessaan kaikille avoimen kokouksen. Karumpi tarina kertoo, että Käkelä halusi uuden puolueen puheenjohtajaksi, mutta tämän hän kieltää. Lisäksi Skp:n poliittisen toiminnan siirtäminen Vasemmistoliittoon ei ollut helppoa. Puolueessa oli intohimoisia puolueen säilyttäjiä, mutta myös uudistajia. Osa piti kiinni Skp:stä, vaikka taloussotkut söivät sen arvovaltaa ja reaalisosialismi luhistui.

Uuden puolueen perustaminen liikahti jo vuonna 1987. Vauhtia se sai Kalevi Kivistön presidentinvaalikampanjasta, Liike 88:sta. Puoluejohto teki keskustelualoitteen Skdl:n ja Skp:n yhdistämisestä uudeksi puolueeksi maaliskuussa 1989. Vasemmistoliiton synty kertoo näistä uuden puolueen jännittävistä synnytystuskista.

Artikkeleita ei löytynyt.
Puhakka , Sirpa

Sirpa Puhakka (s. 1956) on Vasemmistoliiton entinen puoluesihteeri, joka on seurannut läheltä suomalaista politiikkaa toimittajana ja poliitikkona. Hän on ollut Ydin-lehden päätoimittaja ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän tiedottaja.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Vasemmistoliiton synty”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *