Ale!

Turunen Seppo & Raitanen Maia 

Valloittavat lajit – Tulokkaat ja vieraslajit tulimuurahaisista jättipalsamiin

norm. 35.00 
Innon hinta: 10.00 

Pitääkö kaikkien kukkien antaa kukkia, jopa jättipalsamin? Ainutlaatuista tietokirjaa muualta tulevista kasveista, eläimistä ja sienistä ryydittävät kekseliäät värikuvat. Professori Seppo Turunen jäljittää huikean määrän kiinnostavia vieraslajeja Suomen luonnosta trooppisiin sademetsiin.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-370-4

Kirjoittaja: Turunen Seppo & Raitanen Maia 

Julkaisuajankohta: 06 / 2015

Sivumäärä: 320

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Pitääkö kaikkien kukkien antaa kukkia, jopa jättipalsamin?

Valloittavat lajit on ainutlaatuinen tietokirja muualta tulevista kasveista, eläimistä ja sienistä – kottaraista, pesukarhua, agakonnaa ja syylälinnunhernettä unohtamatta. Professori Seppo Turunen jäljittää huikean määrän kiinnostavia vieraslajeja Suomen luonnosta trooppisiin sademetsiin.

Vieraat valloittajat aiheuttavat tauteja, kilpailevat muiden lajien elintilasta, ovat tehokkaita saalistajia. Joskus ne ovat syynä sukupuuttoihin. Useimmat vieraslajit ovat kuitenkin harmittomia. Voiko niistä olla jopa hyötyä? Entä voiko omaa puutarhaa tarkastelemalla oivaltaa jotain olennaista ihmisen osasta?

Upeaa teosta ryydittävät Maia Raitasen kekseliäät värikuvat. Tervetuloa biodiversideettiin!

Turunen , Seppo
Seppo Turunen on Korkea­saaren eläintarhan entinen johtaja, professori ja Helsingin yliopiston eläinfysiologian dosentti, jonka aiempia kirjoja ovat Paviaaneja, punaviiniä ja puutarhanhoitoa (Tieto-Finlandia-ehdokas, Tammi 2007), Lemmikkielämää (Gaudeamus 2011) ja lukion oppikirja Biologia: Ihminen (WSOY 1995–2014). Kirja pohjautuu usean vuosikymmenen kasvi- ja eläinharrastukseen, jonka yksi kohde on puiden, pensaiden, perennojen ja erilaisten eläinten puutarha läntisellä Uudellamaalla. Lue lisää..
Raitanen, Maia
Taitavana pitkän linjan biologian kuvittajana tunnettu Maia Raitanen on kuvittanut oppikirjoja ja tietokirjoja vuodesta 1980. Hänen aikaisempi teoksensa Sano muikku! Suomen viehättävin kalakirja ilahdutti lukijoita vauvasta vaariin. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Valloittavat lajit – Tulokkaat ja vieraslajit tulimuurahaisista jättipalsamiin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Täyteläinen. Sellainen on Seppo Turusen vieraslajeja käsittelevä teos Valloittavat lajit, jos tietokirjaa sopii arvioida viininmaistelun termein. Se sisältää runsaa sti kuvauksia kasveista, eläimistä ja taudinaiheuttajista, jotka ovat kulkeutuneet varsinaisilta elinalueiltaan jonnekin muualle, sekä siitä, mitä sitten tapahtui.”  Arja Kivipelto, Tiede, 10/2015

”Totta onkin, että kukin laji saa kirjassa varsin lyhyen käsittelyn. Toisaalta tämä tekee kirjasta yleistajuisen ja kevyen lukea. Maia Rantasen kaunis kuvitus lisää lukemisen miellyttävyyttä.” Erica Wecström, Nuorten Luonto, 29.9. 2015

Näin monta lintua villiintynyt kissa tappaa vuodessa. Leila Taunila, Savon Sanomat, 20.7.2015