Ale!

Annu Kekäläinen

Valitut – Etelä-Afrikan musta keskiluokka turva-alueiden ja startup-kirkkojen suojassa

27.00  24.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523510739

Kirjoittaja: Annu Kekäläinen

Julkaisuajankohta: /

Sivumäärä:

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle ,
Jaa tämä:

Miksi Etelä-Afrikan uusi musta vaurastuva luokka muuttaa turva-alueille, ja millaista elämää se niillä elää? Entä miksi hyvin toimeentuleva keskiluokka liittyy menestysteologiaa saarnaaviin kirkkoihin ja minkälaisia liikeyrityksiä karismaattiset kirkot ovat?

Valittujen tapahtumat sijoittuvat kahteen omalakiseen maailmaan, jotka muistuttavat kummasti toisiaan: niin varakkaan väen turva-alueet kuin startup-kirkotkin perustuvat suurille lupauksille, ja ne sulkevat muut todellisuudet ulkopuolelleen. 

Annu Kekäläinen kirjoittaa menestysteologiaa saarnaavista kirkoista startup-yrityksinä, joiden kansainväliset verkostot toimivat ja kuvaa herkullisesti turva-alueiden hybridejä keinomaailmoja.

Valittujen päähenkilöt kuuluvat Etelä-Afrikan uuteen mustaan keskiluokkaan, jonka kulutussuuntautuneinta kerrostumaa kutsutaan mustiksi timanteiksi. Projektipäällikkö Vusi M. ja hänen karismaattis-kristillinen piirinsä ovat kasvaneet niukoissa oloissa suvun ja afrikkalaisen ja hindulaisen perinteen parissa. He ovat ensimmäisen sukupolven hyvin toimeentulevia suurkaupunkilaisia, jotka tuntevat monen tason turvattomuutta uudessa elämänpiirissään ja poliittisesti ja taloudellisesti epävakaassa Etelä-Afrikassa. 

Aitalan moninkertaiset turvajärjestelmät pitävät suvun vaatimuksineen etäällä, ja kirkolle maksetut kymmenykset takaavat onnen ja vaurauden. Silti murrossukupolven elämä on epävarmaa, eivätkä demonit pysy loitolla.

Mistä Vusia ja perhettä piinaavat demonit ovat lähtöisin? Kuinka käy riivatun tyttären? Onko Vusi lukenut jumalalliset merkit oikein, toteutuuko papin kutsumus?

Kun merkkejä tulkitaan, saa kirjailijakin toimia ensin hyvänä ja sitten pahana enteenä.

Kekäläinen teki kenttätyötä suurjohannesburgilaisilla turva-alueilla ja karismaattisissa kirkoissa. Syntyi monikerroksinen narratiivinen tietokirja. 

Kirjassa kuvattu vaurauden evankeliumia saarnaavien kirkkojen suosion lisääntyminen ja kytkökset vaikutusvaltaisiin poliitikkoihin ja liikemiehiin on globaali ilmiö, kuten on turva-alueiden suosion kasvukin. Myös esimerkiksi Yhdysvalloissa karismaattisiin kirkkoihin kuuluu yhteiskunnan silmäätekeviä ja kirkoilla on poliittista vaikutusvaltaa. Ja menestysteologian suosio kasvaa parhaillaan Euroopassakin, Suomea myöten.

 

Artikkeleita ei löytynyt.
Kekäläinen , Annu

Annu Kekäläinen on helsinkiläinen toimittaja ja kirjailija. Häneltä on aiemmin julkaistu kaksi kiitettyä Afrikkaan sijoittuvaa tarinallista tietokirjaa, Leiri (WSOY 2010) ja Valkoista mustalla (Pieni Karhu 2006). 

Kekäläinen on työskennellyt asiantuntija- ja mielipidelehtien tuottajana ja toimittajana, tehnyt radio- ja televisiodokumentteja sekä pitänyt näyttelyitä muun muassa Suomen valokuvataiteen museossa ja Helinä Rautavaaran museossa. 

Kekäläinen on opiskellut kulttuurien tutkimusta (FM), luovaa kirjoittamista, elokuvaa ja opettajan pätevyyden. Seuraavaksi hän kirjoittaa Kapkaupungista ja vedestä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Valitut – Etelä-Afrikan musta keskiluokka turva-alueiden ja startup-kirkkojen suojassa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *