Ale!

 Moilanen Hanna, Peltokoski Jukka, Pirkkalainen Jaana & Toivanen Tero

Uusi osuuskunta – Tekijöiden liike

norm. 26.00 
Innon hinta: 10.00 

Uusi osuuskunta on monipuolinen tietopaketti. Kirjassa osuuskuntatoiminta liitetään osaksi laajempaa jatkumoa, tekijöiden liikettä. Kirja antaa konkreettista apua osuuskunnan perustamiseen ja neuvoja osuuskuntatoimintaan.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-294-3

Kirjoittaja:  Moilanen Hanna, Peltokoski Jukka, Pirkkalainen Jaana & Toivanen Tero

Julkaisuajankohta: 08 / 2014

Sivumäärä: 260

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

2000-luvun ihmiskunta kamppailee ekologisten, sosiaalisten ja taloudellisten kriisien keskellä. Osuuskunnat tarjoavat vaihtoehdon, jossa työtä tehdään ihmisten tarpeita eikä sijoittajien voittoja varten. Suomalaiset ruokaosuuskunnat tuottavat lähiruokaa, tietotyöläiset työllistävät itse itsensä, vanhemmat omistavat päiväkotiosuuskuntia, maaseudun asukkaat perustavat laajakaista- ja vesiosuuskuntia, ja hoivaosuuskunnat vastaavat julkisten palvelujen rakennemuutokseen. Kirjassa kerrotaan esimerkkejä myös maailmalta, kuten italialaisista sosiaalisista osuuskunnista ja argentiinalaisista tehtaista, jotka työntekijät ovat ottaneet haltuunsa.

Uusi osuuskunta on monipuolinen tietopaketti: osansa saavat niin Atlantin 1700-luvun piraatit kuin yhteisötalouden ja yhteisresurssien käsitteet. Kirjassa osuuskuntatoiminta liitetään osaksi laajempaa jatkumoa, tekijöiden liikettä. Kirja antaa konkreettista apua osuuskunnan perustamiseen ja neuvoja osuuskuntatoimintaan.

Kirjan kirjoittajat Hanna Moilanen, Jukka Peltokoski, Tero Toivanen ja Jaana Pirkkalainen ovat tutkijoita, toimittajia ja osuuskuntatoimijoita.

Tekijät  yhteiskuvassa.

Kirjan FB-sivut: https://www.facebook.com/uusiosuuskunta

Jaana Pirkkalainen (PsM, FT) on tamperelainen psykologi ja osuuskuntayrittäjä. Pirkkalainen on kiinnostunut uusista vaihdon välineistä sekä kulttuurisista ja sosiaalisista innovaatioista. Lue lisää..
Hanna Moilanen on vapaa toimittaja. Hän on ollut yläkoulun oppilaanohjaaja ja myöhemmin työllisyysasioista vastaavana viranhaltija hämäläisessä pikkukaupungissa. Hän on työskennellyt siivoojana, henkilökohtaisena avustajana, marjanpoimijana, vuokrattuna ruuhka-apulaisena ja valmistanut vuorotyöläisenä paperikoneen teriä. Moilanen valmistelee väitöskirjaa suomalaisista työosuuskunnista. Lue lisää..
Toivanen , Tero
Tero Toivanen on helsinkiläinen opettaja ja tutkija. Toivanen valmistelee maailmanpolitiikan sekä talous- ja sosiaalihistorian aloihin kuuluvaa väitöskirjaa Helsingin yliopistossa. Hänen tutkimusintressinsä kohdistuvat poliittisen vallan, taloudellisen kehityksen ja ekologisten muutosten historiallisiin ja nykyisiin yhteenkietoutumisiin. Toivanen on julkaissut muun muuassa yhteisvaurauden teoriasta, suomalaisen varhaiskapitalismin kehityksestä ja osuuskuntatoiminnan mahdollisuuksista. Toivanen palkittiin keväällä 2016 Koneen säätiön myöntämällä Vuoden Tiedekynä –palkinnolla yhdessä Juhana Venäläisen kanssa kirjoitetusta artikkelista ”Yhteisvaurauden uusi aika” (Mikko Jakonen & Tiina Silvasti: Talouden uudet muodot, Into 2015). Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Uusi osuuskunta – Tekijöiden liike”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *