Ale!

Työryhmä 

Työstäkieltäytyjän käsikirja

(1 tuotearvio)

norm. 25.00 
Innon hinta: 23.90 

Loppuunmyyty

ISBN: 9789523510852

Kirjoittaja: Työryhmä 

Julkaisuajankohta: 3 / 2019

Sivumäärä:

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Miksi hyväksymme elämänmuodon, jossa vietetään kahdeksan tuntia päivästä työpaikalla? Mitä kaikkea mielekästä ihmiset tekevät jo nyt palkkatyön ulkopuolella?

Työstäkieltäytyjän käsikirja on moniäänisen kirjoittajajoukon keskustelunavaus, joka ravistelee työtä ja työttömyyttä koskevia uskomuksia. Kirja hahmottelee työstä kieltäytymistä maailmaa muuttavana toimintana. Tavoitteena on löytää tapoja vapautua työttömyyteen liitetystä syyllisyydestä ja häpeästä. Kiistelyt sosiaaliturvan muutoksesta, automatisaatiosta ja työn uusista muodoista osoittavat, että työstä kieltäytymiselle on tilausta.

Työstä kieltäytyminen ei ole mustavalkoinen asia. Sitä eivät tee ainoastaan köyhät tai laiskat, vaan myös esimerkiksi sijoittajat, nomadisielut, taiteilijat, lakkoilevat palkkatyöläiset ja sosiaalisen median tähdet. Se voi olla kieltäytymistä osasta, johon yhteiskunta meidät roolittaa, ja kohtalon ottamista omiin käsiinsä.

Kirjaa on ollut tekemässä joukko journalismin, teatteritaiteen, yhteiskunnallisten liikkeiden sekä kirjallisuuden toimijoita. He ovat Anna Kankila, Eetu Viren, Harry Salmenniemi, Heidi Meriläinen, Joel Kilpi, Johannes Ekholm, Klaus Lumi Maunuksela, Lasse Poser, Mia Haglund ja Pontus Purokuru. Heitä yhdistää halu haastaa työhön liittyviä valtarakenteita. Kirjoittajat ovat osallistuneet alkuvuodesta 2018 perustetun Työstäkieltäytyjäliiton toimintaan.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

1 arvio tuotteelle Työstäkieltäytyjän käsikirja

  1. Työn tekijä

    Raikkaita ajatuksia, jotka pakottaa vähintään itse laittamaan oman toiminnan perspektiiviin. Sisältää tervettä yhteiskunnan perusoletusten kyseenalaistamista, hipppasen taiteilua ja sopivasti provosointia

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *