Ale!

Työryhmä 

Työstäkieltäytyjän käsikirja

norm. 25.00 
Innon hinta: 23.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523510852

Kirjoittaja: Työryhmä 

Julkaisuajankohta: 3 / 2019

Sivumäärä:

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Miksi hyväksymme elämänmuodon, jossa vietetään kahdeksan tuntia päivästä työpaikalla? Mitä kaikkea mielekästä ihmiset tekevät jo nyt palkkatyön ulkopuolella?

Työstäkieltäytyjän käsikirja on moniäänisen kirjoittajajoukon keskustelunavaus, joka ravistelee työtä ja työttömyyttä koskevia uskomuksia. Kirja hahmottelee työstä kieltäytymistä maailmaa muuttavana toimintana. Tavoitteena on löytää tapoja vapautua työttömyyteen liitetystä syyllisyydestä ja häpeästä. Kiistelyt sosiaaliturvan muutoksesta, automatisaatiosta ja työn uusista muodoista osoittavat, että työstä kieltäytymiselle on tilausta.

Työstä kieltäytyminen ei ole mustavalkoinen asia. Sitä eivät tee ainoastaan köyhät tai laiskat, vaan myös esimerkiksi sijoittajat, nomadisielut, taiteilijat, lakkoilevat palkkatyöläiset ja sosiaalisen median tähdet. Se voi olla kieltäytymistä osasta, johon yhteiskunta meidät roolittaa, ja kohtalon ottamista omiin käsiinsä.

Kirjaa on ollut tekemässä joukko journalismin, teatteritaiteen, yhteiskunnallisten liikkeiden sekä kirjallisuuden toimijoita. He ovat Anna Kankila, Eetu Viren, Harry Salmenniemi, Heidi Meriläinen, Joel Kilpi, Johannes Ekholm, Klaus Lumi Maunuksela, Lasse Poser, Mia Haglund ja Pontus Purokuru. Heitä yhdistää halu haastaa työhön liittyviä valtarakenteita. Kirjoittajat ovat osallistuneet alkuvuodesta 2018 perustetun Työstäkieltäytyjäliiton toimintaan.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Työstäkieltäytyjän käsikirja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Työstäkieltäytyjän käsikirjaan on muun muassa koottu verkkokyselyllä kerättyä kokemusaineistoa työttömyydestä. Kirjan tekstit ovat vakavampaa pohdintaa työelämän murroksesta kuin monet Työstäkieltäytyjäliiton tähänastiset ulostulot.”
Suomen Kuvalehti, 9/2019

“Työstäkieltäytyjän käsikirja on tärkeä avaus toiminnalle, jossa annetaan aidosti uusia vaihtoehtoja nykyiselle ihmisiä ja luontoa riistävälle mallille. Se herättää toivoa, antaa vertaistukea ja tunteen siitä, että viimeinkin nämä asiat sanotaan ääneen. Suosittelen kaikille antikapitalisteille ja ilmastoahdistuneille, sillä tämä on harvinaista herkkua, josta tulee nauttia juuri nyt! 5/5.”
Kulttuuriloukku -blogi, 29.3.2019