Ale!

Hannu Uusitalo

Tutkimus ja päätöksenteko hyvinvointivaltiossa – Havaintoja viideltä vuosikymmeneltä

14.90 24.90 

Normaali 29.00  24.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) 14.90 
ISBN: 9789523513570

Kirjoittaja: Hannu Uusitalo

Julkaisuajankohta: 5 / 2020

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tämä:

Tutkimustietoa käytetään nykyisin pää­töksenteon tukena huomattavasti enem­män kuin aiempina vuosikymmeninä. Silti tutkimuksen, hallinnon ja poliitti­sen päätöksenteon suhde on jatkuvasti jännitteinen.

Hannu Uusitalo kertoo kirjassaan kokemuksistaan hyvinvointipoliittista päätöksentekoa palvelevan tutkimuksen johtajana. Teos kuvaa myös suomalaisen yhteiskunnan rakennetta, taloudellis­ta eriarvoisuutta ja hyvinvointivaltion muutosta 1960-­luvulta 2010­-luvun lop­puun. Paljon on muuttunut, mutta ra­kenteiden ja instituutioiden pysyvyys on silmiinpistävää.

Uusitalo osoittaa, että yhteiskunta­tieteet ovat 1970-­luvun jälkeen ottaneet isoja askeleita eteenpäin. Syynä eivät ole suuret teoreettiset oivallukset, vaan tutkimusaineistojen parantuminen ja menetelmien voimakas kehittyminen. Pitkäjänteiset ministeriöiden alaiset tut­kimuslaitokset ovat tärkeitä, mutta myös yliopistoissa on tutkittava tärkeitä yhteis­kuntapoliittisia kysymyksiä.

Hannu Uusitalo on professori, sosiolo­gi ja yhteiskuntapoliitikko. Hän on ollut tutkija, yliopisto­-opettaja ja Stakesin ja Eläketurvakeskuksen tutkimusjohtaja viiden vuosikymmenen ajan.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Uusitalo osoittaa, että hyvinvointivaltion päätöksenteon tueksi tuotettu tietoperusta on parantunut huomattavasti. Tässä tutkimuslaitoksilla on ollut, ja Uusitalon mukaan pitääkin olla, iso rooli.”
Työeläke-lehti, 1.6.2020

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tutkimus ja päätöksenteko hyvinvointivaltiossa – Havaintoja viideltä vuosikymmeneltä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *