Ale!

Hannu Uusitalo

Tutkimus ja päätöksenteko hyvinvointivaltiossa – Havaintoja viideltä vuosikymmeneltä

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523513570

Kirjoittaja: Hannu Uusitalo

Julkaisuajankohta: 5 / 2020

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle ,
Jaa tämä:

Tutkimustietoa käytetään nykyisin pää­töksenteon tukena huomattavasti enem­män kuin aiempina vuosikymmeninä. Silti tutkimuksen, hallinnon ja poliitti­sen päätöksenteon suhde on jatkuvasti jännitteinen.

Hannu Uusitalo kertoo kirjassaan kokemuksistaan hyvinvointipoliittista päätöksentekoa palvelevan tutkimuksen johtajana. Teos kuvaa myös suomalaisen yhteiskunnan rakennetta, taloudellis­ta eriarvoisuutta ja hyvinvointivaltion muutosta 1960-­luvulta 2010­-luvun lop­puun. Paljon on muuttunut, mutta ra­kenteiden ja instituutioiden pysyvyys on silmiinpistävää.

Uusitalo osoittaa, että yhteiskunta­tieteet ovat 1970-­luvun jälkeen ottaneet isoja askeleita eteenpäin. Syynä eivät ole suuret teoreettiset oivallukset, vaan tutkimusaineistojen parantuminen ja menetelmien voimakas kehittyminen. Pitkäjänteiset ministeriöiden alaiset tut­kimuslaitokset ovat tärkeitä, mutta myös yliopistoissa on tutkittava tärkeitä yhteis­kuntapoliittisia kysymyksiä.

Hannu Uusitalo on professori, sosiolo­gi ja yhteiskuntapoliitikko. Hän on ollut tutkija, yliopisto­-opettaja ja Stakesin ja Eläketurvakeskuksen tutkimusjohtaja viiden vuosikymmenen ajan.

Arvostelut ja uutiset:

”Uusitalo osoittaa, että hyvinvointivaltion päätöksenteon tueksi tuotettu tietoperusta on parantunut huomattavasti. Tässä tutkimuslaitoksilla on ollut, ja Uusitalon mukaan pitääkin olla, iso rooli.”
Työeläke-lehti, 1.6.2020

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tutkimus ja päätöksenteko hyvinvointivaltiossa – Havaintoja viideltä vuosikymmeneltä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.