Ale!

Katriina Lehto-Bleckert

Tulisielut – Tarina Ulrike Meinhofista, Andreas Baaderista ja Joschka Fischeristä

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523515109

Kirjoittaja: Katriina Lehto-Bleckert

Julkaisuajankohta: 2 / 2021

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , ,
Jaa tämä:

1968 oli politiikan ”hullu vuosi.” Nuoret vaativat muutosta. Menestynyt vasemmistolainen toimittaja Ulrike Meinhof liittoutui provokaattori Andreas Baaderin kanssa ja perusti Saksan pahamaineisen Punaisen Armeijakunnan, RAF:n vuonna 1970. He tekivät tappavia terrori-iskuja, mutta kokivat toimivansa maansa puolesta. Lopulta Baader ja Meinhof jäivät kiinni, ja heidän elämänsä päättyivät oman käden kautta vankilassa vuosina 1976 ja 1977.

Aktivisti Joschka Fischer valitsi toisen tien, toimi laillisin keinoin ja siirtyikin kaduilta kabinetteihin. Hänestä tuli lopulta vuonna 1998 Vihreä johtohahmo ja maailmaankuulu ulkoministeri. Samalla vuoden 1968 sukupolvi nousi vallankäytön ylimmälle tasolle.

Kolme pienoselämäkertaa sisältävä Tulisielut kertoo Meinhofin, Baaderin ja Fischerin tarinat Saksan poliittisen kuohunnan keskiöstä. Kirjan kolmikolle yhteistä oli sekä halu muuttaa maailmaa että kokemus ”hullusta vuodesta” 1968, jolloin yhtäkkiä kaikki tuntui olevan mahdollista.

FT Katriina Lehto-Bleckert on jo pitkään perehtynyt saksalaiseen kulttuuriin ja Saksan liittotasavallan lähihistoriaan, erityisesti 1960-luvun opiskelijaliikkeeseen. Hänen vuonna 2010 Tampereen yliopistossa hyväksytty historian alan väitöskirjansa käsitteli Ulrike Meinhofia. Lehto-Bleckert asuu nykyään Berliinissä.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tulisielut – Tarina Ulrike Meinhofista, Andreas Baaderista ja Joschka Fischeristä”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *