Ale!

Tommi Takkunen

Tulevaisuus kuuluu bingoemännille

9.90 24.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 9.90 
ISBN: 9789523511156

Kirjoittaja: Tommi Takkunen

Julkaisuajankohta: 8 / 2019

Sivumäärä: 260

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Nähdessään Dorkiksen kadulla Anni on varma, että kylähullu on hänen isänsä. Alkaa oman menneisyyden selvittämiseen tähtäävä harharetki, jonka varrella totuus karkaa aina vain kauemmaksi, valuu sormien välistä kuin hiekka tiimalasissa. 

Jake tienaa helppoa rahaa lapsenvahtina. Kerran vahdittavana on Olga, joka haluaa Jaken kuuntelevan kanssaan kuolleen veljensä viestin.

Kati on yhden naisen teatteriseurue, ellei jopa sirkus. Asko seuraa näytöstä hurmaantuneena, kunnes näyttämö alkaa pyöriä niin vinhasti, että kuvasta jää jäljelle pelkkää viivaa.

Tulevaisuus kuuluu bingoemännille on novellikokoelma ihmisistä muutosten vaikeasti ylitettävillä kynnyksillä. Novelleihin on helppo astua sisään, mutta ulos ne eivät tahdo lukijaansa päästää. Arkiset tarinat kutsuvat rentoon lukemiseen, musta huumori naurattaa, mutta yhtäkkiä pinta pettää ja syvyyksistä aukeavat olemisen syvät pohjavirrat.

Artikkeleita ei löytynyt.
Takkunen , Tommi

Tommi Takkunen (s. 1968) on oululainen esikoiskirjailija. Hän arvostaa hyvää tarinaa ja viihtyy novelleissaan pikkukaupunkien persoonallisuuksien äkkiväärässä seurassa. Hänen lukemistoonsa kuuluu amerikkalaisen nyky-novellistiikan taitureita, kuten Denis Johnson, Ron Rash ja Holly Goddard Jones. 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tulevaisuus kuuluu bingoemännille”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Novellien kirjoitusjälki on monella tapaa taitavaa ja huolellista. Teksti nappaa kiinni ja vie mennessään, mutta ei samaan
tapaan kuin monotoninen pikatie, vaan niin kuin kiemurtava
kylänraitti. Mutkia, hyppyjä ja kuoppia on, mutta ne kaikki palvelevat
kokonaisuutta. Itsetarkoituksellisesta kikkailusta ja rönsyilystä ei näy jälkeäkään.”
Turun Sanomat, 10.10.2019

”Hienoja novelleja. Esikoiskirjailijan vetävissä tarinoissa mennään syvälle. Eräässäkin novellissa lapsenvahti päätyy kuuntelemaan kasetilta nauhoituksia, jotka hänen hoitamansa tytön veli teki ennen kuolemaansa.”
Kotiliesi 19.9.2019

”Takkusen novellien vahva tunnelma jää mieleen. Arkisten tapahtumien taustalla on jotain isompaa, ja toteavan eleetön kerronta vielä vahvistaa sitä.”
Kaleva, 6.2.2020

Tommi Takkusen esikoisteos tarjoaa tiiviiseen novelliin tottuneelle pidempiä tarinoita. Takkusen kieli on rikasta ja teksti nautinnollista leikkiä. Siitä on aistittavissa henkilöhahmojen ja tapahtumasarjojen luomisen sekä historiankirjoituksen ilo. Kokoelman edetessä mukaan tulee rippunen outoa, maagisen realismin tuntomerkkejä. Novellit ovat myös hauskoja.”
Kaltio-lehti

Tommi Takkusen kuusi pitkähköä novellia ovat hieman kallellaan kertomusperinteeseen ja niissä on aistivinaan amerikkalaisen kertomakirjallisuuden tuulahduksen. Niitä lukee mielikseen ja huomaan, että voisin lukea kaikista kuudesta novellista kirjoitetut romaanit myös. Takkusen tapa kirjoittaa on alleviivatun havainnollinen ja selkeä, vastaansanomattoman hieno. Henkilöiden maailma tulee lähelle ja näkökulmat ovat uskottavia. Käänteitä on pohjustettu, mutta pohjustus ei aina tarkoita toteutumista, vaan tapahtuu jotain aivan muuta ja käsittämätöntä, jonka kuitenkin käsittää.”
KMV-lehti, 19.9.2019

”Esikoiskirjailija Tommi Takkusen novellikokoelmassa Tulevaisuus kuuluu bingoemännille on ajaton tunnelma, mutta kuitenkin jollain tapaa täydellisen tuttu menneisyyden väri. Lukiessa alkaa äkkiä tulkita hahmojen edesottamuksia kahdeksankymmentälukufiiliksin, vaikkei aikaa novelleissa mitenkään määritelläkään. Novellien hahmot ovat sellaisia, joille haluaisi antaa joko lämpimän halauksen tai litsarin.”
Kulttuuritoimitus, 22.8.2019

”Oululainen Tommi Takkunen on julkaissut vastikään esikoiskirjansa Tulevaisuus kuuluu bingoemännille. Kirja koostuu kuudesta eri novellista. Monessa tarinassa on päähenkilönä hieman eksyksissä oleva nuori ihminen, Takkunen sanoo.”
Kaleva, 10.10.2019

Tommi Takkunen on taitava kertoja. Ihan huomasin puristavani kirjaa kuin aarretta myöhäisinä illan tunteina. Kiitos oivallisesta kirjasta, Tommi.”
Joukon Taideblogi, 26.8.2019