Ale!

Olli Tammilehto

Tuhokehitys poikki

norm. 25.00 
Innon hinta: 19.90 

Vallitseva kehitys vie kohti ilmastokatastrofia, ekologista tuhoa tai ydinsotaa. Tämä yhteiskuntiemme rakenteista ja voimista johtuva prosessi voidaan pysäyttää vain syvällekäyvällä yhteiskunnallisella muutoksella. Muutoksen on oltava nopea. Nopeita ja perustavanlaatuisia ”olomuodon muutoksia” voi kuitenkin tapahtua. Kirja tuo esille yhteiskuntiemme piirteitä, jotka tekevät olomuodon muutoksen mahdolliseksi.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-762-7

Kirjoittaja: Olli Tammilehto

Julkaisuajankohta: 3 / 2017

Sivumäärä: 200

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Tuhokehitys poikki – Yhteiskunnan olomuodon muutos

Vallitseva kehitys vie kohti ilmastokatastrofia, ekologista tuhoa tai ydinsotaa. Tämä yhteiskuntiemme rakenteista ja voimista johtuva prosessi voidaan pysäyttää vain syvällekäyvällä yhteiskunnallisella muutoksella. Muutoksen on oltava nopea.

Nopeita ja perustavanlaatuisia ”olomuodon muutoksia” voi kuitenkin tapahtua. Kirja esittelee tällaisia siirtymiä, joita on tapahtunut historian kuluessa ja myös viime aikoina. Toisenlaisia maailmoja on syntynyt esimerkiksi luonnonkatastrofien ja vallankumousten keskellä.

Kirja tuo esille yhteiskuntiemme piirteitä, jotka tekevät olomuodon muutoksen mahdolliseksi. Virallisen yhteiskunnan rinnalla on olemassa varjoyhteiskunta, joka kriisitilanteissa nopeasti voimistuu. Myös jokaisessa ihmisessä on varjossa olevia puolia, jotka voivat nousta päällimmäiseksi ja tukea yhteiskunnan olomuodon muutosta.

Olli Tammilehto on vapaa tutkija ja kirjoittaja, joka on kirjoittanut teokset Kylmä suihku – ilmastokatastrofin torjunta ja nopea yhteiskunnallinen muutos, Rahdin rikokset – kansaivälisten tavarakuljetusten ekologiset ja yhteiskunnalliset seuraukset, Maailmantilan kootut selitykset ja Yhden taalan kysymys – Globalisaatio ja köyhyyskiista.

Artikkeleita ei löytynyt.
Tammilehto , Olli

Olli Tammilehto on vapaa tutkija ja kirjoittaja, joka on kirjoittanut muun muassa Maailmantilan kootut selitykset (Like 1998) ja Yhden taalan kysymys – Globalisaatio ja köyhyyskiista (Like 2003).

Hän on myös toimittanut teoksia, kuten Kun edustajat eivät riitä – Kansalaistoiminnan opas (WSOY 1988).

Lisäksi Tammilehto on kirjoittanut suuren määrän merkittäviä artikkeleita ympäristöstä, ekofilosofiasta, globalisaatiosta, talouden ja teknologian kritiikistä ja yhteiskunnallisesta muutoksesta. Niistä suuri osa on luettavissa internetissä osoitteessa: www.tammilehto.info.

Näistä aiheista hän on luennoinut ja alustanut lukuisia kertoja muun muassa Helsingin yliopistossa, kansalaisjärjestöjen tapahtumissa ja kansalaisopistoissa. Pienten lasten isänä Tammilehto on myös epävirallisen talouden iskurityöläinen.

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tuhokehitys poikki”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Tuhokehitys poikki on selkeästi kirjoitettu lyhyt kirja, joka käsittelee monimutkaisten järjestelmien kokemia muutoksia. Tammilehdon historiallisen yhteiskunta-analyysin taustalla ovat kompleksisuusteorian käsitteet kuten attraktori, keikahduspiste, epälineaarinen muutos, negatiivinen ja positiivinen takaisinkytkentä. Tammilehto ei kuitenkaan kikkaile itse käsitteillä vaan ottaa niistä olennaisen ja esittelee ne rautalankaesimerkeillä. Hän ei myöskään käytä käsitteitä pelkkinä metaforina vaan pyrkii todella löytämän kompleksisuusteorian kuvaamia mekanismeja ja arvostelemaan luonnontieteellisten käsitteiden liian yksioikoista poliittista käyttöä.” Kansan Uutiset 

”Hyvä asia on, että tässäkin kirjassa puututaan tuhovoimien vastustamiseen ja levitetään tärkeää tietoa siitä, mihin ollaan menossa, jos asenteet ja ihmisten passiivisuus pysyvät entisellään”. Joukon kirjablogi 9.4.2017

”Tammilehdon kirjan tekee erilaiseksi ja innovatiiviseksi kriisien alkusyihin paneutumisen lisäksi tapa, millä hän nostaa esiin samansuuntaisia perustavanlaatuisia tasapainottavia prosesseja niin luonnossa kuin yhteiskunnissa”. Kansan Uutiset 6.4.2017

”Tavallisesti ajatellaan, että yhteiskunnalliset muutokset esimerkiksi kulutustavoissa tai tavassa organisoida taloutta eivät etene nopeasti. Tammilehto ei ota tätä annettuna vaan kuvaa yhteiskunnissa tapahtuvia muodonmuutoksia, joita hän kutsuu olomuodon muutoksiksi. Nämä olomuodon muutokset tarkoittavat olennaisesti uutta tapaa järjestyä ja toimia esimerkiksi osallistavan demokratian muodossa”. Palautekytkentöjä-blogi 23.3.2017