Ale!

Maria Annala

Trumpin kansa – Keitä he ovat ja miksi he rakastavat johtajaansa

14.90 21.90 

Normaali norm. 27.00 
Innon hinta: 21.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
ISBN: 9789523512702

Kirjoittaja: Maria Annala

Julkaisuajankohta: 1 / 2020

Sivumäärä: 230

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,
Jaa tämä:

Miksi irlantilaissyntyinen isoäiti uskoo Trumpin tuovan pimeyden keskelle valon? Miksi sivistynyt ja hillitty nuori mies pomppii riemusta, kun Trump kutsuu meksikolaisia raiskaajiksi? Mitä tapahtuu, kun päättäväinen teinityttö ottaa asiakseen kohdata julkkispresidenttiehdokkaan kasvokkain? 

Trumpin kansa seuraa kolmen intohimoisen Trumpin kannattajan ponnisteluja ehdokkaansa hyväksi vuoden 2016 vaalikampanjan alkumetreiltä aina virkaanastujaisiin saakka. Neljällä mantereella asunut Alice, oikeustiedettä opiskeleva Brian ja kunnianhimoinen koululainen Christianné omistavat elämänsä Trump-kutsumukselleen ja pääsevät todistamaan aitiopaikalta keskeisiä hetkiä, jotka tekevät Donald Trumpista Yhdysvaltojen presidentin. 

Trumpin kansa on myös kattava katsaus tuoreisiin tutkimustuloksiin, jotka auttavat ymmärtämään, kuka kiistanalaista ehdokasta oikeastaan äänesti ja miksi. Yhdessä tutkimustieto ja päähenkilöiden näkemykset rakentavat syvällisen ja monisyisen kuvan äänestäjistä, jotka ovat avainasemassa paitsi vuoden 2020 presidentinvaaleissa myös pitkään sen jälkeen, kun Trumpin valtakausi on päättynyt.

Artikkeleita ei löytynyt.

Arvostelut ja uutiset

”Pandemia voi sotkea vaalit, vaikka kaikki toimisivat niin hyvää tarkoittavasti kuin mahdollista. Lisäksi Trump on täysin villi kortti. Hän ei tunnu arvostavan demokratiaa instituutiona. Tuntuu kuin hän petaisi jo nyt sitä, että jos hän häviää, hän voi vielä kiistää tuloksen”, sanoo Annala, joka kirjoitti äskettäin vaalien arvaamattomuutta ennakoivan katsauksen. Häneltä on myös ilmestynyt kirja nimeltä Trumpin kansa.
HS Viikko, 24.7.2020

”Koska presidentti Trumpin sanomisissa ja tekemisissä riittää aiheita kohuotsikoihin, voi sen johtajaa käsitteleviin uutisiin turtua. Kuinka erottaa jatkuvasta uutistulvasta tärkeä ja merkityksellinen tieto Maria Annala puhuu Trump-viihteestä, sensaatiohakuisesta, kevyestä uutisoinnista, jossa mässäillään sillä, mitä kaikkea tyhmää ja hölmöä hän onkaan tällä kerralla sanonut tai tehnyt.”
Turun Sanomat, 11.10.2020

Trumpin Yhdysvaltoihin erikoistunut toimittaja ja UPIn vieraileva tutkija Maria Annala kertoo pintaa syvemmältä mistä on kyse Yhdysvaltojen mielenosoituksissa ja poliisiväkivallassa tuoreessa kirjassaan Trumpin kansa. Katso Annalan haastattelu Uutisaamussa:
Mielenosoitukset levisivät ympäri Yhdysvaltoja
3.6.2020

”Donald Trump on presidenttikautensa aikana pysynyt uskollisena ydinkannattajilleen ja ajanut heille tärkeitä asioita etenkin tuomarinimitystensä avulla. Tänä vuonna Yhdysvaltain vaalit saattaa ratkaista äänestäjäkunnan muutos – tai koronaviruksen aiheuttama taantuma.” Lue lisää Maria Annalan artikkelista täältä:
Kuka nousee Yhdysvaltain presidentiksi, kun äänestäjäkunta muuttuu?
Ulkopolitiikka, 22.5.2020

”Usein ajatellaan, että uskovaiset
äänestivät Trumpia vastentahtoisesti vuonna 2016.
Evankelisia kristittyjä tutkineen historioitsijan
mukaan evankeliset suorastaan palvovat presidenttiä.”
Helsingin Sanomat, 6.9.2020

Vieraileva tutkija Maria Annala (UPI) vieraili Ylen Ykkösaamussa puhumassa Yhdysvaltain esivaaleista ja maan tämänhetkisestä tilanteesta. Haastattelun löydät täältä.
3.6.2020

Koronakuolemat, paljastuskirja, yleisökato – alkoiko Trumpin alamäki? A-studiossa vieraileva tutkija Maria Annala Ulkopoliittisesta instituutista. Katso haastattelu täältä.
22.6.2020

”Uutistoimittaja Maria Annala on kirjoittanut kirjan Trumpin kansa, jossa pääsee ääneen kolme Trumpin kannattajaa. Annala itse pääsi työssään haastattelemaan Trumpin äänestäjiä jo varhaisessa vaiheessa ja näki, miten monenlaisista syistä ja taustoista ihmiset innostuivat miljardöörin ehdokkuudesta. Hänen kirjansa sanoma on se, että ihmiset ovat muutakin kuin heidän poliittiset mielipiteensä.”
Turun Sanomat, 17.1.2020

”Lainavinkki. Keitä he (kannattajat) ovat ja miksi he rakastavat johtajaansa? Tähän kysymykseen etsii vastausta Yhdysvaltain
politiikkaan erikoistunut toimittaja-tutkija Maria Annala Trumpin
kansa –kirjassaan.”
Koillissanomat, 15.10.2020

Maria Annalan mukaan Yhdysvaltain vaalijärjestelmä on erittäin haavoittuvainen muutosten edessä. Uudenlaiset järjestelyt voivat lisätä virheiden mahdollisuutta, sääntökiistelyä ja jopa vaalivilppisyytöksiä. Yhdysvalloissa äänestäjien luottamus vaaleihin on lähtökohtaisesti heikko.”
Turun Sanomat, 15.6.2020

”Kirja on myös kattava katsaus tuoreisiin tutkimustuloksiin, jotka auttavat ymmärtämään, ketkä kiistanalaista ehdokasta oikeastaan äänestivät ja miksi. Tuloksena on syvällinen ja monisyinen kuva äänestäjistä, jotka ovat avainasemassa paitsi vuoden 2020 presidentinvaaleissa myös pitkään sen jälkeen, kun Trumpin valtakausi on päättynyt.”
Kauppalehti 16.1.2020

Maria Annala pitää todennäköisenä, että Trump valitaan marraskuussa uudelle neljän vuoden virkakaudelle. Siinä häntä avittavat monien amerikkalaisten äänet, jotka eivät varsinaisesti kuulu Trumpin kansaan. He ovat hänen puhetapaansa paheksuvia kristittyjä, uskollisia republikaaneja ja demokraattien vastustajia.”
Talouselämä, 5.2.2020

”Kirja auttaa ymmärtämään Yhdysvaltojen poliittista ilmapiiriä ja sen ruohonjuuritasoa, jossa meininki voi yltyä kultin tai uskonlahkon tasolle.”
Ilta-Sanomat, 7.3.2020

”Vuoden alussa ilmestyneen Trumpin kansa -tietokirjan kirjoittanut Maria Annala on seurannut koronaviruskriisin vaikutusta Trumpin Yhdysvalloissa Suomesta käsin äitiyslomaltaan. Facebookissa hän on edelleen erään kirjassaan esiintyvän Trumpin kannattajan ylläpitämässä ryhmässä.
– Siellä yritetään luoda positiivista ilmapiiriä. Ryhmän julkaisuissa todetaan, että ei ole pienintäkään epäilystä siitä, että Trump on boss (pomo), Annala kuvaa.”
Apu, 28.4.2020

”Boken framställs som en nyanserad skildringav de väljare som innehar en nyckelpositioni presidentvalet i höst men i fokus står trerepublikanska aktivister från delstaten Virginia på amerikanska östkusten, skriver Oscar Winberg.”
Hufvudstadsbladet, 18.5.2020

”Hyvää kirjassa on etenkin se, että muista Trumpia käsittelevistä kirjoista poiketen Annala ei moralisoi ja tuomitse, vaan on neutraali ja yrittää ymmärtää kaikkia osapuolia ja kantoja.”
Demokraatti, 20.3.2020

”Annalan kirjassa vetävän kertomuksen ainekset koossa. Näkökulmatekniikka, tarinallistaminen ja faktojen taustoitus tutkimustiedolla ovat kuin tietokirjallisuuden oppikirjan esimerkistä.”
Etelä-Saimaa, 1.4.2020

Maria Annalan uutuuskirja esittää sen verran hyvän kysymyksen, että kirja päätyi lukulistalleni melkeinpä itsestään selvästi. Kevyttä yleisesitystä asiasta etsiville tämä kirja on oikein oivallinen valinta.”
Kirjavinkit, 27.3.2020

”Ilmiö nimeltä Donald Trump on Euroopasta katsoen varsin hämmentävä. Miten huolettomia ja harkitsematomia twiittejä, rasistisia ja misogyynisiä kommentteja suoltava ehdokas on ylipäänsä voitu valita Yhdysvaltain presidentiksi? Journalisti Maria Annalan Trumpin kansa valottaa syitä Trumpin vaalimenestyksen takana. Kirjassa selostetaan lukemattomia tutkimuksia äänestyskäyttäytymisestä puolueittain ja demografisin kriteerein, lehdistön roolia ja mielipidemittauksia. Siitä huolimatta kirja ei ole raskaslukuinen, vaan äärimmäisen kiinnostava.”
Kirja vieköön -blogi, 4.2.2020

Maria Annala on kirjoittanut ajankohtaisen, moniulotteisen ja laajaan taustatietoon pohjautuvan tietokirjan Trumpin taipaleesta presidentiksi. Kirja on miellyttävää luettavaa ja se auttaa ymmärtämään amerikkalaisten äänestyskäyttäytymistä viime presidentinvaaleissa. Annala kirjoittaa selkeää, konstailematonta ja sujuvaa tekstiä. Vaalikampanjan kuvaaminen Alicen, Brianin ja Christiannén kautta elävöittää kirjaa ja tuo Trumpin kampanjaan konkretiaa.”
Kirjojen kuisketta -blogi, 2.2.2020

Toimittaja, tietokirjailija Maria Annala oli keskustelemassa Iowan massiivisista piirivaaleista MTV:n uutisaamussa. Katso haastattelu täältä.

Politiikkaan erikoistunut toimittaja Maria Annala olis vieraana Radio Suomen Illassa. Haastattelun löydät täältä:
Miksi amerikkalaiset äänestivät kiistanalaista johtajaansa ja tekevätkö he sen uudelleen?

Politiikkaradion haastateltavana Trumpin kansa -kirjan kirjoittaja toimittaja Maria Annala. Haastattelun löydät täältä:
Keitä ovat Trumpin kannattajat ja miksi he rakastavat johtajaansa?

 

Annala , Maria

Maria Annala on Yhdysvaltojen politiikkaan erikoistunut uutistoimittaja. Hänen juttujaan ovat julkaisseet säännöllisesti STT, Lännen Media ja Ulkopolitiikka. Koulutukseltaan Annala on yhteiskuntatieteiden maisteri Tampereen yliopistosta ja humanististen tieteiden kandidaatti Helsingin yliopistosta. 

Maria Annala asui Bostonissa 2015–2019 ja kirjoitti suomalaisviestimille ensin Donald Trumpin presidentinvaalikamppailusta ja sittemmin presidenttikaudesta. Amerikan-vuosiensa aikana hän pääsi käymään yli 40 osavaltiossa, vierailemaan kahdesti Valkoisen talon länsisiivessä sekä osallistumaan kummankin suuren puolueen puoluekokoukseen ja Trumpin virkaanastujaisiin. Parhaiten hänet tunnetaan ”sinä toisena blondina”, joka vitsaili Trumpille televisiokameroiden edessä tämän sekoitettua toisiinsa kaksi vaaleahiuksista suomalaistoimittajaa. 

 

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Trumpin kansa – Keitä he ovat ja miksi he rakastavat johtajaansa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *