Ale!

Matti Salminen

Toisinajattelijoiden Suomi

(2 tuotearviota)

13.45 14.90 

 

 

Normaali norm. 26.90 
Innon hinta: 14.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 18.90 
Innon hinta: 13.45 
ISBN: 978-952-264-679-8

Kirjoittaja: Matti Salminen

Julkaisuajankohta: 08 / 2016

Sivumäärä: 360

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kuinka käy yksilön, joka ajattelee toisin kuin vallitseva mielipide haluaisi? Oliko Maiju Lassila pakko tappaa? Kenelle Eetu Salin valmisti tohveleita vankilassa? Miksi Raoul Palmgren kirjoitti V. A. Koskenniemelle hautakirjoituksen tämän vielä eläessä? Mitä Paavo Haavikko sanoi presidentti Mauno Koiviston presidenttikaudesta? Mitä ihmettä Jörn Donner teki sairaalan varastossa?

Tietokirjailija Matti Salmisen teos kertoo ihmisistä kuten Arvid Järnefelt, Olavi Paavolainen, Hella Wuolijoki, Erno Paasilinna, Yrjö Kallinen, Pentti Haanpää, Paavo Rintala, Pentti Linkola ja Paavo Haavikko. Mukana ovat myös yllättävät nimet Oskari Tokoi, K. J. Ståhlberg ja Urho Kekkonen. Oliko Kekkonen – sadan vuoden ajanjaksolla tarkasteluna – Suomen johtava toisinajattelija?

Salminen on käyttänyt kirjan lähdeaineistona kunkin henkilön omaa kirjallista aineistoa – muistelmia, proosaa, puheita ja jopa runoja – mahdollisimman autenttisessa muodossa. Toisinajattelijoiden tarinan kautta avautuu toisenlainen Suomi kuin se, joka meille on varmana tietona annettu.

Matti Salminen on tietokirjailija, yhteiskuntatieteiden maisteri ja toimittaja, joka on työskennellyt ratatöissä, panimossa, tilastotyöntekijänä, toimitussihteerinä, maanviljelijänä, torimyyjänä, kahvila-ravintolayrittäjänä ja freelancerinä. Salmiselta on ilmestynyt neljä tietokirjaa, mm. elämäkerrat Yrjö -Kallisen elämä ja totuus (2011) ja Pentti Haanpään tarina (2013). Lisäksi Salminen on toimittanut neljä Pentti Haanpään teosta: Ilmeitä isänmaan kasvoilla, Eräs avioliitto ja muita kadonneita juttuja, Kauneuden kirous ja Hurja – Pentti Haanpään muistiin-merkinnät 1940–1954.

”Salmisen teoksen soisi kuuluvan itsenäisyytemme juhlavuonna jokamiehen ja -naisen kansalaisvelvoitelukemistoon.” Juha Drufva, Kansan Uutiset 20.1.2017

”Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017 lupaa paljon, jos Matti Salmisen tietokirjasta on osviitaksi tulevalle tarjonnalle. Jos pelkkä ajatus paatoksellisista puheista pienen kansan ilmiömäisestä kehityshistoriasta puuduttaa, katse kannattaa kääntää Toisinajattelijoiden Suomeen. ” Soili Semkina, Kauppalehti 28.9. 2016

”Paljon tärkeämpi taso on se, mitä nämä valtakunnan viralliset urputtajat ovat aikoinaan edustaneet ja etenkin sanoneet. He puhuvat kirjassani omalla äänellään. Lopputuloksena syntyy itsenäisen ajan Suomi toisinajattelijoiden silmin.
Kirjani syvin taso on kansallinen itsetutkiskelu. Siinä me olemme aina olleet todella surkeita mestareita. Olisiko jo aika…” Matti Salminen, Hämeenlinnan Kaupunkiuutiset, 16.11.2016

Artikkeleita ei löytynyt.
Salminen , Matti

Matti Salminen on Lahdessa vuonna 1956 syntynyt tietokirjailija. Vuodesta 1982 lähtien hän on ollut toimittaja. Hän valmistui yhteiskuntatieteiden maisteriksi vuonna 1984 Tampereen yliopistosta. Hän on työskennellyt ratatöissä, panimossa, tilastotyöntekijänä, toimitussihteerinä, maanviljelijänä, torimyyjänä, kahvila-ravintolayrittäjänä ja freelancerinä. Salmiselta on ilmestynyt neljä tietokirjaa, joista Into Kustannus on julkaissut kolme viimeisintä eli Yrjö Kallisen elämä ja totuus (2011), Pentti Haanpään tarina (2013) ja Toisin­ajattelijoiden Suomi (2016). Aikaisemmat teokset olivat Elämmekö valheessa (2007) ja Sadan vuoden inhimillisyys (2008). Lisäksi Salminen on toimittanut neljä Pentti Haanpään teosta: Ilmeitä isänmaan kasvoilla (Into 2013), Eräs avioliitto ja muita kadonneita juttuja (Into 2014), Kauneuden kirous (Into 2015) ja Hurja, Pentti Haanpään muistiinmerkinnät 1940-1954 (Into 2016).

2 arviota tuotteelle Toisinajattelijoiden Suomi

  1. Satu Karivaara

    Tämä kirja on helmi! Suosittelen jokaiselle ja historian opetukseen.

  2. Tapio M

    Kirjassa on monia hyviä oivalluksia ja anekdootteja, mutta kokonaisuutta heikentää merkittävästi kirjoittajan soveltama vahva puolueellisuus. On aika harhaanjohtavaa puhua ”suomalaisista toisinajattelijoista” ja heidän myötään toisinajattelusta ilmiönä, jos mukaan kelpuutetaan ainoastaan poliittisesti ”sopivaa” ideologiaa tunnustavia toisinajattelijoita, ja ”väärin” ajattelevat toisinajattelijat rajataan kokonaan ulkopuolelle.

    Tällainen rajanveto alkaa saada jo suorastaan koomisia piirteitä – kun siis pidetään mielessä, että tarkoituksena alun alkaen piti olla suomalaisten toisinajattelijoiden esitteleminen.

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *