Ale!

Pekka Lehtonen

Tehtävä Tallinnassa

norm. 29.00 
Innon hinta: 24.90 

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-673-6

Kirjoittaja: Pekka Lehtonen

Julkaisuajankohta: 08 / 2016

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Neuvostopropagandaa ja itsenäisyysinnostusta

1960-luvulla Tallinnassa asui kolme suomalaista. Yksi heistä oli nuori Pekka Lehtonen, joka työskenteli Tallinnan radion suomenkielisessä toimituksessa. Hänen tehtävänään oli muokata Suomeen suunnattua propagandaa sellaiseen muotoon, että se saisi suomalaisissa kuulijoissa myönteisen vastaanoton.

Nyt konkaritoimittaja Lehtonen vie lukijan Tallinnan radiotoimitukseen, studioihin ja kahvilaan, jossa kuoharia poksauteltiin joskus jo aamupäivällä. Miten radiossa työskenneltiin? Millaista oli elämä 1960-luvun Neuvosto-Virossa, ja miten ongelmista oli mahdollista raportoida? Millainen oli suhde Moskovan keskusradioon, joka valvoi sisältöjä?

Tehtävä Tallinnassa -muistelmateos päättyy 1990-luvulle, jolloin Lehtonen oli keskellä Viron itsenäistymisen kuohuntaa, raportoimassa pelonsekaisista mutta toivon täyttämistä päivistä. Tulevatko venäläiset sotilaat radiotaloon? Miten maasta tulee itsenäinen?

Pekka Lehtonen (s. 1946) on eläkkeellä oleva ulkomaan kirjeenvaihtaja, joka on työskennellyt mm. Kansan Uutisille, MTV3:lle, Kalevalle, Turun Sanomille, Savon Sanomille, Keskisuomalaiselle, Radio Novalle ja STT:lle. Hänen asemapaikkojaan ovat olleet Moskova, Berliini, Varsova ja Tallinna.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tehtävä Tallinnassa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *