Ale!

Sven Lindqvist

Tappakaa ne saatanat

norm. 9.00 
Innon hinta: 5.00 

Sven Lindqvist tekee kirjassaan kiehtovan ja kylmäävän tutkimusmatkan eurooppalaisen rasismin lähteille. Hänelle holokausti oli osa vanhaa jatkumoa.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-409-1

Kirjoittaja: Sven Lindqvist

Julkaisuajankohta: 08 / 2015

Sivumäärä: 216

Suomentaja: Antero Tiusanen

Alkuperäinen nimi: Utrota varenda jävel

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

”Tappakaa ne saatanat” on ydinlause Joseph Conradin romaanissa Pimeyden sydän (1899). Noilla sanoilla Kurtz kiteyttää eurooppalaisen sivilisaation tehtävän Afrikassa. 1900-luvun taitteessa kansojen alistaminen oli luonnollista, vahvemman oikeutta, joka johti “alempien rotujen” tuhoon.

Kirja on Sven Lindqvistin upeasti kirjoitettu tutkimusmatka eurooppalaisen rasismin lähteille. Hänelle holokausti oli osaa vanhaa jatkumoa: ”Auschwitz oli nykyaikainen, teollinen sovellutus sille tuhoamiselle, jonka varassa Euroopan maailmanherruus oli jo pitkään levännyt. – – Pimeyden sydän on osa Euroopan sydäntä.”

Pokkaripainos sisältää Olli Löytyn uuden esipuheen.

Tappakaa ne saatanat julkaistiin Ruotsissa pokkarina ensimmäisen kerran 1993, jolloin se myi 36 000 kappaletta, ja lisäpainos vuodelta 2011 myi 3 400 kappaletta.

Lindqvist , Sven

Sven Lindqvist on Ruotsin kirjallisuuden suuria kosmopoliitteja, intellektuelli, jonka yli 30 kirjaa ovat herättäneet keskustelua 1950-luvulta alkaen. Lindqvist on asunut pitkään Kiinassa ja Latinalaisessa Amerikassa ja muuttanut kokemuksiaan arvostetuiksi kirjoiksi. Tappakaa ne saatanat (alkuteos 1992) on hänen ehkä tunnetuin teoksensa, joka on käännetty usealle kielelle.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tappakaa ne saatanat”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Tappakaa ne saatanat on jo vanha kirja, mutta se on tänään aivan yhtä ajankohtainen kuin ensi kertaa ilmestyessäänkin. Rasismi ei ole hävinnyt maailmasta, mutta sen alkuperä ja juuret näyttävät hämärtyneen. Tämä kirja valottaa eurooppalaista rasismia Euroopan valtioiden siirtomaapolitiikassa.”  Luopioisten kasvisto, 2.9. 2015

Rasismin juuria. Savon Sanomat, 8.1.2015