Ale!

Kalle Kniivilä

Tanjan katu – Elämää Pietarissa 1917–2017

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 21.90 
Pokkari norm. 10.00 
E-kirja (EPUB) norm. 17.90 
ISBN: 978-952-264-824-2

Kirjoittaja: Kalle Kniivilä

Julkaisuajankohta: 10 / 2017

Sivumäärä: 270

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , ,

 

Vuosi 1917 on alullaan Petrogradissa, sotaa käyvän Venäjän pääkaupungissa. Savitševin perhe asuu kauniissa, kolmikerroksisessa kivitalossa Vasilinsaarella, jossa he pitivät leipomoa ennen vallankumousta. Perheen nuorin tytär Tanja Savitševa syntyy vuonna 1930. Kun sota alkaa, Tanjan perhe jää kaupunkiin, joka pian joutuu saksalaisten saartamaksi. Yksi toisensa jälkeen perheenjäsenet kuolevat nälkään. Tanja kirjoittaa kuolinpäivät muistikirjaansa. Viimeiseksi merkinnäksi jää tämä: ”Äiti 13. toukokuuta kello 7.30 aamulla 1942. Savitševit ovat kaikki kuolleet. Vain Tanja on jäljellä.”

Tanjan ja muiden samalla pienellä kadulla asuneiden kertomukset elämästä Pietarin kaupungissa vallankumouksesta kuluneiden sadan vuoden aikana ovat nyt ilmestyvän Kalle Kniivilän teoksen Tanjan katu kulmakivi. Kirja ei kerro eliitin valtataisteluista, vaan siitä, miten vuosisadan 1917–2017 mullistukset Venäjällä ovat vaikuttaneet arkielämään. Elämää käydään läpi vuosikymmenittäin ja tärkeimpänä aineistona toisen maailmansodan jälkeiseltä ajalta toimivat Tanjan kadun asukkaiden haastattelut.

Kirja päättyy kommunistien vapunviettoon Pietarissa vallankumouksen juhlavuonna 2017. Talous on kriisissä ja Venäjä käy sotaa. Mitä vallankumous merkitsee tämän päivän pietarilaisille ja minne Venäjä on matkalla?

Kalle Kniivilä Ylen Aamu-tv:ssä 9.10.2017

//player.yle.fi/assets/js/embed.js

Kniivilä , Kalle

Kalle Kniivilä on Malmössä ilmestyvän Sydsvenska Dagbladetin Venäjään erikoistunut toimittaja. Neuvostoliiton hajotessa hän oli Kansan Uutisten kirjeen­vaihtaja Moskovassa. Kniivilä on opiskellut venäjää Leningradin yliopistossa ja Itä-Euroopan tutkimusta Lundin yliopistossa. Viime vuosina hän on tehnyt säännöllisesti juttumatkoja Venäjälle ja muihin entisiin neuvostotasavaltoihin,  joiden pohjalta Kniivilä on kirjoittanut neljä kiiteltyä tietokirjaa. “Putinin väkeä – Venäjän hiljainen enemmistö” palkittiin lokakuussa 2014 Kanava-palkinnolla.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tanjan katu – Elämää Pietarissa 1917–2017”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Kiehtova teos raa’asta venäläisestä arjesta sadan vuoden ajalta – Jännittävä ja liikuttava.”
Sydsvenskan

”Kirja on helmi. Se nostaa esille sen, missä monet historioitsijat epäonnistuvat – se näyttää, kuinka yksilö kärsii valtaapitävien oikuista, sodasta, yhden kansan katastrofeista.”
Blekinge Läns Tidning

”Hienovarainen historiateos – Lukija saa kohdata ihmiset ja itse pohtia historiaa ja omaa aikaamme.”
Göteborgs-Posten

Kalle Kniivilä lunastaa neljännellä Venäjästä ja entisestä Neuvostoliitosta kirjoittamallaan teoksella paikan Venäjä-kirjoittajien etujoukossa. “
Jarmo Koponen, 10.10.2017

Kalle Kniivilä luo upeaa historiaa Pietarin Vasilinsaaren jokapäiväisestä elämästä.”
Keskisuomalainen 7.10.2017