Ale!

Antto Terras

Tallinnan tappajat – Viron veriset vuodet

norm. 27.00 
Innon hinta: 21.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523511019

Kirjoittaja: Antto Terras

Julkaisuajankohta: 6 / 2019

Sivumäärä: 240

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Humoristisista tietokirjoistaan tunnettu Antto Terras johdattelee meidät uutuuskirjassaan Tallinnan tappajat juuri itsenäistyneen Viron kriminaaleihin kulisseihin. Levotonta aikakautta kesti yli 20 vuotta. Vielä tänäänkin selvitellään silloin tehtyjä laittomuuksia, ja etsitään kadonneiksi jääneitä miehiä ja Mersuja. 

Kiireisimpänä vuotena – 1994 – Virossa tapettiin yksi ihminen päivässä. Aina asialla ei ollut ”Viron mafia”, jonka koko olemassaolo ja määritteleminen on sekin yksi tämän tietoteoksen tehtävistä. Tuolloin halpaa ei ollut ainoastaan alkoholi ja viihtyminen – ihmishenkikin oli hinnoiteltu, ja se maksoi tuhat dollaria. 

Virolle vahingossa annettu vapaus toi mukanaan valtatyhjiön, eikä yhdessä yössä poliisiksi muuttunut neuvostomiliisi voinut vahvimmilleen mitään. Alkoi omaisuuksien, oikeuksien ja kohtaloiden uusjako, jossa häviäjiä oli enemmän kuin voittajia. 

Kirjaan kootut kymmenet esimerkkitapaukset on taustoitettu ja varustettu olosuhdeselvityksin, jotta myös post-neuvostoliittolaista elämänmenoa tuntematon voi ymmärtää tapahtuneet kamaluudet oikeissa mitta­suhteissa.        

Tallinnan tappajat ei sovi herkimmille lukijoille!  (K18)

Terras , Antto

Kirjailija Antto Terras syntyi vuonna 1973 Tallinnassa, silloisessa Neuvostoliitossa. Viron itsenäistymistä seurannut mielipuolisuuden aika ajoi hänet Suomeen vuonna 1991. Teos on yhteenveto aikakaudesta, jolta Terras itsensä säästi, mutta joka osoittautui kohtalokkaaksi koko hänen sukupolvelleen. Antto Terraksen esikoisteos Stockmann Yard – Myymäläetsivän muistelmat ilmestyi 2015. Tallinnan tappajat on hänen kuudes julkaistu kirjansa.   

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tallinnan tappajat – Viron veriset vuodet”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Virossa on vanha hajuvesien ja pimeän viinan ostamisen ja juomisen perinne, kun ei neuvostoaikaan oikeaakaan saanut mistään. Viinakauppiaisiin luotettiin. Yksi häiskä Pärnussa osti kymmenen tynnyriä teollisuuspirtua, pullotti sen oikean viinan pulloihin ja myi asiakkailleen. 68 menetti siinä suoraan henkensä, ja jälkiseuraamuksiin lähes 30, Terras kertoo.”
Ilta Sanomat, 15.6.2019

”Kieltämättä Antto Terraksella on sana hallussaan. Hän kirjoittaa uudelleen itsenäistyneen Viron rikollisuudesta niin hirtehisesti, että teksti karmeista veriteoista naurattaa ja kauhistuttaa yhtä aikaa. ”
Kainuun Sanomat, 20.8.2019

Antto Terraksen virtuoosimainen sanankäyttö nostaa Tallinnan tappajat uudelle tasolle. Hieman ronskimpaa kesälukemista etsivälle Tallinnan tappajat on napakymppi.”
Kirjavinkit, 12.7.2019