Ale!

Jesper Huor

Talebaneja odotellessa

norm. 23.00 
Innon hinta: 5.00 

Tämä matkakertomus on persoonallinen kuvaus ihmisistä aikamme kenties polttavimman konfliktin keskiössä. Se kertoo maailmankuvien törmäyksistä anarkian, kauhun ja kauneuden piinaamassa todellisuudessa.

Loppuunmyyty

ISBN: 9789522640994

Kirjoittaja: Jesper Huor

Julkaisuajankohta: 11 / 2011

Sivumäärä: 244

Suomentaja: Riikka Toivanen

Alkuperäinen nimi: I väntan på talibanerna. Afghanistan inifrån, Ordfront 2010.

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Kerran Afganistan oli maailman keskipiste. Sieltä käsin hallittiin valtakuntia, jotka ulottuivat Euroopasta Kiinaan ja Intiaan saakka. Tänään se on maailman kriisipesäke, suurvaltojen ja fanaatikkojen välisten konfliktien näyttämö, jossa asuu köyhä, nälkäinen ja hampaisiin asti aseistautunut kansa.

Kabul tukikohtanaan freelance-toimittaja Jesper Huor matkustaa ympäri Afganistania ja käy monissa vaarallisissa ja ihmeellisissä paikoissa. Matkoillaan hän tapaa kaikenlaista väkeä: koulutyttöjä, pyhiä miehiä, runoilijoita, feministejä, oopiuminviljelijöitä – ja terroristeja.

Hän painii suurten kysymysten kanssa: Mitä talebanin päässä liikkuu? Millaista on naisten elämä? Ja miksi kaikki menee päin helvettiä? Myös kevyemmän sarjan pohdiskelut saavat sijansa: Mistä Kandaharissa saa lattea? Miksi ISAF-sotilaat läträävät vessassa?

Hän seuraa amerikkalaista Task Force Fury -joukkoa partioretkelle ja juhlii sekopäiden kanssa, jotka ovat vannoneet keskenään levittävänsä ateismia – maailman uskonnollisimmassa ja konservatiivisimmassa maassa.

Artikkeleita ei löytynyt.
Huor , Jesper

Jesper Huor on kirjailija ja toimittaja, joka on työskennellyt mm. Dagens Nyheterille, Svenska Dagbladetille ja Ruotsin radiolle. Hänen esikoisteoksensa Sista resan till Phnom Penh oli arvostelumenestys, joka on käännetty norjaksi ja tanskaksi.

Huor on käynyt laajoilla juttumatkoilla Etelä-Amerikassa, Kiinassa ja Kaakkois-Aasiassa ja kulkenut George Orwellin jalanjäljillä Burman diktatuurissa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Talebaneja odotellessa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *