Ale!

Tariq Ali

Taistelu Pakistanista

norm. 26.00 
Innon hinta: 5.00 

Pakistania revitään kahtaalle: sillä on velvoitteita länsiliittolaisiaan kohtaan ja kulttuurisia siteitä itään. Taistelu Pakistanista on Tariq Alin mukaansatempaava analyysi maasta, jonka tulevat tapahtumat vaikuttavat koko maailmaan.

Loppuunmyyty

ISBN: 9789522640833

Kirjoittaja: Tariq Ali

Julkaisuajankohta: 08 / 2011

Sivumäärä: 320

Suomentaja: Risto Tiittula

Alkuperäinen nimi: The Duel - Pakistan on the flight path of American power, Simon and Schuster UK Ltd, 2008.

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

Viime vuosina Pakistan on syöksynyt kaaokseen. Kansalaissotaa lähenevän poliittisen kiistan piinaama maata revitään kahtaalle: sillä on velvoitteita länsiliittolaisiaan kohtaan ja kulttuurisia siteitä itään. Koska Pakistan on vahva muslimivaltio, sillä on ydinvoimaa ja se oli al-Qaidan edesmenneen johtajan, Osama bin Ladenin piilopaikka, maan tulevat tapahtumat vaikuttavat koko maailmaan.

Taistelu Pakistanista on harvinaislaatuinen ensikäden tutkimuksiin ja omakohtaiseen tietoon perustuva analyysi tästä piinatusta, mutta vahvasta kansakunnasta. Tariq Ali tuntee henkilökohtaisesti monia Pakistanin poliittisia vaikuttajia, ja hän tarkastelee maan poliittisen järjestelmän viimeaikaista rakoilua hallinnon avainhenkilöiden välisten ristiriitojen kautta.

Mukaansa tempaava teos muistuttaa jännityskertomusta ja sisältää dramaattisia käänteitä, mutta tarjoaa myös toivoa: vaikka Pakistanin rajaseudut ruokkivat militantteja islamisteja, yli puolet vaaleissa annetuista äänistä on jo pitkään mennyt maallisille puolueille. Siten Pakistanissa on olemassa vahva perusta demokraattiselle muutokselle, jota edesauttaisi parhaiten maareformi, naisten aseman parantaminen ja mielen avaaminen.

Artikkeleita ei löytynyt.
Ali , Tariq

Kansainvälisesti tunnettu toimittaja, kirjailija ja poliittinen kommentaattori Tariq Ali (s. 1943 Lahoressa, joka kuuluu nykyisin Pakistaniin) on saanut koulutuksensa Britanniassa. Hän on New Left Review’n ja Sin Permisonin toimituskunnan jäsen ja avustaa säännöllisesti The Guardian, CounterPunch ja London Review of Books -lehtiä. Ali on kirjoittanut runsaat 20 teosta maailmanhistoriasta ja -politiikasta, seitsemän romaania sekä elokuva- ja teatterikäsikirjoituksia. Hänen varhaisesta tuotannostaan on suomennettu Tämän päivän vallankumous (WSOY 1969). Ali vieraillut Suomessa 1965 ja 1970 ja viimeksi toukokuussa 2010 Maailma kylässä -tapahtumassa.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Taistelu Pakistanista”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *