Ale!

Suoranta Juha & Ryynänen Sanna 

Taisteleva tutkimus

norm. 27.00 
Innon hinta: 19.90 

Taisteleva tutkimus on perusteos, joka esittelee ”taistelevat” tutkimusmenetelmät. Se on ensimmäinen suomenkielinen esitys kantaa ottavista ja toiminnallisista tutkimusperinteistä sekä tutkimuksesta aktivismina.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-297-4

Kirjoittaja: Suoranta Juha & Ryynänen Sanna 

Julkaisuajankohta: 04 / 2014

Sivumäärä: 320

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Taisteleva tutkimus on ensimmäinen suomenkielinen perusteos ”taistelevista” tutkimusmenetelmistä. Taisteleva tutkimus tarkoittaa kriittisesti kantaa ottavaa ja toiminnallista tutkimusta, jossa sosiaalista todellisuutta tarkastellaan ja maailmaa muutetaan yhdessä eri toimintakentillä työskentelevien ihmisten kanssa.

Ehdotamme kirjassamme, että yhteiskuntatieteilijän tehtäväksi on kirjoittamisen ja julkaisemisen lisäksi tullut osallistuminen ja yhteistoiminta. Kirjassa kootaan yhteen eri tutkimusperinteitä, kuten sorrettujen ja vapautuksen pedagogiikka, kriittinen psykologia, kriittinen ja osallistuva toimintatutkimus, julkinen sosiologia, työläistutkimus, sosiologinen aikalaisanalyysi ja yhdessä kulkemisen menetelmä.

Taisteleva tutkimus rohkaisee yhteiskuntatieteellisten alojen opiskelijoita vaikuttamaan yhteisiin asioihin ja tarttumaan toimeen. Se neuvoo kansalaistoimijoita tutkimuksen ja aktivismin yhdistämiseen ja antaa välineitä elämänolosuhteiden parantamiseksi.

”Taisteleva tutkimus on ilman muuta uraauurtava teos aiheesta, josta ei suomeksi ole aikaisemmin näin perusteellisesti kirjoitettu!”
>> Pentti Stranius, Kansan Uutiset, Verkkolehti 11.7.2014

>> Kirjan verkkosivut

Ryynänen , Sanna
Sanna Ryynänen (s. 1972) on sosiaalipedagogiikkaan erikoistunut yhteiskuntatieteilijä ja Itä-Suomen yliopiston sosiaalipedagogiikan yliopistonlehtori (ma). Hänen tutkimustyössään yhdistyvät halu tukea eriarvoisuuden vastavoimia ja vastarintoja sekä tiiviit siteet Brasiliaan. Ryynänen on asunut, opiskellut ja opettanut Brasiliassa sekä tehnyt siellä vapaaehtoistyötä ja tutkimusta. Lue lisää..
Suoranta , Juha
Juha Suoranta (s. 1966) on kirjoittanut kymmeniä kirjoja. Hän intoilee sellaisen yhteiskuntatieteen puolesta, joka tarjoaa taisteluvälineitä ihmisten elämänolosuhteiden parantamiseksi yhdessä heidän kanssaan. Piilottajan päiväkirjassa (2010) Juha Suoranta raportoi kriittisestä toimintatutkimuksesta, jolla hän auttoi ahtaalle Suomessa joutunutta alaikäistä turvapaikanhakijaa. Yhdessä Sanna Ryynäsen kanssa kirjoittamassaan teoksessa Taisteleva tutkimus (2014) Suoranta esitteli laajasti toiminnallisia ja yhteiskuntaa muuttamaan tähtääviä tutkimusmenetelmiä. Trilogian päättävässä osassa Paulo Freire – Sorrettujen pedagogi Suoranta tarkastelee terävästi kriittisen toimintatutkimuksen pioneerin Paulo Freiren elämää ja ajattelua. Päivätyönsä hän tekee Tampereen yliopiston aikuiskasvatuksen professorina. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Taisteleva tutkimus”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *