Ale!

Timo Kalevi Forss

Tähdet meren yllä – Suomalaisen tangon tarina

9.90 26.90 

E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 9.90 
Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 
ISBN: 9789523511002

Kirjoittaja: Timo Kalevi Forss

Julkaisuajankohta: 6 / 2019

Sivumäärä: 300

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Tähdet meren yllä -kirja kertoo suomalaisen tangon tarinan 1910-luvulta tähän päivään. Se esittelee kansallisaarrettamme niin tanssilavojen ikisuosikkina kuin monikerroksisena kulttuurisena ilmiönä. Tango on jättänyt musiikin lisäksi pysyvät jäljet muun muassa suomalaiseen elokuvaan aina Suomi-filmistä Aki Kaurismäkeen ja Markku Pölöseen. Sen sointi kuuluu niin rockissa ja jazzissa kuin kansanmusiikissa ja nykymusiikissa. Kirjassa ollaan myös suomalaisen tangon jäljillä maamme rajojen ulkopuolella Saksassa ja Ruotsissa.

Tähdet meren yllä esittelee keskeisimmät säveltäjät, sanoittajat ja sovittajat kuten Toivo Kärjen, Unto Monosen, Reino Helismaan, Juha Vainion, M. A. Nummisen ja Esa Pulliaisen. Solisteista mukana ovat muun muassa Henry Theel, Olavi Virta, Reijo Taipale, Eino Grön, Taisto Tammi, Rauli Badding Somerjoki, Topi Sorsakoski, Jari Sillanpää, Tuomari Nurmio, Arja Koriseva, Yona ja Kyösti Mäkimattila. Oman näkemyksensä suomalaisesta tangosta kertovat myös huuliharppukvartetti Sväng ja musiikin tutkija Alfonso Padilla.

 

Artikkeleita ei löytynyt.
Forss , Timo Kalevi

Timo Kalevi Forss (s. 1967) on helsinkiläinen tietokirjailija, toimittaja ja muusikko. Hän on julkaissut muun muassa rocklyriikka-antologian Alumiinikuu sekä tietokirjat Toverit herätkää – poliittinen laululiike SuomessaKarjala edestakaisin, Napakirja ja Gösta Sundqvist – Leevi and the Leavingsin dynamo. Toimittajana Forss on kirjoittanut lukuisia juttuja muun muassa Voimaan ja Like Uutisiin sekä tehnyt ohjelmia Radio Helsinkiin.

Forss soittaa kitaraa yhtyeissä The Atomic Blast ja Amurin Tiikerit. Hänet tunnetaan myös lauluntekijänä, erityisesti sanoittajana, ja hänen tekstejään ovat esittäneet muun muassa Freud, Marx, Engels & Jung, Vibrakööri, Muska, Danny, Tumppi Varonen ja Sinikka Sokka.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Tähdet meren yllä – Suomalaisen tangon tarina”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Suomalaista tangoa ovat vieneet eurooppalaiseen tietoisuuteen muun muassa Aki Kaurismäen elokuvat, FINtango-festivaali Saksassa ja monet suomalaiset esiintyjät kiertueillaan. Näin sanoo tietokirjailija Timo Kalevi Forss, joka on juuri kirjoittanut kirjan Tähdet meren yllä: suomalaisen tangon tarina.
– ’Ajattelin aikaisemmin, että suomalaisessa tangossa saksalaisia viehättävät melankolia ja tuska. Saksassa käytyäni oivalsin, että muunmaalaisiin tangossa voi vedota vahva luontosuhde. Tangossa puhutaan aina tuomesta, pihlajasta tai vesistöstä. Satumaa-tangossakin on luontovertauksia. Saksa ja Buenos Aires eivät näytä samanlaiselta kuin Suomen luonto, sanoo Forss.'”
Yle, 21.10.2019

Tähdet meren yllä on helposti lähestyttävää popularisoitua historiaa, joka pohjautuu vankkaan lähdeluetteloon. Puhuttaessa suomalaisesta tangosta puhutaan Kärjen ja Monosen tangoista, jotka soivat vielä tanssilavoilla kesäisin. Suomalainen tango on tänään myös muuta, kuten nuoret muusikot ovat omilla levyillään osoittaneet. Eläköön suomalainen tango!”
Koti-Lappi, 18.7.2019

”Tango on juurtunut syvälle suomalaisen populaarimusiikin olemukseen ja historiaan ja tätä tietokirjailija ja muusikko Timo Kalevi Forss esittelee ansiokkaasti kirjassaan Tähdet meren yllä : suomalaisen tangon tarina. Kirja on vaikuttava perusteos suomalaisten rakastamasta tangosta.”
Kirjavinkit, 23.8.2019

”Kirjavinkki: Tähdet meren yllä kokoaa yksiin kansiin suomalaisen tangon tarinan 1910-luvulta nykypäivään. Kirja esittelee tangon keskeisimmät säveltäjät, sanoittajat ja soittajat Toivo Kärjestä
Juha Vainioon sekä solisteista mm. Olavi Virran ja Reijo Taipaleen.”
Oma Aika, 14.8.2019

”Tango soimaan! Sä kuulut päivään jokaiseen… Kun tango rantautui Suomeen 1910-luvulla, alkoi uskomaton kertomus, suomalaisen tangon tarina. Tähdet meren yllä valottaa kansallisaarrettamme
niin tanssilavojen suosikkina kuin kulttuurisena ilmiönä.”
Viva, 1.8.2019

”Kirjassa väläytellään useitakin uusia suuntia suomitangolle.”
Pohjalainen, 10.7.2019

”Niin satumaisia syvämerkityksiä kantavaa musiikkia tango Suomessa on, että tuntuu erikoiselta, miten vähän aiheesta on tehty kirjoja.”
Keskisuomalainen, 13.7.2019

”Lukijalle on tarjolla herkullinen kertomus Timo Kalevi Forssin kirjoittamassa Suomalaisen tangon tarinassa.”
Karjalainen, 20.6.2019

Timo Kalevi Forss ja hänen kirjansa haastateltavat antaa ymmärtää, että suomalaisen tangon tulevaisuus ulkomailla on paljon valoisampi kuin kotimaassa. Ulkomailla tangossa on muodikasta Suomi-eksotiikkaa; kotimaassa vetovoimaa himmentää markkinavetoinen tusinatangon leima. Forss nostaa esiin muun muassa Saksassa järjestettävien FINtango-festivaalien suosion. Kirjassa haastateltu Kyösti Mäkimattila povaa suomitangon kohtaloksi ajautumista marginaaliin ja sulautumista pop-iskelmään. Myös hän peräänkuuluttaa uudistumista, jotta laji pysyisi elossa.” Ilkka, 10.7.2019

”Tämä todella hyvin tehty kirja käsittelee tangomusiikin historiaa maassamme. Eikä miten hyvänsä. Tuoretta on Forssin teksti ja tiedottavaa. Hyvä kirja. Kertakaikkiaan.”
Joukon Taideblogi -kirjallisuusblogi, 12.9.2019