Ale!

Salla Tuomivaara

Syötävät koirat ja sympaattiset siat – Eläinten kohtaamisesta

norm. 27.00 
Innon hinta: 21.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523512740

Kirjoittaja: Salla Tuomivaara

Julkaisuajankohta: 12 / 2019

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , ,
Jaa tämä:

Syötävät koirat ja sympaattiset siat – Eläinten kohtaami­sesta johdattaa pohtimaan monimuotoisia suhteitamme muihin eläimiin. Kirjoittaja kertoo kohtaamisistaan eläinten kanssa niin pekingiläisellä koiratarhalla ja suomalaisessa teurastamossa kuin sappikarhujen turvakodissa Sichuanissa ja omassa lapsuudenkodissaan. Käytännön eläinkokemukset ja -kohtaamiset johdattavat pohtimaan eläinkuvaamme ja eläinkäsityksiämme, eläinten oikeuksien perusteluja, erilaisten kulttuurien tapaa suhtautua eläimiin ja ristiriitoja erilaisten eläinasenteiden välillä. Otto-ketun elämän ja vaaleanpunaisten delfiinien tilanteen ohella kirja käsittelee kulttuurimme ihmiskeskeisyyttä ja eläinten kognitiivisia kykyjä. Välillä rapsutellaan härkiä ja väistellään kiinalaisessa kodissa vilistäviä torakoita, mutta pohditaan myös antropomorfismia ja liha- normia.

Osansa kirjassa saavat myös luonnonvaraisten eläinten kutistuva elintila, Särkänniemen delfinaarion tarina, eläinten pidon muuttuvat normit ja globaalisti yhdenmukaistuva ruoantuotanto. Onko meidän mahdollisuutta siirtyä kohti yhteiskuntaa, joka kunnioittaisi lajienvälistä oikeudenmukaisuutta ja millainen se olisi?

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Syötävät koirat ja sympaattiset siat – Eläinten kohtaamisesta”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Salla Tuomivaara kirjoittaa täsmällisesti mutta tunteisiin vedoten. Eläinkohtaamiset ovat suoraan Tuomivaaran omasta elämästä, mutta lähdeviitteet vilisevät tieteellisen tutkimuksen kovaa ydintä ja virallisia raportteja. Asiapohjalta Tuomivaaran suojausta on vaikea murtaa.”
Kulttuuritoimitus, 15.2.2020

Salla Tuomivaara on äskettäin julkaissut eläinten kohtaamisesta tietokirjan Syötävät koirat ja sympaattiset siat, jossa kohdataan eläimiä Suomessa ja Kiinassa, jossa Tuomivaara pitkään asui.”
Kehityslehti.fi, 26.2.2020

”Salla Tuomivaara tarttuu tähän ristiriitaan ja yrittää ylittää sen. Lemmikkieläimet kohdataan, koska ne nähdään yksilöinä. tuotantoeläimet ovat vain yhtä ja samaa lihamassaa, eikä niillä ole muuta kuin taloudellista ja ehkä kulinaarista arvoa. Koska kyse ei ole ei teoretisoinnista yleisellä tasolla vaan konkretiasta, Tuomivaara vierailee henkilökohtaisesti eläinten luona. Hän kohtaa niin yksilöeläimiä kuin tuotantoeläimiä eri paikoissa – Espoossa ja Pohjanmaalla, Pariisissa ja Kiinassa.”
Demokraatti, 3.3.2020

Syötävät koirat ja sympaattiset siat onnistuu herättämään ajatuksia. En varmastikaan ole ainoa lukija, jota kirja tökkii entistä kasvispitoisemman ruokavalion pariin. Olen myös entistä vakuuttuneempi siitä, että turkistarhauksella ei elinkeinona ole minkäänlaista sijaa Suomen kaltaisessa maassa.”
Kirjavinkit, 27.1.2020