Ale!

Heikki Hiilamo

Syntymättömät lapset – väestökysymys Suomen perhepolitiikassa

norm. 27.00 
Innon hinta: 21.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523515000

Kirjoittaja: Heikki Hiilamo

Julkaisuajankohta: 3 / 2021

Sivumäärä: 180

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsana tuotteelle
Jaa tämä:

Tutkimusten mukaan suomalainen hyvinvointivaltio tarvitsisi enemmän lapsia, ja ihmiset haluaisivat saada enemmän lapsia, mutta syntyvyys laskee.
Kirjassa kerrotaan, miksi syntyvyys laski niin voimakkaasti vuosien 2010- 2019 välillä ja miten tämä aikakausi suhtautuu kahteen aiempaan syntyvyyden laskukauteen itsenäisyyden alussa ja 1960-luvulla.

Syntyvyyden laskua sekä perhetukien ja syntyvyyden välistä yhteyttä selitetään mikrotalousteorian, tasa-arvoteorian ja sosiaalisen vuorovaikutuksen teorian avulla. Kirja vastaa neljään yksinkertaiseen kysymykseen: Miksi syntyvyys laskee? Mitä syntyvyyden laskusta seuraa? Mitä syntyvyyden laskulle on yritetty tehdä? Mitä sille pitäisi tehdä?

Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sekä Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo on julkaissut aikaisemmin muun muassa kirjan Uusi hyvinvointivaltio (2011) sekä valtion tiedonjulkistamispalkinnon saaneen kirjan Hyvinvoinnin vakuutusyhtiö (2015).

Artikkeleita ei löytynyt.
Hiilamo , Heikki

Helsingin yliopiston sosiaalipolitiikan professori Heikki Hiilamo on toiminut sote-uudistuksen valmistelussa asiantuntijana kolmessa keskeisessä työryhmässä. Hän on aikaisemmin julkaissut muun muassa kirjan Uusi hyvinvointivaltio (Into 2011) sekä toimittanut yhdessä Hennamari Mikkolan ja Jenni Blomgrenin kanssa kirjan Kansallista vai paikallista? Puheenvuoroja sosiaali- ja terveyden­huollosta (Kela 2012).

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Syntymättömät lapset – väestökysymys Suomen perhepolitiikassa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *