Ale!

 Rauli Partanen, Harri Paloheimo & Heikki Waris

Suomi öljyn jälkeen

2.95 5.00 

2010-luvulla tuotanto vähenee ja öljyn hinta nousee pilviin. Mitä tekee Suomi – tuo pieni pohjoinen maa, jolla ei ole omaa öljyntuotantoa? Miten turvataan hyvinvointivaltio, kun öljyn nouseva hinta tekee länsimaiden talouskasvun yhä vaikeammaksi? Tieto-Finlandiaehdokas sekä Kanava-tietokirjapalkintoehdokas 2013!

Normaali 26.00  5.00 
Pokkari 15.00  2.95 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) 16.90  5.00 
ISBN: 978-952-264-196-0

Kirjoittaja:  Rauli Partanen, Harri Paloheimo & Heikki Waris

Julkaisuajankohta: 04 / 2013

Sivumäärä: 341

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Tieto-Finlandiaehdokas sekä Kanava-tietokirjapalkintoehdokas 2013!

2010-luvulla tuotanto vähenee ja öljyn hinta nousee pilviin. Mitä tekee Suomi – tuo pieni pohjoinen maa, jolla ei ole omaa öljyntuotantoa? Miten turvataan hyvinvointivaltio, kun öljyn nouseva hinta tekee länsimaiden talouskasvun yhä vaikeammaksi?

Elintasomme on rakennettu suomalaisen sisun lisäksi halvalla öljyllä, ja öljyn mukana elintasomme myös seisoo tai kaatuu. Onko Suomella suunnitelmat valmiina, kun ne kaikkein suurimmat saantivaikeudet saapuvat eli kun öljyntuotanto siirtyy yhä kriisiherkemmille alueille?

Mihin oikeasti riittävät Suomen bioenergiavarat ja biojalostamokapasiteetti? Onko Suomi häviäjä suuressa kuviossa, jossa voittajia ovat öljyn nettoviejät eli Saudien prinssit, öljy-yhtiöiden suuromistajat ja johtajat, Venäjän oligarkit ja Länsi-Afrikan diktaattorit?

Tieto-Finlandia-raadin perusteluja ehdokkuudelle:

”Poikkeuksellisen painavaa asiaa: mitä tapahtuu kun halpa eli helposti saatava öljy loppuu? Ympäristökirjan näköinen teos paljastuu jokamiehen kansantaloustiedoksi. Energiaa koskevia faktoja analysoidaan systemaattisesti ja väitteitä peräänantamattomasti. Viimeisten lukujen skenaarioissa hahmotellaan useita vaihtoehtoisia tulevaisuuksia kalliin energian maailmassa – niin hallittuja kuin hallitsemattomia. Tekijät herättävät lukijan omantunnon: mitä voin tehdä paitsi oman energiankäyttöni, myös maani ja koko maailman energiankäytön muuttamiseksi?”

Kanava-tietokirjapalkintoehdokkuuden 2013 perustelut:

”Tekijäkolmikko osoittaa paasaamatta, että elämme jatkuvassa pyramidihuijauksessa ja että ihmiskunnalla ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa öljyn polttaminen. Teos kertoo sen saarnaamatta, jäätävän rauhallisesti yksiselitteisiin tosiasioihin pohjautuen ja ilman päälleliimattua toimenpideohjelmaa. Teokseen on koottu kaikki olemassa oleva tieto öljyn loppumisesta ja ratkaisut jätetään lukijan tehtäväksi.”

Partanen , Rauli
Rauli Partanen on energiaa, öljyä, resurssiniukkuutta ja näiden kytköksiä yhteiskunnassa tutkivan ASPO-Finland ry:n perustajajäsen. Hän pitää aiheesta suosittua blogia. Ennen yrittäjäksi ja kirjailijaksi ryhtymistä hän on ollut koulutus-, suunnittelu- ja johtotehtävissä. Vastapainoksi hän harrastaa ja opettaa capoeiraa. Lue lisää..
Heikki Waris on perustajaosakas Coreorient Oy:ssä, joka neuvoo yrityksiä öljyhuippuun valmistautumisessa. Aiemmin hän on työskennellyt Nokian Tutkimuskeskuksessa. Hän on ASPO Finland ry:n perustajajäsen ja keskittyy talous-, turvallisuus- ja poliittisiin kysymyksiin. Lue lisää..
Harri Paloheimo on Coreorient Oy:n toimitusjohtaja ja ASPO Finland ry:n perustajajäsen. Hän tekee väitöskirjaa ilmastonmuutos-, energia-, öljy- ja resurssiniukkuuskysymyksistä. Hän on ollut Nokiassa kestävän kehityksen tutkimusryhmän vetäjä ja liiketoimintainnovaatioiden kehittäjä. Lue lisää..

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomi öljyn jälkeen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *