Ale!

Pekka Korpinen

Suomi kääntyy länteen

norm. 29.00 
Innon hinta: 10.00 

Suomi kääntyy länteen on selkeä esitys euron kriisistä ja euroskleroosin syistä. Pystytäänkö eurojärjestelmän valuvikoja korjaamaan, vai olisiko Suomen viisainta erota tulonsiirtounioniksi muuttuneesta rahaliitosta ja hakeutua lähemmäksi muita pohjoismaita? Pitäisikö siis Nordek jossakin muodossa herättää henkiin? Mikä vaikutus Britannian erolla EU:sta on? Kuinka unionia tulisi uudistaa? Nämä ja muut integraatiota ravistelevat kysymykset tulevat hallitsemaan keskustelua myös Suomessa lähivuosina.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-761-0

Kirjoittaja: Pekka Korpinen

Julkaisuajankohta: 4 / 2017

Sivumäärä: 260

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Alkuinnostuksen jälkeen euro on osoittautunut pettymykseksi. Pystytäänkö eurojärjestelmän valuvikoja korjaamaan, vai olisiko Suomen viisainta erota tulonsiirtounioniksi muuttuneesta rahaliitosta ja hakeutua lähemmäksi muita pohjoismaita? Pitäisikö siis Nordek jossakin muodossa herättää henkiin? Mikä vaikutus Britannian erolla EU:sta on? Kuinka unionia tulisi uudistaa? Nämä ja muut integraatiota ravistelevat kysymykset tulevat hallitsemaan keskustelua myös Suomessa lähivuosina.

Hallituksen iltakoulupöytäkirjoja hyväksi käyttäen entinen pääministerin sihteeri Pekka Korpinen tuo esiin erittäin salaisena piilossa pitkään ollutta uutta tietoa Suomen ja EEC:n vapaakauppasopimusneuvotteluista, Neuvostoliiton voimakkaasta painostuksesta ja presidentti Urho Kekkosen valinnasta poikkeuslailla. Suomen tie länteen ja eurojärjestelmän osaksi on ollut luultua kuoppaisempi.

Valtiotieteen tohtori Pekka Korpinen on työskennellyt Suomen Pankissa, Työväen taloudellisen tutkimuslaitoksen esimiehenä, Maailmanpankin johtokunnassa sekä Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajana. Hän on julkaissut kirjat Kriisit ja pitkä syklit, Talouspoliittisia avauksia, Valtio ja vapauden kasvu, Taiteesta ja taloudesta, Berlusconin Italia ja Mein Kamppi – uusi urbaani Helsinki. Suomi kääntyy länteen on selkeä esitys euron kriisistä ja euroskleroosin syistä. Sisäpiiriläisen kokemuksella Pekka Korpinen hahmottelee keinoja murtaa lamaantuminen ja päästä uudelleen täystyöllisyyden uralle, vanhoista virheistä oppien.

Artikkeleita ei löytynyt.
Korpinen, Pekka

Valtiotieteen tohtori Pekka Korpinen on työskennellyt Suomen Pankissa, Työväen taloudellisen tutkimuslaitoksen esimiehenä, Maailmanpankin johtokunnassa sekä Helsingin kaupungin apulaiskaupunginjohtajana. Hän on julkaissut kirjat Kriisit ja pitkä syklit, Talouspoliittisia avauksia, Valtio ja vapauden kasvu, Taiteesta ja taloudesta, Berlusconin Italia ja Mein Kamppi – uusi urbaani Helsinki.

Hänen vuonna 2017 ilmestyvä uutuusteoksensa Suomi kääntyy länteen on selkeä esitys euron kriisistä ja euroskleroosin syistä. Sisäpiiriläisen kokemuksella Pekka Korpinen hahmottelee keinoja murtaa lamaantuminen ja päästä uudelleen täystyöllisyyden uralle, vanhoista virheistä oppien.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomi kääntyy länteen”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Korpinen kysyy kirjassaan, kuinka pitkään Eurooppa voi olla epäjärjestyksen kourissa? Ellei muutokseen pystytä, Eurooppa todennäköisesti jatkuu taantumisen ja pirstaloitumisen tiellä. Hän näkee euro-järjestelmän tulevaisuuden epävarmana. Tulilinjalla on niin Suomen Pankin onnettoman politiikan historia kuin Euroopan Keskuspankin näennäinen tarmokkuus – vailla tilivelvollisuutta kenellekään. Elämme velkaunionissa.” Verkkouutiset 1.5.2017

Kirja on runsas ja virikeellinen. Korpinen hallitsee pelikentän ja antaa asioille mittasuhteet”. Talouselämä 12.3.2017

Unten maille Brysselissä Länsiväylä 10.3.2017

”Suomen talous- ja integraatiopolitiikan veteraani Pekka Korpinen kuvaa uutuuskirjassaan, miten Paavo Lipposen hallitus harhautti Suomen yllättäen euroon. Se oli virhe, joka Korpisen mukaan haittaa Suomen taloutta – ja ennemmin uhkaa kuin takaa turvallisuutta.” Taloussanomat 5.3.2017

”Pekka Korpisen kirja on oikeastaan useamman kertomuksen kokoelma, joka ulottuu ”suomettumiskauden” kuvauksesta Suomen sodanjälkeisen talouspolitiikan devalvaatiosyklien kautta nykyiseen euro- ja EU-yhdentymisen aikaan. Yhdistävänä tekijänä on Pekka Korpinen itse, joka on kertomansa mukaan ollut kaikissa näissä vaiheissa näköalapaikalla ja päässyt ”sattumalta” yhteen myös kahden keskeisen Eurooppa-vaikuttajan, Vladimir Putinin ja Mario Draghin kanssa.” Erkki Tuomioja-blogi 9.4.2017