Ale!

Erkki Lähde

Suomalainen metsäsota – Miten jatkuva kasvatus voitti avohakkuun

norm. 33.00 
Innon hinta: 15.00 

Professori Erkki Lähde kertoo osallisuudestaan 60 vuotta kestäneeseen ”metsäsotaan”, jossa kamppailua on käyty virallisen totuuden, eli tasarakenteisen kasvatuksen, ja jatkuvan kasvatuksen paremmuudesta. 

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-453-4

Kirjoittaja: Erkki Lähde

Julkaisuajankohta: 08 / 2015

Sivumäärä: 370

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Suomen metsäpolitiikka on nojannut yhteen totuuteen, jota ei ole saanut kyseenalaistaa. Tässä kirjassa professori Erkki Lähde kertoo osallisuudestaan 60 vuotta kestäneeseen ”metsäsotaan”, jossa metsänhoidollista taistelua on käyty virallisen totuuden, eli tasarakenteisen kasvatuksen, ja Lähteen ajaman jatkuvan kasvatuksen paremmuudesta.

Kun Lähde nuorena tutkijana 1970-luvulla alkoi Lapissa kiinnittää huomiota vaihtoehtoisiin metsän uudistamistapoihin, häneen lyötiin kerettiläisen leima. Kun hän myöhemmin tutkimusryhmänsä tuloksiin perustuen uskalsi esittää, että vanhasta metsänhoidollisesta harsinnasta kehitetty jatkuvan kasvatuksen malli oli sekä taloudellisesti että ympäristön kannalta ylivoimainen tasarakenteiseen kasvatukseen verrattuna, hän sai koko virallisen metsäorganisaation vihat päälleen.

Ainoan oikean metsänhoidon paradigma – tasarakenteinen kasvatus – murtui, kun Suomeen säädettiin vuonna 2014 uusi metsälaki, jossa sallitaan muitakin metsänkäsittelyn vaihtoehtoja, niiden joukossa jatkuvan kasvatuksen menetelmä. Lähteen toteamus ”metsät kasvavat ilmaiseksi ja aivan itsestään” sai uuden metsälain kautta laillistuksensa.

Artikkeleita ei löytynyt.
Lähde , Erkki

Erkki Lähde nimitettiin Metlan metsämaatieteen professoriksi vuonna 1978 ja pari vuotta myöhemmin metsänhoidon professoriksi. Hän on kehittänyt avohakkuuvapaan niin sanottuun metsän jatkuvan kasvatuksen menetelmän ja julkaissut useita kirjoja ja suuren määrän tieteellisiä julkaisuja ja artikkeleita, yhteensä noin 500. Saman verran on myös kertynyt esitelmiä ja tietotauluja. Hän jäi eläkkeelle vuonna 2003
mutta jatkaa edelleen tutkimustyötä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomalainen metsäsota – Miten jatkuva kasvatus voitti avohakkuun”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *