Ale!

Anna-Maria Isola & Esa Suominen 

Suomalainen köyhyys

27.00  14.90 

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-556-2

Kirjoittaja: Anna-Maria Isola & Esa Suominen 

Julkaisuajankohta: 04 / 2016

Sivumäärä: 250

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , , ,

Toimeentulotuen asiakkaita on lähes 400 000 – heistä kokoaisi Suomen toiseksi suurimman kaupungin. Sata tuhatta lasta elää köyhissä perheissä. Köyhältä puuttuu materiaa, valinnanvapautta ja tasa-arvoa. Häneltä ei puutu eriarvoisuutta, näköalattomuutta ja kokemusta osattomuudesta.

Suomalainen köyhyys -kirjassa Anna-Maria Isola ja Esa Suominen esittävät, että suomalainen eriarvoisuus alkaa rakentua jo varhaisessa vaiheessa koulussa, palveluissa ja työelämässä, monissa sosiaalisissa suhteissa. Työelämän ulkopuolella ja hierarkian pohjilla sinnittevät ihmiset eivät voi hyödyntää omia taitojaan ja kykyjään.

Mitä suomalainen köyhyys on? Miten Suomi voisi nousta aidoksi hyvinvointivaltioksi? Entä millaista on päättäjien käytävillä, joilla rakenteita tehdään?

Kirja on tehty yhteistyössä Työväen Sivistysliitto TSL:n kanssa.

Anna-Maria Isola (VTT) on kehittänyt työelämän ulkopuolelle joutuneiden ihmisten kanssa yhteiskunnallisen osallistumisen tapoja, tutkinut suomalaisten kokemuksia köyhyydestä

ja politiikka-asiakirjoja hyvinvoinnista ja väestöpolitiikasta. Isola on ollut perustamassa Kuka kuuntelee köyhää? -ryhmää.

Esa Suominen (YTM)
on Rud Pedersen Public
Affairs -konsulttitoimiston toimitusjohtaja, joka on
aiemmin ollut muun muassa valtiovarainministerin valtiosihteeri sekä useissa tehtävissä SDP:ssä ja ay-liikkeessä. Häneltä ja Antti Alajalta ilmestyi vuonna 2013 jälkikeynesiläistä talousajattelua avannut teos Taloutta työväelle, josta on ilmestynyt myös pokkariversio (2015).

Isola, Anna-Maria
Anna-Maria Isola (VTT) on kehittänyt työelämän ulkopuolelle joutuneiden ihmisten kanssa yhteiskunnallisen osallistumisen tapoja, tutkinut suomalaisten kokemuksia köyhyydestä ja politiikka- asiakirjoja hyvinvoinnista ja väestöpolitiikasta. Isola on ollut perustamassa Kuka kuuntelee köyhää? -ryhmää. Lue lisää..
Esa Suominen toimii opetusministeri Krista Kiurun (sd.) erityisavustajana Opetus- ja kulttuuriministeriössä. Aiemmin hän on avustanut ministeriä Liikenne- ja viestintäministeriössä, toiminut Palvelualojen ammattiliitto PAM ry:n hallintopäällikkönä sekä sosialidemokraattisen puolueen poliittisen osaston päällikkönä. Koulutukseltaan hän on yhteiskuntatieteiden maisteri. Suomisen aiempiin julkaisuihin kuuluvat Kalevi Sorsa –säätiön julkaisusarjassa julkaistut Kotihoitoloukku, Vapauden koulutuspolitiikka ja Sivistysyhteiskunta 2.0. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Suomalainen köyhyys”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *