Ale!

Silvo Kaasalainen

Sote hallinnon himmeleissä – Demokratian ja sote-uudistuksen vaikea liitto

norm. 23.00 
Innon hinta: 20.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523512337

Kirjoittaja: Silvo Kaasalainen

Julkaisuajankohta: 10 / 2019

Sivumäärä: 240

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , , ,
Avainsanat tuotteelle , , , ,
Jaa tämä:

Miksi kuntapohjainen hallintomme ei toimi demokraattisesti ja tarjoa kaikille hyviä terveyspalveluita? Miksi sote-uudistus on edennyt niin takkuisesti?

Uudistuksessa on yhdistettävä maakuntavaltuustojen alaisuuteen koko kuntien ja kuntayhtymien sosiaali- ja terveystoimi. Tällöin palvelut voidaan tuottaa asukkaiden palvelutarpeen mukaan eivätkä hoitoketjut katkea organisaatiorajoihin. Samalla ohjataan lisää varoja nyt puutteellisiin peruspalveluihin.

Sote-hanke ei ole vain maakuntauudistus, sillä se vaikuttaa koko siihen hallintohimmeliin, johon kuuluvat valtio, kunnat ja kuntayhtymät. Kirjassa analysoidaan kaikkia tämän systeemin osatekijöitä demokratian ja toiminnan tehokkuuden näkökulmista. Kritiikkiä saavat poliittinen kaupankäynti ja painostusyritykset, joita motivoivat raha ja valta.

Silvo Kaasalainen on hallintotieteiden tohtori ja kunnallispolitiikan dosentti. Hän on työskennellyt kunnallistalouden apulaisprofessorina ja sote-uudistukseen liittyvien organisaatioiden viroissa ja luottamustehtävissä sekä hallinnon ja talouden tarkastajana. Nykyisin hän on Uudenmaan maakuntaliiton tarkastuslautakunnan jäsen. Väitöskirjassaan hän käsitteli sairaalakuntayhtymien päätöksentekoa.

Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sote hallinnon himmeleissä – Demokratian ja sote-uudistuksen vaikea liitto”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *