Ale!

Sami Outinen

Sosiaalidemokraattien tie talouden ohjailusta markkinareaktioiden ennakointiin

norm. 29.00 
Innon hinta: 15.00 

1970-luvun puolivälissä talouskasvu hiipui ja työttömyys kääntyi nousuun. Mihin suuntaan sosiaalidemokraatit alkoivat ohjata Suomea – ja etenkin työllisyyttä?

Tilattavissa

ISBN: 978-952-264-419-0

Kirjoittaja: Sami Outinen

Julkaisuajankohta: 03 / 2015

Sivumäärä: 0

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , ,
Jaa tämä:

SDP:n uusi taktiikka kiteytyi vuonna 1977. Niin sanotussa ”Bad Sillanpää” -kokouksessa korostettiin yksityistä yritystoimintaa ja verotuksen hillintää. 1980-luvulla strategiaksi vakiintuivat markkinavetoiset ratkaisut, hallittuun rakennemuutokseen pyrkiminen, talouden ohjailun lieventäminen ja rahoitusmarkkinoiden vapauttaminen. 1990-luvulla avainkäsitykseksi nousi markkinareaktioiden ennakointi.

Sami Outisen tutkimus perustuu uusimpiin arkistolähteisiin ja tarkastelee sosiaalidemokraattien suhdetta sosialismiin, kapitalismiin, markkinoihin ja uusliberalismiin vuosina 1975–1998. Keskiössä ovat etenkin kamppailut Kalevi Sorsan, Pertti Paasion, Ulf Sundqvistin ja Paavo Lipposen johtamien sosiaalidemokraattien suunnasta. Tutkimus taustoittaa finanssikriisin, työttömyyden, pätkätöiden, elvytyspolitiikan, EU:n talous- ja rahapolitiikan, nuorisotakuun, osallistavan sosiaaliturvan, globalisaation ja sosiaalidemokraattien kansainvälisen yhteistyön juuria.

Artikkeleita ei löytynyt.
Outinen , Sami

Sami Outinen on yhteiskuntahistorioitsija Helsingin yliopistosta. Karkkilasta kotoisin oleva Outinen tarkkailee maailman menoa median, teatterin, kirjallisuuden ja ruumiinkulttuurin välityksellä.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sosiaalidemokraattien tie talouden ohjailusta markkinareaktioiden ennakointiin”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *