Ale!

Ari Turunen & Petri Laukka 

Solvaajat – Herjaamisen hävytön historia

norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 

Tilattavissa

ISBN: 9789523512276

Kirjoittaja: Ari Turunen & Petri Laukka 

Julkaisuajankohta: 6 / 2020

Sivumäärä: 290

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Solvaaminen ja perättömien väitteiden levitys ovat viime vuosina yleistyneet, ilmiö on kuitenkin yhtä vanha kuin ihminenkin. Julmat sanat ovat aina edeltäneet julmia te­koja ja johtaneet usein katastrofeihin.

Solvaajat valottaa, miten mustamaalaus, alituiset louk­kaukset, nöyryytykset ja kaikenlainen panettelu ovat vai­kuttaneet ihmisyhteisöjen kehitykseen. Historia osoittaa antiikista alkaen, että tuloksena on ollut mitä kummalli­simpia yhteenottoja – joskus jopa sotia.

Kronologisesti etenevän kirjan herkulliset tarinat kertovat historian hurjimmista herjaajista ja pahasuisim­mista panettelijoista. Kirjassa pääsevät esiin politiikan, uskonnon, urheilun, kulttuurin ja taiteen kaikista kau­heimmat räyhääjät.

Martti Luther, Urho Kekkonen tai vaikkapa Muhammad Ali, Johnny Rotten, Morrissey ja Gallagherin veljekset tunnetaan saavutuksistaan, mutta heidän välineenään on usein ollut panettelu. Kirjassa hahmotellaan räyhääjän tyypilliset luonteenpiirteet ja kerrotaan, mistä aineksista vihapuhe syntyy.

Laukka, Petri
Petri Laukka on filosofian tohtori ja kulttuurihistorioitsija. Hän väitteli Lapin yliopiston yhteiskuntatieteellisessä tiedekunnassa Hurriganesin merkityksestä 1970-luvun suomettuneessa Suomessa. Laukka on työskennellyt journalistina ja mm. sanomalehti Kalevan kulttuuritoimituksen päällikkönä sekä uutispäällikkönä. Nykyisin hän on Kalevan pääkirjoitustoimittaja. Laukka soittaa bassoa rockbändissä ja pelaa jääkiekkoa. Lue lisää..
Turunen , Ari
Valtiotieteen lisensiaatti Ari Turunen on kirjoittanut useita kirjoja ihmisten tapojen historiasta: Ulkokultaisen käytöksen kirja eli eurooppalaisten tapojen tarina,  Hyvän ja Pahan merkit eli taikauskoisten tapojen tarina, Humalan henki eli juomatapojen tarina, Ei onnistu! Jälkiviisasta vastustamisen historiaa, Tosi on! Valheen, vilpin ja vääristelyn historiaa ja Ettekö te tiedä kuka minä olen? Ylimielisyyden historiaa.  Ylimielisyyden historian saksankielisestä versiosta on otettu kolme painosta. Hän on tehnyt useita radio-ohjelmasarjoja historiasta ja tieteestä. Lisensiaatintyössään hän tutki eri kulttuurien maailmankuvia ja kulttuurien omalaatuisia käsityksiä toisistaan. Siitä syntyi myös kirja Maailman kuvat eli mitä kartat kertovat meistä ja muista. Ari Turunen avaa talouskriisejä Docventuresissa Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Solvaajat – Herjaamisen hävytön historia”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ei löytynyt tälle tuotteelle.