Arkadi Babtšenko

Sodan värit

norm.

Omaelämäkerrallinen kertomus nuoren sotilaan elämästä Tshetshenian sodassa kääntää armeijan karun todellisuuden haastavaksi ja välillä karmaisevan kauniiksi proosaksi.

ISBN: 978-952-01-0434-4

Kirjoittaja: Arkadi Babtšenko

Julkaisuajankohta: 08 / 2010

Sivumäärä: 198

Suomentaja: Anu Lönnqvist

Alkuperäinen nimi: Suomennos on valikoima venäjänkielisistä kertomuksista. Sama valikoima on ilmestynyt aikaisemmin ruotsiksi Krigets Färger -nimisenä kirjana (Ersatz 2007).

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Täällä kaikki hakkaavat toisiaan. […] Kukaan ei puhu kenellekään ihmismäisesti vaan vetelee suoraan päin näköä. Siksi, että se on helpompaa: nopeampaa ja tehokkaampaa. Siksi, että ”te paskiaiset kuolette joka tapauksessa”.

Aikamme realistisimpia sotakuvauksia. Arkadi Babtšenko kertoo, minkälaista on olla nuori sotilas Venäjän armeijassa. Pelkän morsetuskurssin jälkeen kahdeksantoistavuotiaat nuorukaiset lähetetään sotaan, jossa kokeneemmat sotilaat pahoinpitelevät heitä päivittäin ja jossa taistelut tšetšeenisissien kanssa traumatisoivat heidät loppuiäksi. Babtšenko soti kahdessa Tšetšenian sodassa.

Neljän armeijavuoden jälkeen Babtšenko palasi mieli hajalla Moskovaan. Päästäkseen painajaisistaan hän ryhtyi kirjoittamaan kokemuksistaan – venäläistä vastinetta amerikkalaisten Vietnam-kokemuksille. Babtšenkon palkittua esikoisteosta on verrattu Isaak Babelin ja Ernest Hemingwayn suuriin sotaromaaneihin.

Arkadi Babtšenko työskentelee Novaja Gazeta -lehden sotakirjeenvaihtajana. Hän oli Anna Politkovskajan työtoveri.

Artikkeleita ei löytynyt.
Babtšenko , Arkadi

Arkadi Babtšenko (s. 1977) on moskovalainen sotaveteraani ja Novaja Gazeta -lehden toimittaja. Hänet kutsuttiin kahdeksantoistavuotiaana sotilaspalvelukseen ja lähetettiin vuonna 1996 Tšetšeniaan. Sodasta palattuaan hän kirjoitti muistelman rankoista kokemuksistaan ”saadakseen sodan ulos sisältään”.

Hän on opiskellut oikeustiedettä ja työskentelee nykyisin toimittajana ja kirjailijana.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sodan värit”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *