Tapio Tamminen

Sinisten vuorten adivasit – Intian alkuperäisväestö murroksessa

norm. 23.00 

Ensimmäinen suomeksi ilmestyvä yleisteos Intian alkuperäisväestöstä. Kirja kertoo adivasien kulttuureista, elinoloista ja selviytymiskeinoista valtakulttuurin ja uuden talouden puristuksissa.

Tilattavissa

ISBN: 978-952-5675-66-5

Kirjoittaja: Tapio Tamminen

Julkaisuajankohta: 05 / 2010

Sivumäärä: 0

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osasto:
Avainsanat tuotteelle , , , , , ,
Jaa tämä:

Intian alkuperäiskansoille viimeiset vuosikymmenet ovat merkinneet kasvavaa sortoa, toimeentulon kaventumista ja häätöjä heidän perinteisiltä asuinalueiltaan. Adivasit ovat tunteneet olevansa epäihmisiä, joiden oikeuksista kenenkään ei ole tarvinnut piitata.

Teoksessa kerrotaan adivasien kulttuureista, elinoloista ja selviytymiskeinoista valtakulttuurin ja uuden talouden puristuksissa.

Kirjoittajat ovat suomalaisia ja intialaisia tutkijoita,
toimittajia ja aktivisteja: V. K. Ramachandran, Anita Kelles-Viitanen, Aparna Pallavi, Marko Ulvila, Gladson Dungdung, Ville-Veikko Hirvelä, Malini Shankar, Satu Ranta-Tyrkkö ja Tapio Tamminen.

Kirja on Kehitysmaayhdistys Pääskyjen tuotantoa.

Artikkeleita ei löytynyt.

Filosofian tohtori Tapio Tamminen on kulttuuriantropologi ja tietokirjailija. Hän aloitti uransa ympäristö- ja kehitysmaatiedon opettajana. Myöhemmin hän on toiminut radiotoimittajana ja tutkijana ja perehtynyt erityisesti uskonnolliseen nationalismiin Intiassa.

Hänen tuotantoaan ovat Edistyksen myytti – kertomus modernin yhteiskunnan kulttuurisesta paradigmasta (Suomen Antropologinen Seura, 1994), Moderni Intia – ristiriitojen suurvalta (yhdessä Mikko Zengerin kanssa, Vastapaino 1998), Pahan viehätys – natsismin ja terrorin lähteillä (Otava 2004), Guruja, joogeja ja filosofeja – Intian filosofiaa (toim.) (WSOY 2008), Sinisten vuorten adivasit – Intian alkuperäisväestö murroksessa (toim.) (Into 2010).

Tamminen on käsikirjoittanut ja ohjannut faktaa ja fiktiota yhdistäviä feature-ohjelmia vuodesta 1997 lähtien  (Radioateljee, YLE1) ja toimittanut Kolmannen maailman puheenvuoroja (YLE1) toistakymmentä vuotta. Tamminen on Tulevaisuuden tutkimusseuran aikakauslehti Futuran päätoimittaja.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sinisten vuorten adivasit – Intian alkuperäisväestö murroksessa”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *