Ale!

Ismail Kadare

Seuraaja

norm. 27.00 
Innon hinta: 6.95 

Seuraaja löydettiin kuolleena makuuhuoneestaan aamunkoitteessa 14. joulukuuta. Riistikö diktaattorin seuraaja henkensä vai murhattiinko hänet? Moninkertaisen Nobel-ehdokkaan trilleri kuvaa Albanian suljetun järjestelmän vainoharhaisuutta ja absurdiutta.

Loppuunmyyty

ISBN: 978-952-264-137-3

Kirjoittaja: Ismail Kadare

Julkaisuajankohta: 06 / 2012

Sivumäärä: 160

Suomentaja: Nevala, Tuula

Alkuperäinen nimi: Pasardhåsi

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Seuraaja löydettiin kuolleena makuuhuoneestaan aamunkoitteessa 14. joulukuuta. Riistikö diktaattorin seuraaja henkensä vai murhattiinko hänet? Tiedetään, että joku tuli taloon keskiyöllä. Sateessa ja pimeässä oli vaikea nähdä muuta.

Virtuoosimaisesti kirjoitettu trilleri kuvaa Albanian suljetun järjestelmän vainoharhaisuutta ja absurdiutta. Ismail Kadare vie lukijan painajaismaiseen maailmaan, jossa hallitsevia sääntöjä kukaan ei ymmärrä ja jossa kuka tahansa voi olla syyllinen. Booker-palkitun kirjailijan jännitystarina punoo mysteerin, joka viettelee ja yllättää viimeiselle sivulle saakka.

Seuraaja on myös kuvaus Albanian 1980-luvun paranoideista vuosista, kun diktaattori Enver Hoxhan terveys heikentyi ja hänen seuraajastaan alettiin spekuloida.

Artikkeleita ei löytynyt.

Ismail Kadare syntyi vuonna 1936 Gjirokastërissa, Etelä-Albaniassa. Hän opiskeli Tiranassa ja Moskovassa ja palasi Albaniaan vuonna 1960, kun maa rikkoi välit Neuvostoliittoon.

Hänen ensimmäinen romaaninsa Kuolleen armeijan kenraali julkaistiin vuonna 1963. Hän on kirjoittanut yli 20 romaania, jotka on julkaistu yli 40 maassa. Enver Hoxhan diktatuurissa Ismail Kadare läpäisi sensuurin verhoamalla kritiikkinsä vertauksiin ja taruihin. Vuonna 1990 Kadare pyrki maanpakoon Pariisiin noin vuotta ennen Albanian kommunistivallan kukistumista. Ismail Kadare on Albanian merkittävin nykykirjailija ja yksi maailmankirjallisuuden suurista nimistä. Hänet on palkittu Booker-palkinnolla 2005 ja Asturian ruhtinaan kirjallisuuspalkinnolla 2009 ja hän on moninkertainen kirjallisuuden Nobel-ehdokas.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Seuraaja”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *