Ale!

Matti Mörttinen & Lauri Nurmi 

Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra

18.90 26.90 

Normaali norm. 32.00 
Innon hinta: 26.90 
E-kirja (EPUB) norm. 18.90 
ISBN: 978-952-264-942-3

Kirjoittaja: Matti Mörttinen & Lauri Nurmi 

Julkaisuajankohta: 08 / 2018

Sivumäärä: 280

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Salolainen varatuomari Sauli Niinistö valittiin eduskuntaan 1987, ja hän on toiminut Kansallisen kokoomuksen puheenjohtajana, valtiovarainministerinä, Euroopan investointipankin varapääjohtajana, eduskunnan puhemiehenä ja vuodesta 2012 lähtien tasavallan presidenttinä. Vuoden 2007 eduskuntavaaleissa Niinistö teki Suomen poliittisen historian ääniennätyksen. Vuoden 2018 presidentinvaaleissa hänen äänimääränsä presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella oli peräti 62,6 prosenttia.

Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen poliittinen elämäkerta tarjoaa analyysin Sauli Niinistön poliittisesta urasta 1960-luvulta vuoteen 2018 saakka. Kirja analysoi presidentti Niinistön ulkopolitiikan läpikotaisin ja tuo uutta valoa hänen persoonaansa. Miten pikku “Saukista” kasvoi eduskunnan “Tuomari” ja lopulta “Mäntyniemen herra”, joka käyttää sen vallan jonka laki hänelle sallii?

Kirjaa varten on haastateltu poikkeuksellisen paljon henkilöitä: opettajaa, nuoruuskavereita, Niinistön kanssa työskennelleitä sekä hänen kanssaan vallasta kilpailleita. Omalla nimellään haastattelut ovat antaneet muun muassa presidentti Tarja HalonenAlexander Stubb, Erkki Tuomioja, Suvi-Anne Siimes, Jyri Häkämies, Petteri Orpo, Tanja Karpela ja Antti Rinne.

Kirjaa varten on tehty paljon arkistotutkimusta, jonka tulokset tuovat suomalaisten luettavaksi runsaasti uusia tietoja Niinistöstä ja hänen elämästään ja urastaan.

”Sauli Niinistön ura on poikkeuksellinen, koska hänen suosionsa on vain kasvanut, vaikka hänen poliittiset vastustajansa ovat yksi kerrallaan menettäneet suosionsa”, kommentoi Lauri Nurmi.

Matti Mörttisen mielestä Niinistön poikkeuksellisuudessaan kiehtova ura olisi toisaalta voinut hyvinkin katketa moneen aiempaan vaiheeseen. ”Kiinnostavaa on, mikä kaikki on suunniteltua ja mikä sattumaa.”

“Kirja on huima journalistinen urakka, jolle annan vahvan lukusuosituksen”
– Unto Hämäläinen, Aamulehti

Lauri Nurmi, Matti Mörttinen ja Tuomas Rantanen keskustelemassa kirjasta Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra Helsingin Kirjamessuilla 2018.
Mörttinen , Matti
Matti Mörttinen (synt. 1958) on työskennellyt journalistina neljä vuosikymmentä ja seurannut politiikkaa tiiviisti yli kolmen vuosikymmenen ajan. Tällä hetkellä hän toimii Aamulehden artikkeli- eli pääkirjoitustoimituksen päällikkönä. Uralle mahtuu myös vuosia lehden uutispäällikkönä sekä Yhdysvaltain politiikan seuraaminen väliaikaisena kirjeenvaihtajana 2016. Hänellä on takanaan journalismiopintoja Tampereen yliopistossa ja hän on myös kouluttanut satoja kollegoita erityisesti Euroopan yhdentymiskehitykseen ja Euroopan unioniin liittyvissä aiheissa. Mörttinen on palkittu kahdesti (1987 ja 2000) Aamulehden Sulka hattuun -journalistipalkinnolla. Hän on toimittanut kirjat Amsterdamin sopimuksesta (1996) ja Suomen siirtymisestä euron käyttöön (2001) sekä kirjoittanut lukuja useisiin EU-aiheisiin tietokirjoihin. Lue lisää..
Nurmi, Lauri
Lauri Nurmi (synt. 1980) on Aamulehden politiikan toimittaja ja viime vuonna julkaistun Perussuomalaisten hajoamisen historia -kirjan kirjoittaja. Hänet palkittiin vuonna 2017 Suomen kuvalehden journalistipalkinnolla ja vuonna 2018 Aamulehden vuoden toimittaja -tunnustuksella. Keväällä 2017 Sanomalehtien Liitto palkitsi Nurmen vuoden 2016 parhaan näkökulmakirjoituksen kirjoittajana Vuoden paras -kilpailussa. Nurmi valmistui maisteriksi Helsingin yliopiston valtiotieteellisessä tiedekunnassa poliittisen historian oppiaineessa. Viime vuosina Nurmi on kirjoittanut lukuisia valtakunnan ykkösuutisiksi nousseita politiikan skuuppeja niin puolueiden sisäisistä valtakamppailuista, ulko- ja turvallisuuspolitiikasta kuin työmarkkinapolitiikasta. Lue lisää..

 

Artikkeleita ei löytynyt.

Arviot

Tuotearvioita ei vielä ole.

Kirjoita ensimmäinen arvio tuotteelle “Sauli Niinistö – Mäntyniemen herra”

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

“Kirja on huima journalistinen urakka, jolle annan vahvan lukusuosituksen”
Aamulehti

“Kirjaa varten on tehty paljon arkistotutkimusta, jonka tulokset tuovat suomalaisten luettavaksi runsaasti uusia tietoja Niinistöstä ja hänen elämästään sekä urastaan.”
Keski-Uusimaa, 4.12.2018

Matti Mörttisen ja Lauri Nurmen kirja Sauli Niinistön ensimmäisestä presidenttikaudesta on mainio journalistinen suoritus.”
Maaseudun tulevaisuus, 24.10.2018

“Kirjassa piirtyy tarkka ja huolellisesti dokumentoitu kuva särmikkään persoonan erilaisista puolista.”
Suomen Kuvalehti

“Kirja sisältää myös yllättävän paljon uutta asiaa.”
Talouselämä
“Toimittajakaksikko panee parastaan”
Vapaavuoro/Uusisuomi

“Teos on hyvää luettavaa kaikille, jotka haluavat tietää Niinistön ratkaisujen ja toiminnan taustoista.”
Goodreads, 5.11.2018

“Taitavat journalistit ovat tehneet kirjan, joka on sekä lukijaystävällinen että analysoiva.”
Joukon Taideblogi, 3.10.2018

“Erinomainen ja avaava kuvaus Niinistöstä presidenttinä. Kirja tuo hyvin esiin ne taustat, joita presidentin toiminnasta on julkisuudesta vaikea hahmottaa. Ehdoton lukusuositus. 5/5″
Goodreads, 15.8.2018

“Kiinnostavinta antia olivat kuvaukset Sauli Niinistön varhaisvuosilta ja ajalta ennen valtakunnan politiikkaa.”
Kirjat kertovat