Ale!

Taru Anttonen & Milla Karppinen (toim.) 

Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) – Kertomuksia rohkeista naisista Minna Canthista Almaan

(2 tuotearviota)

14.90 19.90 

Normaali norm. 29.00 
Innon hinta: 19.90 
E-kirja (Sähköinen ladattava tuote / EPUB) norm. 14.90 
Saatavana myös äänikirjana ☊
ISBN: 978-952-264-971-3

Kirjoittaja: Taru Anttonen & Milla Karppinen (toim.) 

Julkaisuajankohta: 9 / 2018

Sivumäärä: 220

Lataa painokelpoinen kansikuva

Osastot: , ,
Avainsanat tuotteelle , , , , , , , , , ,
Jaa tämä:

Yleisö-Finlandialla palkittu Sankaritarinoita tytöille on kirja rohkeista suomalaisista naisista eri vuosikymmeniltä. Se kertoo sankareista, jotka ovat kulkeneet omia polkujaan ja saaneet siten aikaan jotain hienoa tai tärkeää. Osa on rikkonut lasikattoja, osa on tehnyt ennakkoluulottomia valintoja, osa on edennyt rohkeudellaan. He kaikki ovat erinomaisia esikuvia meille ­kaikille.

Värikäs ja iloinen teos ilahduttaa kaikkia pienimmistä lukijoista vanhimpiin. Satumuotoon kirjoitetut tarinat rohkaisevat uskomaan itseensä ja tavoittelemaan unelmia. Olemaan oman elämänsä sankari!

Kirjoittajina ja kuvittajina on joukko suomalaisia ammattilaisia ja nuoria lahjakkaita lupauksia. Kirjan henkilöt kootaan lukijoiden ehdotusten pohjalta. Tekijöiden inspiraation lähteenä on ollut Elena Favillin ja Francesca Cavallon Iltasatuja kapinallisille tytöille – 100 tarinaa ihmeellisistä naisista, joka kokosi yhteen naisten tarinoita eri puolilta maailmaa. ­Sankaritarinoita tytöille kertoo suomalaisten naisten uskomattomia tarinoita upein kuvituksin.

Sankareita kirjasta löytyy yhteensä 60. Joukkovoimalla tehdyn teoksen saduista vastaa 24 kirjoittajaa ja upeista kuvista 41 kuvittajaa.

Taru Anttonen, Milla Karppinen ja Virva Paloviita keskustelemassa kirjasta Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) Helsingin Kirjamessuilla 2018.

SANKARIT Adelaïde Ehrnrooth – Journalisti, aktivisti, Agnes Sjöberg – Eläinlääkäri, Aila Iisalo – Lotta, Aino Kallas – Kirjailija, Aira Samulin – Tanssija, yrittäjä, Alma – Laulaja, Anneli Jäätteenmäki – Poliitikko, Anni Collan – Partiojohtaja, voimistelunopettaja, Armi Ratia – Yrittäjä, Ásllat-Mihku Ilmára Mika Petra (Petra Laiti) –  Inarinsaamelainen aktivisti, kirjoittaja, Aurora Karamzin – Hyväntekijä, Elisabeth Rehn – Poliitikko, Ellen Thesleff – Taidemaalari, Enni Rukajärvi – Lumilautailija, Eva Wahlström – Nyrkkeilijä, Helena Kekkonen – Rauhankasvattaja, Helena Ranta – Oikeushammaslääkäri, Helene Schjerfbeck – Taidemaalari, Helinä Rautavaara – Seikkailija, Hella Wuolijoki – Poliitikko, kirjailija ja vakooja, Helvi Sipilä – YK:n apulaispääsihteeri, Irja Askola – Piispa, Janette Grönfors – Ihmisoikeuksien puolustaja, Kaarina Maununtytär – Kuningatar, Kaija Saariaho – Säveltäjä, Koko Hubara – Päätoimittaja, Kreeta Haapasalo – Kanteleensoittaja, kansanlaulaja, Leena Peltonen-Palotie – Geenitutkija, Liisa Kauppinen – Ihmisoikeuksien puolustaja,  järjestöneuvos, Liisi Oterma – Tähtitieteilijä, Linda Liukas – Koodauslähettiläs, lastenkirjailija, Lucina Hagman – Koulunjohtaja, poliitikko, Maija Itkonen & Reetta Kivelä – Nyhtökauran keksijät, Maija Mattila – Malli, Maiju Voutilainen (Mansikkka) – Tubettaja, Marja-Sisko Aalto – Pappi, Maryan Abdulkarim – Aktivisti, vapaa toimittaja, Meeri Koutaniemi – Valokuvaaja, Miina Sillanpää – Poliitikko, Minna Canth – Kirjailija, Orvokki Kuortti – Lentokapteeni, Pauliina Feodoroff – Ohjaaja, käsikirjoittaja, Pazilaiti Simayijiang – Poliitikko, Pirjo Mäkelä – Kliinisen mikrobiologian tutkija, PMMP (Mira Luoti ja Paula Vesala) – Bändi, Riikka Karppinen – Ympäristöaktivisti, Rosa Emilia Clay – Opettaja, kuoronjohtaja, Saara Särmä – Tutkija, aktivisti, Sari Rautiala – Palopelastaja, Siiri Rantanen – Hiihtäjä, Silja Kyytinen – Sirkustirehtööri, Sirkka Hämäläinen  – Talousvaikuttaja, Sirkka Liakka – Maanmittausinsinööri, Sofi Oksanen – Kirjailija, Sophie Mannerheim – Sairaanhoitaja, vapaaherratar, Susanna Mälkki – Kapellimestari, Tarja Halonen – Presidentti, Tove Jansson – Kirjailija, taidemaalari, Ulla Kulju – Ratamoottoripyöräilijä ja Wivi Lönn – Arkkitehti.

KIRJOITTAJAT Anna Paju, Eekku Aromaa, Emilia Miettinen, Emmi Nuorgam, Essi Rötkönen, Hanna Räty, Hanne Lyytikkä, Heta Mulari, Iida Simes, Jenni Lindvall, Jenni Utriainen, Julianna Kentala, Laura Gage, Laura Haarala, Milla Karppinen, Ndéla Faye, Sanna Sevänen, Siiri & Suvi Haapalahti, Sissi Korhonen, Taru Anttonen, Venla Ruoppila, Victoria Odum ja Virva Paloviita.

KUVITTAJAT Aiju Salminen, Anja Reponen, Anna Emilia Laitinen, Anna Sailamaa, Anniina Lius, Annika Pitkänen, Apila Pepita, Eili-Kaija Kuusniemi, Elina Savolainen, Emmi Valve, Eveliina Netti, Hanna Konola, Henna Ryynänen, Ilona Partanen, Jenna Kunnas, Johanna Bruun, Jolanda Jokinen, Juliana Hyrri, Katariina Kaita, Kiira Koivunen, Laura Hynninen, Linda Bondestam, Maija Hurme, Mari Ahokoivu, Miia Puustinen, Milena Huhta, Mira Mallius, Noora Katto, Outi Munter, Pauliina Holma, Penni Osipow, Pirita Tolvanen, Päivi Arenius, Sari Airola, Satu Kettunen, Siiri Väisänen, Sofia Tvaltvadze, Terhi Adler, Tèri Zambrano, Tiia Lindström ja Ulla Donner.

Kirjan kustannustoimittajana on toiminut Meri Kapari.
Kirjan on taittanut Noora Karlsson.

Karppinen , Milla
Milla Karppinen on kulttuurintutkimusta ja yhteiskuntatieteitä opiskellut filosofian maisteri, joka työskentelee kustannusalalla. Karppinen uskoo kirjallisuuden voimaan ja ihmisten tasavertaisuuteen ja toivoo, että kaikki lapset ja nuoret pitäisivät itseään sankareina sellaisina kuin ovat. Karppinen on varttunut Kotkassa, asuu Helsingissä ja kaipaa usein myös Latinalaiseen Amerikkaan. Lue lisää..
Anttonen , Taru
Taru Anttonen on sosiologiaa ja yhteiskuntapolitiikkaa opiskellut yhteiskuntatieteiden maisteri, feministi ja ajatuspajatutkija. Aiemmin hän on työskennellyt mm. Naisasialiitto Unionin pääsihteerinä, ja toimii nykyisin Unionin varapuheenjohtajana. Anttonen haluaa, että lapsille ja nuorille on tarjolla monenlaisia esikuvia, jotta kukin uskaltaisi tavoitella unelmiaan. Hän asuu Helsingissä ja on kotoisin Etelä-Savosta Kerimäeltä. Lue lisää..
Artikkeleita ei löytynyt.
Artikkeleita ei löytynyt.

2 arviota tuotteelle Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) – Kertomuksia rohkeista naisista Minna Canthista Almaan

  1. – Randolfin hipat

    ”Nämä sankaritarinat ovat ihan kaikille.”

  2. Nora Varjama

    ”Laadukas, upeasti kuvitettu ja paljon luettavaa iltasaduiksi”.
    – Lukija

Lisää arvio

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

”Teos tekee näkyväksi naisten kyvykkyyden ja rohkeuden monilla eri aloilla ja eri aikakausina. Vaikka kirjoittajia ja kuvittajia on paljon, kokonaisuus on yhtenäinen kielen, tyylin, kuvituksen ja taiton kannalta. Tiedon ja sadun yhteenpunominen on onnistunutta ja pienempikin lukija kykenee ymmärtämään tarinat.”
Finlandia-raati / lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-ehdokkuudesta

”Teoksen viesti on tärkeä: tytöt pystyvät mihin tahansa ja riittää, kun yrittää parhaansa ja on oma itsensä.”
HS Metro, 26.11.2018 

”Jos suomalaisten tyttöjen on ollut vaikea löytää itselleen esikuviksi sankarillisia naisia, tänä syksynä siitä on tullut helppoa.”
Aamulehti, 3.11.2018 

”Iltasatukokoelma, josta löytyy lähes mistä tahansa lähtökohdista tulevalle lukijalle upea samaistumisenkohde.”
Aamulehti, 1.10.2018

”Kirja on ihana. Tarinat on kirjoitettu sadun tapaan sopimaan lapsille. Liikutuin vähän samastuessani pieneen tyttöön, joka kuuntelee tarinaa sankarinaisesta ja alkaa haaveilla maailmanvalloituksesta, omasta urastaan ja omista mahdollisuuksistaan.”
Kansan Uutiset, 7.11.2018

”Tarinat ovat tyyliltään ja henkilövalinnoiltaan monipuolisia ja niissä loistaa valittujen henkilöiden elämänkatsomuksellisuuden laajuus.”
Kansan uutiset, 21.9.2018

”Vähemmän tunnettuja nimiä on mukana erityisen monta.”
Suomen Kuvalehti, 14.9.2018

”Tämä kirja hehkuu tyttöenergiaa. Se luo uskoa itseen ja omiin kykyihin ja sopii luettavaksi niin tytöille ja pojille kuin kaikille siltä väliltä.”
Etelä-Saimaa, 30.11.2018

”Äärettömän hieno ja helposti lähestyttävä teos suomalaisista naisista voimaannuttaa ja herättää nuortenkin lukijoiden mielenkiinnon monipuolisuudellaan.”
Kommentti yleisö-Finlandia-äänestyksestä, 26.11.2018

”Silmiä avaavaa luettavaa kenelle tahansa.”
Kokkola-lehti, 5.1.2019

”Rohkeista naisista malleja saa lasten- ja nuortenkirjallisuuden Finlandia-palkintoehdokkaana olleesta Sankaritarinoita tytöille -kirjasta.”
Iltamakasiini.fi, 22.12.2018

”Ihana! Todella inspiroivia tositarinoita upeista naisista. Lukemista vaan ei voinut millään lopettaa.”
Goodreads-arvostelu, 17.11.2018

”Erinomaisia satuja ja tarinoita suomalaisista naisista. Tämän teoksen kanssa jaksaa ja tahtoo tutustua näihin merkittäviin sankareihin!”
Goodreads-arvostelu, 16.11.2018

”Suosittelen lämpimästi kaikille.”
Goodreads-arvostelu, 12.11.2018

”Sankaritarinoita tytöille (ja kaikille muille) on lämminhenkinen ja inspiroiva tietokirja, joka sopii pienemmillekin lapsille, mutta viihdyttää myös meitä aikuisia. ”
Bibbidi Bobbidi Book, 8.11.2018

”Kirja tarjoilee lukijalle mittavan kattauksen poikkeuksellisen rohkeita ja tavoitteellisia naisia elämän eri alueilta sekä meidän ajastamme että historiastamme. Kirja sopii kaikenlaisille kirjankuluttajille.”
Kirsin Book Club, 23.10.2018

”Kirja koostuu monien nykyajan eri aloilla toimivien naisten innostavista sankaritarinoista, mutta mukaan on päässyt useita historian merkittäviä naishahmoja. Iloiset kiitokset onnistuneesta ja voimaannuttavasta tarinakokoelmasta!”
Ibby Finland, 10/2018

”Tarinoiden voimaannuttava taika syntyy siitä, että niissä kiltteys ei estä olemasta vahva ja että ujo voi oppia itsevarmuutta.”
Kotilääkäri, 17.10.2018

”Sisältää monipuolisen joukon keskenään hyvin erilaisia ja erilaisista lähtökohdista tulevia naisia, joiden tarinoita oli todella kiinnostava lukea.”
Lukuisa-kirjablogi, 17.9.2018

”Teokseen on selvästikin halutta valita hyvin monipuolinen kattaus esikuviksi kelpaavista suomalaisnaisista.”
Kirsin kirjanurkka, 16.9.2018

”I’d give this a million stars if I could.”
Goodreads-arvostelu, 13.9.2018

”Jokainen lapsi voi lukea samastuttavia sankaritarinoita ja saada sen kokemuksen, että hänkin voi vaikuttaa. Tärkeää on, että nämä sankaritarinat ovat ihan kaikille.”
Randolfin hipat/Lily, 19.3.2018